CHP'li Erdemir'den Kurultay Yorumu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Erdemir'den Kurultay Yorumu

CHP\'li Erdemir\'den Kurultay Yorumu

CHP Bursa Milletvekili Doç. Dr. Aykan Erdemir, "Eğer demokratik bir sistemde iktidar olmanın mücadelesini veriyor olsaydık, bu kurultay farklı olurdu" dedi.

27.07.2012 13:32  Güncelleme: 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HP Bursa Milletvekili Doç. Dr. Aykan Erdemir, CHP 34. Olağan Kurultayı ile ilgili olarak, "Eğer demokratik bir sistemde iktidar olmanın mücadelesini veriyor olsaydık, bu kurultay farklı olurdu" dedi.

Bursa'daki medya kuruluşları ile iftar programında Darüzziyafe'de bir araya gelen CHP Bursa Milletvekili Doç. Dr. Aykan Erdemir, 34. kurultayda kendisi adına kaybedilen bir şeyin olmadığını söyledi. Her zaman ilkelerine sadık kaldığını belirten Erdemir, "Gençlik kotası ile genç delegelerimizin olduğu bir yıldı. Eğer bir kişinin olumlu düşünmesini sağladıysam, ben kazandım ve kazandık diye düşünüyorum. Genel başkanımız ile yaptığımız görüşmede 'eğer demokratik bir sistemde iktidar olmanın mücadelesini veriyor olsaydık, bu kurultay farklı bir kurultay olurdu' dedim.

Biz yıkılmakta olan bir demokrasinin demokrasiyi yaşatmanın mücadelesini veriyoruz. Olağanüstü şartlar altında siyaset yapıyoruz. Dolayısıyla bu kurultayın tek bir çıktısı olacağını düşünüyorum. Türkiye'de özgürlükçü demokrasi güçlerinin topluma birlik, beraberlik ve bir güç gösterisi yapması önemlidir. Bunun da yolu genel başkanın çalışmak istediği takım arkadaşlarını bir ekip olarak hemen hemen hepsini tam oyla çıkarması olacaktı" dedi.

Erdemir, kurultay hakkında değerlendirmelerde bulunarak, "Eğer biz o ekibin içerisindeysek aday olalım, değilsek olmayalım. O ekipte herkesin seçilmesi için birinci seçilen ile çarşaf listedeki hemen hemen herkesin aynı oy ile en yüksük oyla seçilmesi için çaba gösterecektik. Genel başkanın bu konuda 'Beni isteyen herkesin aday olmasını istiyorum. Benim listemin dışından da insanların seçilmesi beni mutlu eder. Hem parti içi demokrasinin de bir göstergesi olur. Hem de o kişilerin örgütte popüler olduğunu gösterir' demesi ile daha farklı bir yöntem belirlerdi. Kurultayda çarşaf liste ile seçim yapılacağı ikinci günün sabahı, milletvekillerimize telefon geldi. Genel başkanımızın listesinde yoksunuz arzu ediyorsanız çekilebilirsiniz diye. Benim önerdiğim yakın bir sisteme dönüldü son zamanda. Bende adaylığımı koyduktan sonra telefon geldiğinde çekilecektim. Telefon gelmeyince adaylığım kaldı. Genel başkanın nasıl bir liste çıkacağını bilinmiyordu. 98 kişilik bir liste çıktı. Açıkçası 98 kişilik bir liste çıkacağını ve daha sonrada farklı güç odaklarının yansıtan anahtar listeden çıkacağını ve bu listelerin çarpışacağını bilseydim ben adaylığımı koymazdım. Çünkü ben tavrımı en baştan çok net koymuştum. Çok parçalı bir yapıda bugünün Türkiye'sin de aday olmak istemiyordum. Genel başkanın ekibine genel başkanın taktirine benim güvenim tamdı" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Erdemir'den Kurultay Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement