CHP'li Hurşit Güneş 'Türkiye Suriye'ye Silah Değil, Barış Sevk Etsin' - Son Dakika
Politika

CHP'li Hurşit Güneş 'Türkiye Suriye'ye Silah Değil, Barış Sevk Etsin'

CHP\'li Hurşit Güneş \'Türkiye Suriye\'ye Silah Değil, Barış Sevk Etsin\'

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde 27 bin Suriyelinin barındığı Süleyman Şah çadırkentini CHP milletvekilleri Hurşit Güneş ile Nurettin Demir ziyaret etti.

17.01.2013 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde 27 bin Suriyelinin barındığı Süleyman Şah çadırkentini CHP milletvekilleri Hurşit Güneş ile Nurettin Demir ziyaret etti. Suriyeli sığınmacıların kaldığı Hatay'daki Apaydın Kampına daha önce alınmayan Güneş, Akçakale'deki çadırkentte alınma nedenini ise, 'Burada silahlı muhaliflerin bulunmaması' olarak gösterdi. Güneş, çadırkentte gazetecilere açıklamada bulunup 'Türkiye'nin Suriye'ye silah değil, barış sevk etmesini' istedi.

CHP milletvekilleri Hurşit Güneş, Nurettin Demir, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Suriyeli sığınmacıların barındığı Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerini gezdi. Arapça bilen tercümanlar aracılığıyla bir süre kapıda bekleyen Suriyeli sığınmacılarla görüşen CHP heyeti, daha sonra görevlilerle birlikte çadırkentte incelemede bulundu. Yaklaşık 1 saat boyunca çadırkentte kalan Suriyelilerle görüşen CHP heyeti, çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu.

Türkiye'nin Suriye'ye silah değil, barış sevk etmesi gerektiğini ifade ederek konuşmasına başlayan CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, şöyle konuştu:

"Ben daha önce Hatay'daki Apaydın kampına gittiğim sırada çadırkentte alınmadım. Çünkü orada silahlı muhalifler vardı. Bu yüzden bizi içeriye almadılar. Orası adeta Suriyeli muhaliflerin ana komuta kademesiydi. Bugün Türkiye'nin en büyük sığınma kampı bulunan Akçakale'ye ziyarette geldik. Bu kampa hiç zorlama olmadan hemen içeriye alındık. Çünkü burası silahlı muhaliflerin ana komuta kademesi değildir. Buraya kabul edilme nedenimiz ise burada silahlı muhaliflerin bulunmamasındandır. Demek ki silahlı muhaliflerin bulunduğu yerlere alınmıyoruz. Silahsız muhaliflerin bulunduğu yerlere alınıyoruz."

Suriye'de akan kanın durması için biran önce Türkiye'nin demokratik bir biçimde rol üstelemesi gerektiğini ifade eden CHP'li Güneş, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl sonunda Şanlıurfa ziyareti sırasında Akçakale'deki çadırkentinde Suriye Ulusal Koalisyon Lideri Muaz el-Hatib ile el ele kürsüye çıkmasını eleştirdi.

Türkiye'de resmi rakamlara göre Suriye'den gelen 160 bini aşkın mültecinin bulunduğunu ifade eden CHP'li Güneş, fiilen 200 bin kişinin Türkiye'ye geldiğini ve bu insanların çadırlarda ve değişik illerde yaşamlarını sürdürdüğünü söyledi. CHP Güneş son olarak kamptaki bazı çadırlarda Suriye yönetiminin bayrağı yerine Özgür Suriye Ordusu'nu simgeleyen bayrağın asılmasını doğru bulmadığını sözlerine ekledi. - Şanlıurfa/ Akçakale

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Hurşit Güneş 'Türkiye Suriye'ye Silah Değil, Barış Sevk Etsin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement