CHP'li Erkek: 'Sürekli İnsanlarımız Ölüyor Ama Sorumlular Hesap Vermiyor' - Son Dakika
Politika

CHP'li Erkek: 'Sürekli İnsanlarımız Ölüyor Ama Sorumlular Hesap Vermiyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Bu sabahki tren kazasında da üst geçit çöktü.

13.12.2018 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Bu sabahki tren kazasında da üst geçit çöktü. Köprüler çöküyor, viyadükler çöküyor, işçiler ölüyor. Tren yolunda ray çöküyor, çocuklar, anneler, babalar ölüyor. Binalar, madenler çöküyor, sürekli  insanlarımız ölüyor ama sorumlular hesap vermiyor. Çünkü adalet çöktü. Asıl temel sorunumuz bu" dedi.

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. "Yine üzücü ve feci bir tren kazası sonucunda yaşamını kaybeden yurttaşlarımız oldu. Öncelikle yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum" diyen Erkek konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu üzücü tren kazası Çorlu tren kazasını da bizlere maalesef tekrar hatırlattı. Orada da birçok yaşam kaybolmuştu. Çorlu tren kazasında her gün feryat eden bir annenin sesini dahi maalesef iktidar duymuyor. Memleketimizde bu sabahki tren kazasında da üst geçit çöktü. Köprüler çöküyor, viyadükler çöküyor, işçiler ölüyor. Tren yolunda ray çöküyor, çocuklar, anneler, babalar ölüyor. Binalar, madenler çöküyor, sürekli insanlarımız ölüyor ama sorumlular hesap vermiyor. Çünkü adalet çöktü. Asıl temel sorunumuz bu. Adalet çöktüğü için sorumlular maalesef siyaseten de hukuken de hesap vermiyorlar. ve yaşadığımız her üzücü olayda ülkeyi yönetenlerin hiç bir zaman sorumluluğu da olmuyor. Adalet çökerse vicdanlar çöker, adalet çökerse devlet çöker. Bunu da kesinlikle unutmamalıyız."

'YARGI İKTİDARIN SİLAHI DEĞİLDİR'

Saray'ın üzerinde 'Gezi' adında bir hayalet dolaştığını ifade eden Erkek, "İşte adalet çöktüğü için 'Gezi Direnişi'nden 5 yıl sonra yine bir soruşturma dalgası başlatıldı. Çünkü seçim yaklaşıyor ve düşmana ihtiyaç var, kutuplaşmaya ihtiyaç var. 'Ergenekon Kumpası' bitti 'Gezi Kumpası' başlıyor. Gezi direnişiyle ilgili Taksim Platformu Üyeleri daha önce yargılanmıştı. Taksim Platformu Üyeleri toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefetten ve örgüt kurmaktan yargılandılar. ve sonunda hepsi ayrı ayrı beraat ettiler. Bu karar kesinleşti. Ancak ortada kesinleşmiş bir yargı kararı varken, bu yargı kararında da vurgulandığı gibi gösteri hakkı temel bir hak olarak evrensel hukukta ve Türkiye'deki hukukta kabul edilmesine rağmen, bugün yine hukuksuz ve temelsiz bir soruşturma ile karşı karşıyayız. Hiç bir iktidarın yargıya bu kadar zarar vermeye hakkı yoktur. Yargı iktidarın silahı değildir. Yargı yalnızca hukuka bağlıdır " diye konuştu.

'HİÇ KİMSE UNUTMASIN Kİ GEZİ ONURLU BİR DİRENİŞTİR'

Özellikle gençlerimizin tamamen demokratik hakkını kullandığı onurlu bir sivil eylem ve direniş olan Gezi soruşturmaları ile birlikte tüm muhalefet ve farklı düşünenlerin susturulmak istendiğini savunan Erkek şunları dedi:

"Yıllarca FETÖ ile iç içe olanlar, FETÖ ile birlikte bu memlekette birçok kumpas kuranlar, bu birlikteliklerinin üzerini örtmek için şimdi farklı düşünen herkesi FETÖ ile ilişkilendirerek boğmak istiyorlar. Basın özgürlüğü de bu memlekette iktidar tarafından boğulmak isteniyor. Hiç kimse unutmasın ki Gezi onurlu bir direniştir ve tarihin altın sayfalarında da bu şekilde yerini alacaktır."

'BASIN YÖNETENLERE HİZMET İÇİN DEĞİL YÖNETİLENLERE HİZMET İÇİN VARDIR'

Sözcü Gazetesi yazarları ve çalışanları hakkında da haksız ve hukuksuz bir davanın açıldığını öne süren Erkek, "Bu davada deniyor ki Sözcü Gazetesi'nin yazarları ve çalışanları FETÖ üyesi olmamakla birlikte FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım etmişler. Biz özel yetkili mahkemelerde Fetullah Gülen yapılanması var dediğimizde 'Buna kargalar bile güler' diyenler, FETÖ'nün yargıda ve devletin tüm kurumlarında yapılanmasına yardım edenler bugün gazetecileri ve tüm muhalefeti FETÖ ile ilişkilendirerek susturmak istiyor. Kim 'ne isterlerse verdik' dedi, kim yıllarca bu yapıyla birlikte hareket etti? Gerçekten bu terör örgütüne yardım edenler neden yargılanmıyorlar? Biz bu soruları sormaya ve basın özgürlüğü için mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Çünkü basın, yönetenlere hizmet için değil yönetilenlere hizmet için vardır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Erkek: 'Sürekli İnsanlarımız Ölüyor Ama Sorumlular Hesap Vermiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Antalya İl Başkanı: Teleferik kazası derinlemesine araştırılmalı
    17:43 AK Parti Antalya İl Başkanı: Teleferik kazası derinlemesine araştırılmalı

    AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çetin, kazanın derinlemesine araştırılması gerektiğini ve siyasi alana çekilmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kazayla ilgili yapılan soruşturma sonucunda 5 kişinin tutuklu yargılanmasına karar verildiği belirtildi.

  • Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    17:42 Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ünye Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrası yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, toplantı öncesi yaptığı konuşmada Ünye'ye hizmet etmek için vatandaşların teveccühü ile göreve seçildiklerini belirtti.

  • Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor
    17:35 Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor

    Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dikkatleri Gazze'den uzaklaştırıp İran'la çatışmaya çekmek istediğini söyledi. Baerbock ise bugün İsrail'e ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

  • AK Parti İl Başkanı Ali Çetin:
    17:33 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin: "Teleferik kazası, adli bir olaydır"

    AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya'da gerçekleşen teleferik kazası hakkında yaptığı basın toplantısında, kaza sonrası verilen tutuklama kararlarının siyasi olmadığını söyledi. Çetin, kazanın büyük bir kaza olduğunu ve siyasi tarafı olmaksızın soruşturulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kazada çok sayıda ihmal olduğunu ve tutuklama kararlarına yapılan eleştirilere cevap verdi.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü
    17:30 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ve Gürcistan arasındaki stratejik iş birliğinin önemi vurgulandı ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesine yönelik üçlü iş birliği hakkında konuşuldu.

  • YSK, 3 ilçe ile 4 beldede seçimlerin yenilenmesini kararlaştırdı
    17:29 YSK, 3 ilçe ile 4 beldede seçimlerin yenilenmesini kararlaştırdı

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili yapılan itirazları değerlendirmesi sonucunda Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli-Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz-Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt-Akpazarı ve Aksaray Merkez-Sağlık beldelerinde seçimlerin iptalini kararlaştırdı. Seçimler, 2 Haziran'da yenilenecek.

  • Şahinbey Belediyesi, Çanakkale'ye gidecek öğrencileri bilgilendirdi
    17:28 Şahinbey Belediyesi, Çanakkale'ye gidecek öğrencileri bilgilendirdi

    Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun Çanakkale'nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı ve bu yıl da devam ettirdiği "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesinde Çanakkale'ye gidecek ilk öğrenci kafilesi Vali Çeber'in katıldığı toplantıyla bilgilendirildi.

  • Erzincan İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı Mehmet Cavit Şireci oldu
    17:22 Erzincan İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı Mehmet Cavit Şireci oldu

    Mahalli İdareler Seçimleri sonrası İl Genel Meclisi Üyelerinin belirlenmesinin ardından 22 kişiden oluşan İl Genel Meclisi ilk toplantısını yaptı. Yapılan seçim sonucunda Mehmet Cavit Şireci 15 oy alarak Erzincan İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı oldu. Şireci'nin Meclis Başkanı seçilmesinin ardından Erzincan İl Özel İdaresinde devir teslim töreni gerçekleşti.

  • İstanbul'da afet riskleri ele alındı
    17:22 İstanbul'da afet riskleri ele alındı

    İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında yapılan Afet Koordinasyon toplantısında, İstanbul'da afet risklerine ilişkin çalışmalar ele alındı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da toplantıya katıldı.

  • Lütfü Savaş'ın seçim çalışmaları için tefeciden para aldığı ortaya çıktı
    17:21 Lütfü Savaş'ın seçim çalışmaları için tefeciden para aldığı ortaya çıktı

    31 Mart seçimlerinde kaybeden Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfu Savaş'ın seçim çalışmaları için tefeciden 32 bin TL aldığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan belgelere göre, kendini iş adamı olarak tanıtan bir kişinin 32 bin TL'yi belediyeye "İmar harcı bedeli olarak" gönderdiği, daha sonra yanlışlıkla gönderildiğini iddia ederek paraya geri istediği öğrenildi.

  • Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    17:15 Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Muğla'nın CHP'li belediye başkanları ile Ankara'ya giden Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Anıtkabir'i ziyaret etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yeni seçilen 11 CHP'li ilçe belediye başkanı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi istirahatgahında ziyaret etti.


Advertisement