CHP'li Gürsel Tekin, "Vatandaşın dayanacak gücü kalmadı" diyerek e-hacizden vazgeçilmesi çağrısında bulundu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Gürsel Tekin, "Vatandaşın dayanacak gücü kalmadı" diyerek e-hacizden vazgeçilmesi çağrısında bulundu

Çeşitli borçlar nedeniyle 5 milyon vatandaşın hesaplarının bloke edilmesine "Vatandaşın dayanacak gücü kalmadı" diyerek tepki gösteren CHP'li vekil Gürsel Tekin, "Bu uygulamadan acilen vazgeçin" diyerek hükümete çağrıda bulundu.

20.11.2019 09:02  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vergi borcu ve trafik cezası gibi nedenlerle 5 milyon kişinin hesaplarının bloke edilmesine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, e-hacizden vazgeçilmesini istedi.

Vergi borcu ve trafik cezası gibi nedenlerle 5 milyon kişinin banka hesaplarının bloke edilmesi tepki çekti. Gürsel Tekin yaptığı yazılı açıklamada, iktidara "Vatandaş mağdur, elektronik haciz uygulamasından acilen vazgeçin" çağrısında bulundu.

İŞSİZLİK 15 YILIN ZİRVESİNDE

CHP'li Tekin, "Vatandaş mutfağındaki temel besinini dahi karşılayamazken, devlete borcu olan 5 milyon kişi e-haciz ile karşı karşıya kaldı, milyonlarca vatandaşın banka hesapları bloke edildi. Devlet kendi savurganlıklarını kapatmak için vatandaşına bunu reva görmez. e-hacizler sebebiyle çaresiz kalan esnafa haciz işlemi başlatmak yerine yapılandırma yolu açmalı, kredi borçlarının faizleri silinmelidir" açıklamasında bulundu.

"Son 15 yılın zirvesine yükselmiş olan işsiz sayısı, ödenemeyen krediler, konkordatolar, yanan fabrikalar ortadayken, bütçe açığını, geçim derdine düşen vatandaşın sırtından kapamaya çalışıyorsunuz" sözleriyle hükümeti eleştiren Tekin, Motorlu Taşıtlar Vergisi, trafik cezası, Kredi Yurtlar Kurumu borcu, sigara cezası dahil tüm borç ve cezalar için e-haciz yapıldığını savundu.

"VATANDAŞIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI"

Vatandaşın günlük hayatının kolaylaştırılması gerektiğini ifade eden Tekin, "Çünkü vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. Gelin, e- haciz sevdanızdan vazgeçin. Devlet kendi savurganlıklarını kapatmak için vatandaşına bunu reva görmez. Siz sürekli vatandaştan özveri bekliyorsunuz ama özveri yapma sırası sizde. e-hacizler sebebiyle çaresiz kalan esnafa haciz işlemi başlatmak yerine yapılandırma yolu açmalı, kredi borçlarının faizlerini silmelisiniz" dedi.

Tekin, e-haciz konusunda iktidarın vatandaşın haklı sesine kulak vermesi gerektiğini de dile getirdi.

CHP\'li Gürsel Tekin, "Vatandaşın dayanacak gücü kalmadı" diyerek e-hacizden vazgeçilmesi çağrısında bulundu

Son Dakika Güncel CHP'li Gürsel Tekin, 'Vatandaşın dayanacak gücü kalmadı' diyerek e-hacizden vazgeçilmesi çağrısında bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü
    10:58 Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Esenbulak Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından evde soğutma çalışmaları yapıldı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana geldi.

  • Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti
    10:56 Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde yetişen badem ağaçları meyve vermeye başladı. Baharın habercisi olan çağlaları toplamak için Başaran köyünden bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol kat ederek bölgeye geldi. Günlerdir toplama çalışmalarını sürdüren gençler, hem satmak hem de yemek için çağla topluyor.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi
    10:55 Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin teknik altyapısını güçlendirmek için yeni ekipmanlar temin ediyor. İtfaiye araçlarında kullanılan tabletlerle ekiplerin olay yerine daha hızlı ulaşması ve müdahalede bulunması amaçlanıyor.

  • Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak
    10:53 Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt tavsiye fiyatını yükseltme kararı aldığını ancak süt yemine zam geldiğini belirterek, süt parasının üreticinin cebine girmeden çıktığını söyledi. Gürer, artan ahır giderini ve yem fiyatlarını düşürmeden çiğ süt fiyatının besicinin yarasına merhem olmayacağını ifade etti.

  • ABD basını: İran, İsrail'e misilleme yapmak yerine İran dışındaki hedeflere odaklanabilir
    10:52 ABD basını: İran, İsrail'e misilleme yapmak yerine İran dışındaki hedeflere odaklanabilir

    İran'ın İsrail'i vurmasının ardından ABD basınında çıkan haberlere göre, ABD yetkililer İsrail'in tepkisinin sınırlı olacağını ve İran dışındaki önemli hedeflere odaklanabileceğini belirtiyor. İsrail'in İran'ın vekillerini veya Suriye'deki milisleri hedef alabileceği ifade ediliyor.


Advertisement