CHP'li Erdemir'den RTÜK'e 'Sımpsonlar' Tepkisi - Son Dakika
Politika

CHP'li Erdemir'den RTÜK'e 'Sımpsonlar' Tepkisi

CHP\'li Erdemir\'den RTÜK\'e \'Sımpsonlar\' Tepkisi

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, RTÜK'ün, Simpsonlar adlı çizgi filmi yayınlayan televizyon kanalına ceza vermesine tepki göstererek, "RTÜK kendini Engizisyon Mahkemesi sanıyor" dedi.

07.12.2012 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, RTÜK'ün, Simpsonlar adlı çizgi filmi yayınlayan televizyon kanalına ceza vermesine tepki göstererek, "RTÜK kendini Engizisyon Mahkemesi sanıyor" dedi.

Erdemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, RTÜK'ün, Simpsonlar adlı çizgi filmi yayınlayan CNBC-e kanalına 52 bin 951 lira ceza kestiğini belirterek, 100'ün üzerinde ülkede yayınlanan bu çizgi filme ceza kesmenin ilk kez RTÜK Başkanı Davut Dursun'a nasip olduğunu söyledi. Erdemir, Engizisyon Mahkemelerinin mucidi Vatikan'ın bile Simpsons filmiyle ilgili olumsuz bir değerlendirmesinde bulunmadığını ifade ederek, "RTÜK İzleme Değerlendirme Dairesi Başkanı Nurullah Öztürk raporunda Simpsonlar'ı, 'Tanrı'nın resminin, tasvirinin ve fiziki görüntüsünün mizah unsuru olarak da olsa temsilinin yapılması, dini inançların popüler kültür içinde materyalizm eksenine oturtulması gibi suçlarla itham edildiğini' söyledi. Erdemir, "Vatikan'ın bile hoşgörü ve anlayışla yaklaştığı Simpsonlar, Türkiye'de kendini Engizisyon Mahkemesi sanan RTÜK tarafından sapkın ilan edilmiştir" dedi.

RTÜK'ün logosunu değiştirmesi gerektiğini de belirten Erdemir, RTÜK için Engizisyon Mahkemeleri'nin sembolüyle RTÜK'ün adının birleştirildiği bir logo hazırladığını söyledi.

Toplantıda Erdemir'e, Simpsonlar çizgi filminin bir karakterinin yer aldığı tişört giyen Oğuz Kaplangı da eşlik etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Erdemir'den RTÜK'e 'Sımpsonlar' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement