CHP'li Doktor Milletvekilleri Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

CHP'li Doktor Milletvekilleri Diyarbakır'da

Görüntü Dökümü : Heyetin Vali Aksoy'u ziyareti CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir'in açıklamaları Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara'nın konuşması Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Kapan'ın açıklaması Heyetin Sur İlçesi Gazi Caddesi'nde esnafla görüşmesi CHP'li doktor milletvekilleri Diyarbakır'da Partinin tıp doktoru milletvekillerinden oluşan heyet, Diyarbakır'da Valilik, Büyükşehir Belediyesi, DÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde ziyaretlerde bulunarak, Gazi Caddesi'nde esnafla görüştü CHP'nin doktor milletvekillerinden oluşan heyet, Diyarbakır'da bazı kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunarak esnafın sorunlarını dinledi.

11.01.2016 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Heyetin Vali Aksoy'u ziyareti

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir'in açıklamaları

Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara'nın konuşması

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Kapan'ın açıklaması

Heyetin Sur İlçesi Gazi Caddesi'nde esnafla görüşmesi CHP'li doktor milletvekilleri Diyarbakır'da

Partinin tıp doktoru milletvekillerinden oluşan heyet, Diyarbakır'da Valilik, Büyükşehir Belediyesi, DÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde ziyaretlerde bulunarak, Gazi Caddesi'nde esnafla görüştü

CHP'nin doktor milletvekillerinden oluşan heyet, Diyarbakır'da bazı kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunarak esnafın sorunlarını dinledi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in de bulunduğu CHP'nin sağlık heyeti, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Demir, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan olayların gerek Parlamentoyu gerekse toplumu tedirgin ettiğini, bunlara üzüldüklerini söyledi.

İncelemelerde bulunmak, zor koşullarda çalışan sağlık personeline ve vatandaşlara moral vermek amacıyla kente geldiklerini belirten Demir, "Umudumuz ve beklentimiz, hep beraber bu savaşın, kavganın, çatışmanın bir an evvel bitmesidir. Türkiye'nin kısa sürede huzura kavuşması, hepimizin beklediği bu. Bunun için de üzerimize düşen bir durum varsa bunu el birliğiyle yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geçen milletvekilleri, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Kapan ile görüştü.

Milletvekili Kara, ziyarette, sosyal medyada DÜ hastaneleri ile ilgili çıkan tartışmalarla değindi.

"Sağlık hizmeti veren hekimlere yönelik bu linç kampanyası kabul edilemez" diyen Kara, konuyla ilgili gereken çalışmaların yapıldığını öğrendiklerini anlattı.

Kapan da gerek İl Sağlık Müdürlüğü gerekse hastane personelinin ciddi bir çaba içinde olduğunu dile getirerek, "Beraberlik içerisinde belli bir koordinasyon dahilinde çalıştık. Gerek Sayın Valimiz gerek Sayın Emniyet Müdürümüz ve yetkililer, bu koordinasyonu sağlama noktasında da bize oldukça yardımcı oldu" ifadelerini kullandı.

DÜ hastanelerine 7 Haziran 2015'ten bu yana 168 güvenlik görevlisinin getirildiğini bildiren Kapan, bunlardan 13'ünün önceden şehit olduğunu ve 3'ünün ise otopsi için nakledildiğini belirtti.

Kapan, diğer 152 güvenlik görevlisinden sadece 3'ünün tedavi sırasında şehit olduğu bilgisini vererek, şunları kaydetti:

"Sivil vatandaşlara veya getirilen güvenlik güçlerine, herkese hekimlik mesleğinin gereği olan yaklaşımlardan, etik ve vicdani konudan hiçbir şekilde ödün vermeden elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik. Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu'nun cumartesi günü bu konuyla alakalı açıklaması oldu, bizi sevindiren bir açıklama. Sayın Bakan'ın bölgedeki sağlık çalışanlarıyla ilgili yapılan açıklamalara bu şekilde bir cevap vermesi bizi oldukça sevindirdi. Ona teşekkür etmeyi bir borç biliriz."

Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahla ateş açılması sonucu evinde yaralanan ve hastanede tedavisi süren kadın öğretmen M.K'yi hastane odasında ziyaret eden milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine de uğradı. Heyet, son olarak Sur ilçesi Gazi Caddesi'nde esnafla görüştü.

Demir, cadde esnafıyla görüşmelerinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerisi ve emriyle Diyarbakır'a geldiklerini ifade etti.

Çatışma ortamının bir an evvel bitmesinin ve huzurun gelmesinin en büyük dilekleri olduğunu anlatan Demir, "Güvenin, huzurun, barışın tesis edilmesi için buradayız. Esnafımızın büyük sorunları, borçları, senetleri var. Bunların çözülmesi gerekiyor. Biz bunları Meclisimize taşıyacağız, gerekeni yapmaya çalışacağız. Her şeyden önce barış ve insan yaşamı diyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

CHP\'li Doktor Milletvekilleri Diyarbakır\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Doktor Milletvekilleri Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı
    09:45 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı

    Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi ve çalışmalara başladıklarını belirtti. Başkan Kurnaz, meclis üyelerine başarılar dileyerek, ilçenin ve şehrin meselelerini birlikte çözeceklerini ifade etti.

  • Düzceli sporcular Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında finale kaldı
    09:44 Düzceli sporcular Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında finale kaldı

    Bursa'da düzenlenen Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında Düzceli sporcular, Genç Erkekler A kategorisinde birinci ve ikinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

  • Kira tespit davalarında emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı mağduriyeti azaltacak
    09:43 Kira tespit davalarında emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı mağduriyeti azaltacak

    Kanuna göre kira tespit davaları en erken altıncı kira yılı için açılabiliyor. Ancak bu davaların sonuçlanması birkaç yıl sürebiliyor. Prof. Dr. Umut Yeniocak, emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararının mağduriyeti azaltacağını belirtti. Yeniocak, kiraya verenin yıllar süren davanın sonunu beklemesi ve geçmişe dönük kira farklarını tahsil etmek için mahkeme kararının kesinleşmesini beklemesi gerektiğini ifade etti. Yeniocak ayrıca, kira tespit davalarında emsal kiraya yakın bir kira ödemesi yönünde ihtiyati tedbir talep edilmesi ve mahkemenin bu talebi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Bu sayede dava süresince yükseltilmiş kira bedelini tahsil eden ev sahibi için davanın uzun sürmesinin ikinci bir mağduriyet sebebi olmaktan çıkacağını kaydetti.

  • Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Oldu
    09:43 Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Oldu

    Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, 31 Mart seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkan Adayı olmasının ardından görevine iade edildi.

  • Gaziantep'te Narkotik Operasyonunda 5 Kişi Tutuklandı
    09:41 Gaziantep'te Narkotik Operasyonunda 5 Kişi Tutuklandı

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, 36 kilo 250 gram metamfetamin ele geçirildi. Operasyon sonucunda 5 şüpheli tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

  • Malatya'da Gaz Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı
    09:40 Malatya'da Gaz Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı

    Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bir kişi, çakmağına gaz dolumu yaparken gaz tüpünün alev alıp patlaması sonucu yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti
    09:40 Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti

    Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Çeber, hastane yönetimi ve başhekimler ile birlikte öğle yemeği yedi ve ardından hastanenin mevcut durumunu ve gelecek planları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Toplantı sırasında Vali Çeber, Hayrullah Kubba'nın liderliğini ve başarılarını takdir ederek, 'Bu toplantıda hastanemizin hedefleri ve gelişim planları hakkında görüş alışverişinde bulunma şansını yakaladık. Hayrullah Kubba için yapılan ziyaret, ortak hedeflere ulaşma konusunda motivasyon artırdı' dedi.

  • Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi
    09:40 Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde görev yapan güvenlik korucularına, afet ve acil durum eğitimleri verildi. Tunceli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) uzman ekipler tarafından teorik ve pratik şekillerde verilen eğitimlerle, güvenlik korucularının doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerindeki imkan ve kabiliyetinin artırılması hedefleniyor.

  • Besni'de Uyuşturucu Operasyonu: İki Kişi Üzerinde Metamfetamin Ele Geçirildi
    09:39 Besni'de Uyuşturucu Operasyonu: İki Kişi Üzerinde Metamfetamin Ele Geçirildi

    Adıyaman'ın Besni ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, sorgulanan iki kişinin üst aramasında 3,42 gr metamfetamin maddesi bulundu. Şahısların polis merkezine götürülerek işlem başlatıldı.


Advertisement