Chp'li İnce: AKP'nin Terörle Mücadeledeki Yol Haritası Sakat - Son Dakika
Güncel

Chp'li İnce: AKP'nin Terörle Mücadeledeki Yol Haritası Sakat

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP'nin terörle mücadeledeki yol haritasının sakat olduğunu iddia ederek, "Başbakan'ın terörle mücadele konusunda da kafası karışıktır, ideolojik olarak da kafası karışıktır, millet kavramına bakışı da"...

20.06.2012 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP'nin terörle mücadeledeki yol haritasının sakat olduğunu iddia ederek, "Başbakan'ın terörle mücadele konusunda da kafası karışıktır, ideolojik olarak da kafası karışıktır, millet kavramına bakışı da karışıktır" dedi CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP'nin terörle mücadeledeki yol haritasının sakat olduğunu iddia ederek, "Terörle mücadele konusunda da kafası karışıktır Başbakan'ın, ideolojik olarak da kafası karışıktır, millet kavramına bakışı da karışıktır" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sözlerine, "Bugün yine içimiz yanıyor, yine şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Önce şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum, ulusumuzun, Silahlı Kuvvetlerimizin, milletimizin başı sağ olsun" diyerek başladı.

-"2002 YILINDA SIFIR DÜZEYİNE İNMİŞ BİR TERÖR NASIL OLDU DA BUGÜN BU NOKTALARA GELDİK"-

"Ancak bu noktada hükümeti eleştirmeden de geçemeyeceğim. Kimse kusura bakmasın. 2002 yılında sıfır düzeyine inmiş bir terör nasıl oldu da bugün bu noktalara geldik. AKP'nin terörle mücadeledeki yol haritası ne yazık ki sakattır" dedi. İnce, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sıralamasını bir yapayım; 22 Eylül 2003'te Dubai'de ABD'yle Kuzey Irak'a girmeme koşuluyla 1 milyar dolar hibe veya 8.5 milyar dolarlık uzun vadeli kredi anlaşması. 2003'te yaptıkları anlaşmayla Kuzey Irak'a girmeme garantisi veriyorlar. 15 Eylül 2005'te CHP terörle ilgili genel görüşme istedik. AKP oylarıyla reddedildi. 18 Nisan 2006 Terörle Mücadele Yasası'nın 6.maddesi, meşhur etkin pişmanlık hükümleriydi, bunu gündeme getirdiler. 12 Eylül 2006'da terörle mücadele koordinatörü atandı. Sonra bu yöntemin yürümediğini hep birlikte gördük. Ekim 2006'da Başbakan, ABD'de de terörle mücadele konusunda Bush'un kararlığını gözlerinde gördüm, dedi. 16 Aralık 2007'de AKP'nin zırhlı araç aldığı Büyükanıt, sınırlarımız artık BBG evi gibidir. 2 Kasım 2008'de TOKİ yüksek güvenlikli karakol yapacak, profesyonel ordu kurulacaktı. 24 Haziran 2010'da Sayın Hayati Yazıcı'nın bir açıklaması vardı, sınır kaydırmasına gidilebilir."

-"AKP'NİN TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA KAFASININ KARIŞIK"-

"Bunların hepsi AKP'nin terörle mücadele konusunda kafasının karışık olduğunun göstergeleridir" diyen İnce, "Bunları yapan bir hükümetin terörle mücadelede başarılı olması mümkün değil. Terörle mücadele konusunda da kafası karışıktır Başbakan'ın, ideolojik olarak da kafası karışıktır, millet kavramına bakışı da karışıktır" görüşünü savundu. İnce, şöyle devam etti:

"90'lı yıllarda Refah Partisi il başkanıyken anayasa ırkçıdır, Kürt sorunu eyalet sistemiyle çözülebilir diyen bir il başkanı. 24 Aralık 2002'de Rusya gezisine giderken Türkiye'de Kürt sorunu yok diyen bir Genel Başkan. 12 Ağustos 2005'te Kürt sorunu ne olacak diye soranlara diyorum ki bu herkesten önce benim sorunumdur diyen bir Başbakan. Böylesine kafası karışık. Bu konularda kafası karışık bir hükümet ile kafası karışık bir Başbakan ile karşı karşıyayız. Bir açılım konusu vardı. 1 Ağustos 2009, Polis Akademisi toplantısı. Sürece kimler davet edildi, futbolcular vardı, sanatçılar vardı hatta Kevin Costner bile vardı. Sonra ne oldu, bu açılımın adı üç kez değişti."

AKP'nin izlediği politikayı eleştiren İnce, "Böyle bir ortamda Türkiye'nin en ciddi sorunu 30 yıldır mücadele ettiği terörle ki bu 30 yılın üçte biri AKP'ye aittir. Bu kadar kafası karışık olan, netleşmemiş olan bir hükümetin bir Başbakan'ın bu sorunları çözmesi mümkün değil" diye konuştu.

-SORULAR-

"Verilen torba teklife göre bu yıl Ortaöğretim Başarı Puanı'ndan vazgeçilip geçen yılki sistem kullanılacak, nasıl değerlendireceksiniz?" sorusuna İnce, "Okul başarısını göz ardı ederseniz bireysel başarı öne çıkarsa öğretmenler tehdit edilir, notla tehdit edilir, yüksek notu vermek zorunda kalır. Küçük okullarda okuyan çocuklar büyük okullarda okuyan çocuklara göre çok avantajlı hale gelir, bunun yanlış olduğunu zaten söylemiştik" dedi.

-"EV HAPSİ SAÇMALIK"-

"Son günlerdeki silah bırakma, Leyla Zana'nın açıklamaları, Bülent Arınç'ın ev hapsi sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna İnce, "Bülent Arınç'ın ev hapsi olayına Başbakan cevap verdi. Böyle bir şey olmaz. Bülent Arınç saçmalamış bence. Bu ülkedeki bu sorunu çözmek lazım. Bu sorunu batının taşeronu olmadan çözmek lazım. Çözümün adresi TBMM'dir. Çözümün adresi bu çatıdır. Mustafa Kemal Atatürk en tartışmalı günlerde çözümü hep Meclis'te aramıştır. Biz emperyalistlerin, batılı güçlerin taşeronu olmayalım biz bunu konuşalım dediğimizde Beşir Atalay açıklama yaptı, "Amerika'da şöyle düşünüyor' diye. Amerika nasıl düşünürse düşünsün, Avrupalı ne düşünürse düşünsün, bu milletin iradesi bu Meclis'tedir. Bu irade bunu çözecek güçtedir. Bunu bu parlamento çözmelidir. Cesur olmalıdır, yürekli olmalıdır. Kelleyi koltuğa alıp bu parlamentoda bunu çözmelidir. Onların hiçbirinden korkmadık, o egemen güçlerden korkmadan yüreklice gelip burada bu sorun çözülmelidir" yanıtını verdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li İnce: AKP'nin Terörle Mücadeledeki Yol Haritası Sakat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement