"ÖSO'ya Yapılan Yardımlar Işid'in Eline Geçti - Son Dakika
Güncel

"ÖSO'ya Yapılan Yardımlar Işid'in Eline Geçti

"ÖSO\'ya Yapılan Yardımlar Işid\'in Eline Geçti

CHP Hatay Milletvekili Dr. Mehmet Ali Edipoğlu, Türkiye'nin Suriye'de rejime karşı savaşan ÖSO'ya yaptığı yardımların terör örgütü IŞİD'in eline geçtiğini savundu.

29.11.2014 16:14  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Hatay Milletvekili Dr. Mehmet Ali Edipoğlu, Türkiye'nin Suriye'de rejime karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) yaptığı yardımların terör örgütü IŞİD'in eline geçtiğini savundu.

CHP Adana İl Başkanlığı, "AKP'nin Ortadoğu Politikası ve Ekonomik Kayıplarımız" konulu panel düzenledi. Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, gazeteci-yazar Fehim Taştekin, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Doç. Dr. Selin Sayek Böke ile CHP Hatay Milletvekili Dr. Mehmet Ali Edipoğlu konuşmacı olarak katıldı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile çok sayıda partilinin ilgi gösterdiği panelde konuşan Edipoğlu, Ortadoğu'da enerji savaşı yaşandığını söyledi.

'NEDEN ENERJİ SAVAŞI'

Bu savaş nedeniyle Ortadoğu coğrafyasına barışın gelmediğini belirten Edipoğlu, şunları kaydetti:

"Barışın gelmemesinin bir nedeni de bölgede İsrail'in güvenliği konusu. Ayrıca sınırların yeniden çizilmesi planlanıyor ama en önemli neden enerji savaşı. Avrupa enerji yoksulu bir kıta. 100 milyar dolarlık Rusya ve İran'dan petrol alıyor. İran-Irak-Suriye Doğalgaz Boru Hattı anlaşması yapıldıktan sonra savaş başladı yeniden. Çünkü bu 10 milyar dolarlık yatırım engellenmek isteniyor. Amaç Beşar Esad'ı devirmek değil. Hiçbir batılı ülke, 'Biz Ortadoğu'ya barış getiriyoruz' cümlesini kullanmadı. Bunu sadece bizim hükümetimiz söylüyor. Ilımlı muhaliflere yardım yapılıyormuş. Türkiye'nin ÖSO'ya yaptığı yardımlar ya ÖSO tarafından satıldı ya da terör örgütü IŞİD'in, El Nusra gibi örgütlerin eline geçti." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'ÖSO'ya Yapılan Yardımlar Işid'in Eline Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement