CHP'li Eren Erdem Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Eren Erdem Tutuklandı

CHP 26. Dönem Milletvekili Eren Erdem, 22 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada kaçma şüphesi gerekçesiyle tutuklandı.

29.06.2018 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP 26. Dönem Milletvekili Eren Erdem, 22 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada kaçma şüphesi gerekçesiyle tutuklandı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Erdem, "İsteseydim giderdim. Ama asla ülkeyi terk etmeyi düşünmedim" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekilliğine aday gösterilmeyince kaçma girişiminde bulunduğu iddiasıyla havaalanında engellendiği belirtilen CHP 26. Dönem Milletvekili Eren Erdem hakkında kaçma şüphesi nedeniyle yakalama kararı talebinde bulundu. Talebi değerlendiren İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, Erdem hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi. Kararın ardından dün gece Ankara'da gözaltına alınan Erdem sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine getirildi. Erdem'in mahkemeye getirildiği sırada polis ekipleri davanın görüleceği 35. Ağır Ceza Mahkemesi önünde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Hakkındaki yakalama kararı üzerine salona alınan Erdem'in kimlik tespitinin ardından avukatları söz aldı. Avukatlar Erdem'in adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasını istedi.

Avukatlarının ardından CHP'li Mahmut Tanal da avukat cübbesini giyerek henüz mazbatasını almadığından kendisi de Erdem adına beyanda bulunmak istedi. Tanal'ın talebini milletvekilliği devam ettiği gerekçesiyle reddeden mahkeme, sanık Eren Erdem'e söz verdi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Erdem yurt dışına kaçma girişiminin olmadığını, oğlunun tedavisi için yurt dışına çıkmak isterken havalimanında engellendiğini kaydetti.

"Bu dava beraat edeceğime inandığım bir dava olarak gördüm. İsteseydim giderdim. Ama asla ülkeyi terk etmeyi düşünmedim" diyen Erdem, "Bu iddianame FETÖ'cüler tarafından hazırlandı. Eşimle yaptığım telefon görüşmeleri Selam-Tevhit kumpası iddianamesinden alıntı yapılarak, FETÖ iddiasıyla suçlanmaktayım. İlçe başkanlarıyla yaptığım görüşmeler bile delil olarak kabul edilmiştir. Gizli tanığın kimliğini ifşa ettiğim söylenmiş, ancak gizli tanığın bana gönderdiği, kendisine para teklif edildiği, vergi borçlarının silineceği yönündeki mesajları da dosyaya sunmuştum. Herkesin 'Hocaefendi' dediği zamanlarda ben 'terörist' diyordum. Ne nesebim ne meşrebim bu örgütle bağdaşmaz. Örgütün kriteri kabul edilen hiçbir husus bende yoktur. Aynısı Ahmet Şık ve diğerlerine de yapılmıştır. Bu sebeple dünyada FETÖ soruşturmalarının sulandırıldığı kabul edilmektedir. Bir süre çalıştığım Karşı gazetesinde de FETÖ aleyhine de haberler yapılmıştır. Gizli tanık Ayçiçek', 'gazete battıktan sonra Y.O isimli şahsın, kendisine vergi borçlarının silineceğini söylediği' şeklinde bana da mesaj attı. Televizyonda gizli tanık bu mesajları kabul etmiştir. Çikolata kutusunda belge geldiği iddiası ise komiktir. Suçsuzum, suçlu olsam kaçmayı düşünebilirdim. Oğlumun Almanya'da görmesi gereken diş tedavisi var. Bu sebeple eşim her ay Almanya'ya gidip gelir. Dokunulmazlığım kaldırıldıktan sonra 38 kere yurt dışına gidip geldim. Kaçacak olsam zaten kaçabilirdim" ifadelerini kullandı.

"FETÖ'CÜLER PARAYA ÇOK DÜŞKÜN"

İddianamenin siyasi olduğunu kaydeden Erdem, "Gazetenin gelir kaynaklarında da FETÖ'den gelen tek bir kuruş yoktur. İspatlanırsa idamımı isteyeceğim. Diğer haber ajansları gibi Cihan Haber Ajansının da abonesiydik. Gazete iflas edince ilk haciz koyan CHA olmuştu. Bu FETÖ'cüler paraya çok düşkün" dedi.

Dışişleri Bakanlığının internete sızdırılan toplantısını, yayın yasağı geldikten sonra yayın yasağına karşı gelmek üzere diğer gazetelerle birlikte yayınladıklarını ve bunun en çok 'yayın yasağını delme' suçunu oluşturabileceğini öne süren Erdem, gizli tanığın beyanlarına itibar edilmemesi gerektiğini, iddianameyle FETÖ'nün temizlenmesine zarar verildiğini, dünyada alay konusu olacak bir komedya içerisine girildiğini dile getirerek serbest bırakılmasını istedi.

KUVVETLİ KAÇMA ŞÜPHESİ GEREKÇESİYLE TUTUKLANDI

Erdem'in beyanlarının ardından mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, sanık Erdem'in, "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunması, kendi Twitter hesabından 'ilk durak Maraş' şeklinde yazdıktan sonra, ertesi sabah, hakkında aynı gün konulan 'yurt dışına çıkış yasağı' tedbirinden haberi olmadan çıkış yapmak istemesi, daha sonra ise hakkında yapılan ihbarla, 'yasa dışı yollardan yurt dışına kaçacağı' yönünde kuvvetli olgular bulunması, gelinen bu aşamada adli kontrol kararının yetersiz kalacağı gerekçeleriyle tutuklanmasına hükmetti.

Heyet, davaya ilişkin ilk duruşmanın yapılacağı 19 Eylül'de, tanık olarak belirlenen Turan Ababey, Emre Erciş, Mehmet Bozkurt, Murat Kazancı ve Kutlu Esendemir'in dinlenilmesini de karara bağladı.

(İHA)

CHP\'li Eren Erdem Tutuklandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Eren Erdem Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da asrın felaketinde iş yeri yıkılan Hakan Mutlu, seyyar berberlik yaparak geçimini sağlıyor
    10:19 Hatay'da asrın felaketinde iş yeri yıkılan Hakan Mutlu, seyyar berberlik yaparak geçimini sağlıyor

    Hatay'da yaşanan asrın felaketinde iş yeri yıkılan Hakan Mutlu, şimdi seyyar berberlik yaparak hayatını sürdürüyor. Depremzede esnaf, müşterilerini evlerinde ve iş yerlerinde tıraş ederek geçimini sağlıyor.

  • Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü
    10:19 Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

    Adana'nın Tarsus ilçesinde seyir halinde olan çikolata yağı yüklü bir tır, Ceyhan batı gişelerinde alev aldı. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü ancak tırda hasar meydana geldi.

  • AK Parti Oltu İlçe Başkanlığı Proje Tanıtımı ve İftar Programı Düzenlendi
    10:19 AK Parti Oltu İlçe Başkanlığı Proje Tanıtımı ve İftar Programı Düzenlendi

    AK Parti Oltu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen proje tanıtımı ve iftar programı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Programda, Oltu'ya yapılacak olan tünel ve araç muayene istasyonu müjdesi verildi.

  • Eskişehir'de Hava Değişimleri Arıcılığı ve Bal Üretimini Olumsuz Etkiliyor
    10:18 Eskişehir'de Hava Değişimleri Arıcılığı ve Bal Üretimini Olumsuz Etkiliyor

    Eskişehir İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bünyamin Yiğit, bölgede yaşanan sıcak ve soğuk hava değişimlerinin arıcılığı ve bal üretimini olumsuz etkilediğini belirtti. Yiğit, arıların mevsim değişikliklerine uyarlanabildiğini ancak bu yılki kışın olmaması nedeniyle arıların sürekli çalıştığını ve ömürlerinin kısalmasına yol açtığını ifade etti. Bu durumun bal üretimini olumsuz etkilediğini vurgulayan Yiğit, şurup ve ek takviyelerle arıların bahara hazırlanabileceğini söyledi.

  • Ümraniye Tepeüstü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Tanıtıldı
    10:17 Ümraniye Tepeüstü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Tanıtıldı

    Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Tepeüstü Mahallesi için hazırlanan kentsel dönüşüm projesinin tanıtımını yaptı. Projede yeşil alan, oyun parkı ve otopark gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.

  • Hayırsever, bakkalın veresiye defterindeki borçları ödedi
    10:16 Hayırsever, bakkalın veresiye defterindeki borçları ödedi

    Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde bir hayırsever, bakkalın veresiye defterindeki borçların tamamını ödedi. Hayırsever, markete borcu olan ailelerin yüzünü güldürdü. Bakkal sahibi, daha önce de benzer bir olayla karşılaştığını ve hayırseverlerin müşterilerin borçlarını sıfırladığını belirtti.

  • Hatay'da 250 Bin TL Değerinde Ziynet Eşyası Çalan 3 Şahıs Yakalandı
    10:15 Hatay'da 250 Bin TL Değerinde Ziynet Eşyası Çalan 3 Şahıs Yakalandı

    Hatay'ın Belen ilçesinde gerçekleşen hırsızlık olayının şüphelileri olan 3 şahıs, polis ekipleri tarafından yakalandı. Şahısların üst aramasında 250 bin TL değerinde çalıntı ziynet eşyası ele geçirildi. Tutuklanan şahısların yanı sıra, çalıntı malzemeler de sahibine teslim edildi.

  • Ağrı'da Jandarma Personelleri Mahremiyet Eğitimi Verdi
    10:15 Ağrı'da Jandarma Personelleri Mahremiyet Eğitimi Verdi

    Ağrı İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği personelleri, Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ile birlikte Balıksı ve Yakınca ilkokullarında mahremiyet konusunda eğitim verdi. Toplamda 283 kişiye verilen eğitimde KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı ve broşürler dağıtıldı. Jandarma personelleri öğrencilere Jandarma dergisi ve hediyeler verdi.

  • Kars'ta Polis Kaçakçılara Göz Açtırmıyor
    10:15 Kars'ta Polis Kaçakçılara Göz Açtırmıyor

    Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda kaçak içki, telefon, silah ve etil ele geçirildi. Operasyon sonucunda 20 bin boş makaron, 23 şişe alkollü içki, 20 litre etil alkol, 9 cep telefonu, 10 elektronik sigara, 6 parfüm, 1 ruhsatsız tabanca ve 1 şarjör muhafaza altına alındı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınarak Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı. Kars Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılara yönelik operasyonların aralıksız devam edeceğini açıkladı.

  • Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Su Sorununu Çözmek İçin Denizden Su Arıtma Sistemini Devreye Sokacak
    10:14 Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Su Sorununu Çözmek İçin Denizden Su Arıtma Sistemini Devreye Sokacak

    Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, genişletilmiş ve siyaset üstü bir ittifak oluşturarak halka güçlü bir seçenek sunduklarını belirterek, Bodrum'un su sorununu çözmek için denizden su arıtma sistemini devreye sokacaklarını açıkladı.


Advertisement