CHP'li Güneş Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Güneş Açıklaması

"Kleptokrasinin olduğu ülkeye yabancı sermaye gelmez"

07.01.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "Dünyanın hangi ülkesi, yolsuzlukların ayyuka çıktığı bir ülkeye gidip yatırım yapar? Kleptokrasinin olduğu ülkeye yabancı sermaye gelmez" dedi.

Güneş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 4 eski bakanın yolsuzluk yaptığının dönemin Başbakan'ı tarafından tespit edildiğini, bu nedenle görevlerinden istifa ettiklerini savundu.

"Yolsuzluklar komisyonda kapatılsa bile uluslararası camia ne olup bittiğinin farkında" ifadesini kullanan Güneş, bazı yabancı ajansların ve gazetelerin bu konuyla ilgili başlıklarından örnekler verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun komisyon oylamasıyla ilgili "oyunu bozduk" dediğini aktaran Güneş, "Hani siz üyelere karışmamıştınız, baskı yapmamıştınız" diye konuştu.

Türkiye'de "otoriterleşme endişesinin yanında artık bir Kleptokrasi olduğunu" savunan Güneş, "Bu davaların tümünü kapatsanız bile halkın vicdanına göre yolsuzluk yapılmıştır. Bunu Başbakan'ın başdanışmanı da ifade etmiştir. Halk, yolsuzluk yapıldığı kanısındadır" dedi.

Bu olayın bir de ekonomik boyutunun bulunduğunu ifade eden Güneş, şunları söyledi:

"Türkiye, yabancı sermayeye sürekli ihtiyaç duyan bir ülkedir. Dünyanın hangi ülkesi, yolsuzlukların ayyuka çıktığı bir ülkeye gidip yatırım yapar. Geçen seneden bu seneye önemli azalmalar oldu yabancı sermaye yatırımlarında. Dolayısıyla yolsuzluk ve hukukun üstünlüğü meselesi son derece önemlidir. Kleptokrasinin olduğu ülkeye yabancı sermaye gelmez." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Güneş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement