CHP'li Erkek'ten Seçim Açıklaması (2) - Son Dakika
Güncel

CHP'li Erkek'ten Seçim Açıklaması (2)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "AK Parti'nin dilekçesinde seçimin yenilenmesini gerektirecek hiçbir somut bilgi, belge, delil yok. İçi, altı bomboş bir hukuksuz taleple karşı karşıyayız. İtiraz haktır ama bir hakkın kötüye kullanımını hukuk sistemi korumaz.

17.04.2019 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, " AK Parti'nin dilekçesinde seçimin yenilenmesini gerektirecek hiçbir somut bilgi, belge, delil yok. İçi, altı bomboş bir hukuksuz taleple karşı karşıyayız. İtiraz haktır ama bir hakkın kötüye kullanımını hukuk sistemi korumaz. Bir hakkı kötüye kullanarak İstanbul'un iradesini zedeliyorsunuz. Milli iradeyi sakatlıyorsunuz." dedi.

Erkek, 2. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin itiraz dilekçesinde cezaevi seçmenlerinden bahsettiğine değindi.

Cezaevi seçmen listelerinin siyasi partilere verilmeyeceğini belirten Erkek, "Biz sadece hangi cezaevinde kaç sandık kurulacak, kaç kişi oy kullanacak, onu biliriz. AK Parti, bu listeleri nereden aldı, nasıl dilekçesine ekledi? Hiçbir siyasi partiye verilmeyen listeler nasıl AK Parti'nin elinde olur. Adalet Bakanlığı da bu işin içinde." diye konuştu.

AK Parti'nin, cezaevindeki bazı seçmenlerin dışarıda da seçmen gözüktüğünü söylediğini dile getiren Erkek, "Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, 'Kesinlikle mükerrer seçmen, sahte seçmen yok.' demişti. Olamaz da zaten. Çünkü sistem buna müsait değil. Herkesin bir TC kimlik numarası vardır ve bir kişi, iki ayrı yerde seçmen gözükemez, iki kere işlenmişse sistem bunu derhal görüyor." ifadesini kullandı.

Erkek, AK Parti'nin dilekçesinde, 5 bin 388 oy sayım döküm cetvelinde mührün olmadığını aktardığını belirterek, şöyle devam etti:

"Referandumda YSK'ye dilekçe verdiniz, milyonlarca mühürsüz oy pusulasını kabul edin diye. AK Parti açıklamalarına böyle devam ederse Sayın Cumhurbaşkanın mazbatası da iptal edilebilir. Milyonlarca mühürsüz oy pusulasını geçerli kabul edin diye YSK'ye dilekçe veren AK Parti, şimdi 5 bin 388 çetelede mühür yok diyor. "

Usulsüzlük varsa bunu yapanların cezalandırılacağını belirten Erkek, YSK'nin, usulsüzlüğe dayanarak seçimin yenilenemeyeceğini ve iptal edilemeyeceğini söylediğini ifade etti. Erkek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Parti'nin dilekçesinde seçimin yenilenmesini gerektirecek hiçbir somut bilgi, belge, delil yok. İçi, altı bomboş bir hukuksuz taleple karşı karşıyayız. İtiraz haktır ama bir hakkın kötüye kullanımını hukuk sistemi korumaz. Bir hakkı kötüye kullanarak İstanbul'un iradesini zedeliyorsunuz. Milli iradeyi sakatlıyorsunuz. Hani milli irade söylemleri... Demokratlık, seçimi kazanınca değil, seçimi kaybedince, siyasi nezaket ve olgunlukla kazananı tebrik etmektir. Gerçek demokratlık budur. Ama bu süreç şunu da gösterdi, seçim kaybedilince millet bazılarının gerçek yüzünü gördü."

"Büyükşehir belediye başkanlığını etkileyen bir durum değil"

Muharrem Erkek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un bugün Büyükçekmece'yle ilgili açıklamalarında ilçede bir belediye işçisinin görevlendirildiğini söylediğini aktararak, şunları söyledi:

"Kim talep etti bunu? Valilik ve kaymakamlık belediyeden talep etti, 'Personel eksiğimiz var, görevlendirme yapın.' Türkiye'nin her yerinde, her ilçesinde olur, personel eksikliği nedeniyle belediyelerden destek istenir, bu kişiler belli dönemler görev yapar. Diyor ki 'Bu kişi 2017'de başlamış bu kişi ve bazı şeyler yapmış.' Bu kişinin seçmen kayıtlarıyla ilgili yaptığı bütün işlemler donduruldu itirazlar üzerine. Bizim de itirazlarımız vardı Büyükçekmece'de. Bu kişi 18 Ocak'ta tutuklandı, seçmen listeleri 31 Ocak'ta kesinleşti. Yapıldı bütün işlemler. Büyükçekmece'yle ilgili organize bir usulsüzlük varsa eğer bu, kamu gücüyle yapılabilir. Hangi kamu görevlileri bu işin içinde, açıklayın o zaman. Örneğin Büyükçekmece nüfus müdürünün çok sıkı bir AK Partili olduğunu, AK Parti mitinglerine katıldığını, Sayın Erdoğan'ın da yakını olduğunu bütün Türkiye biliyor. Orada başka memurlar var, kaymakamlık var, mülki amirler var. Organize bir usulsüzlükse, kimlerin yaptığı açıklansın. Bizim için sorun değil ama YSK 'Varsa bile beni ilgilendirmez. Yapanları tespit et, mahkemeye ver, cezalandır. O beni ilgilendirmez.' diyor. Kararlarında bunu söylüyor."

Büyükçekmece'de 24 Haziran 2018 seçimlerinde seçmen sayısının 172 bin 351, 31 Mart 2019 seçimlerinde seçmen sayısının 174 bin 662 olduğunu ve 2 bin 310 seçmen fark ettiğini kaydeden Erkek, Büyükçekmece'nin İstanbul'da yıllara göre seçmen artışı gösteren 10. sıradaki ilçe olduğunu dile getirdi.

Erkek, 2014 ve 2019 seçimlerini karşılaştırırken 5 yılda artışın 24 bin 996 kişi olduğunu ve bunun 11 bin 117'sinin Büyükçekmece'de 18 yaşını dolduran gençlerin oluşturduğunu anlattı. Erkek, "Kalan 13 bin 879 kişi de başka ilçelerden Büyükçekmece'ye taşınan kişiler. İstanbul'un tüm ilçelerinde giden seçmen, gelen seçmen var. Üsküdar'da 30 bin kişi gitmiş 30 bin kişi gelmiş. Ayrıca büyükşehir belediye başkanlığını da etkileyen bir durum değil, Büyükçekmece'de de oy kullansanız, Üsküdar'da da oy kullansanız, Silivri'de de oy kullansanız, büyükşehir belediye başkanlığı için 1 oy veriyorsunuz. Büyükçekmece yalanına, kumpasına lütfen son verin." diye konuştu.

"Sandık başında tartışılması gereken konuları YSK'ya taşıdıklarını görüyorsunuz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Maltepe'de yeniden sayımın bittiğini hatırlatarak, "Şimdi Maltepe için de MHP olağanüstü itiraz yoluyla Maltepe seçiminin iptalini istiyor. Bugün dilekçe verdi. Ama reddedilecek, redde mahkum talepler bunlar." ifadelerini kullandı.

Erkek, "Mağlubiyetin üzerini örtmek için yapılan açıklamaları dinledik bugün. 1 Nisan'da da sonuçlara baktığınız zaman kazanan Ekrem İmamoğlu'ydu, 17 Nisan'da, bugün de baktığınızda kazanan Ekrem İmamoğlu. Fark, 13 bin 729. Şimdi, '3 bin 870 farkla kazandık.' diyenlere sesleniyorum: '3 bin 870 farkla kazandık' diyenler lütfen 13 bin 729 oyla kazanan Ekrem İmamoğlu'nu artık tebrik edin. Demokrasimiz ağır hasar gördü maalesef. Gelin, bunu bir an önce onaralım ve Türkiye normalleşsin." diye konuştu.

AK Parti'nin itiraz dilekçesinde Büyükçekmece'ye ilişkin bir gelişme olup olmadığına ilişkin soru üzerine Erkek, şunları söyledi:

"Bir gelişme yok, bir kamu davası da açılmadı. Sayın İçişleri Bakanı, 'Ortada bir suç var. Büyükçekmece'de.' diyor. Ortada bir suç olup olmadığını ancak mahkemeler tespit edebilir İçişleri Bakanı değil. Sayın İçişleri Bakanı suçu tespit etmiş, suçluları tespit etmiş... Herhalde Sayın İçişleri Bakanı hem savcı hem yargıç. Lütfen biraz hukuka saygı, demokratik hukuk devletine saygı. Büyükçekmece'deki iddiaların hepsi gerçeklerle bağdaşmayan iddialar. Eğer yapılmışsa bir seçmen kaydırması, emin olun kendileri yapmıştır. Bizim böyle bir gücümüz yok, seçmen listelerini biz hazırlamıyoruz. Böyle bir kamu gücümüz de yok. O zaman hesap verecek olan İçişleri Bakanı, biz değiliz. Ayrıca bu itirazlar, Sayın Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının verilmesine bir engel değildir. YSK, 'Usulsüzlük yapılmışsa, sen soruşturmanı yürüt, ceza yargılamasını yürüt. Bu beni etkilemez.' diyor. AK Parti'nin dilekçesine baktığınızda sandık başında tartışılması gereken konuları YSK'ye taşıdıklarını görüyorsunuz. YSK bunların hiçbirini incelemez."

(Bitti)

CHP\'li Erkek\'ten Seçim Açıklaması (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Erkek'ten Seçim Açıklaması (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı
    00:14 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. İhbar üzerine polis olay yerine geldi ve sağlık ekipleri müdahale için çağrıldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da olayları inceleyerek soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

  • Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü
    00:11 Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir binanın 6. katında elektrikli battaniyeden çıkan yangın, yatak odasını kullanılamaz hale getirdi. Bina sakinleri itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve herhangi bir yaralanma olmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi
    00:08 Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucu, itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, üst katlardaki evlerde mahsur kalan 13 kişi kurtarıldı. Kurtarılan vatandaşlardan 5'i dumandan etkilendi ve hastanelere kaldırıldı.

  • Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı
    23:59 Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Nuh S. yönetimindeki pikap ile Eyüp Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı ve itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralı, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi
    23:55 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.


Advertisement