Chp'li İnce: "Beklediğimiz Bir Karardı" - Son Dakika
Güncel

Chp'li İnce: "Beklediğimiz Bir Karardı"

Chp\'li İnce: "Beklediğimiz Bir Karardı"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Anayasa Mahkemesi üyelerinin "Yargıç olma vasfını kuruluş kanunu ile zaten kaybettiler" ifadesini kullanırken, açıklanan 4+4+4 yasasına ilişkin verilen kararı da "Beklediğimiz bir karardı" şeklinde...

25.05.2012 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Anayasa Mahkemesi üyelerinin "Yargıç olma vasfını kuruluş kanunu ile zaten kaybettiler" ifadesini kullanırken, açıklanan 4+4+4 yasasına ilişkin verilen kararı da "Beklediğimiz bir karardı" şeklinde değerlendirdiCHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Anayasa Mahkemesi üyelerinin "Yargıç olma vasfını kuruluş kanunu ile zaten kaybettiler" ifadesini kullanırken, açıklanan 4+4+4 yasasına ilişkin verilen kararı da "Beklediğimiz bir karardı" şeklinde değerlendirdi.

Yazılı bir açıklama yapan İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "baskı ve zulmün dışında en iyi yapabildiği şeyin yalan yanlış konuşmak olduğunu, 10 yıldır bu ülke için yaptığı kötülükleri, tarihin kaydettiğini" söyledi.

"10 yıldır bu ülke için yaptığı kötülükleri tarih kaydediyor" diyen İnce şöyle devam etti:

"Elbette zaman herkese hak ettiği yeri verir. Çer gider, çöp gider, yalnız gerçek kalır. Sayın Başbakan terörle mücadele, 'siyasi uzantılarıyla müzakere ederiz' diyor. Bunu söyleyene şunu sormak hakkımız. Peki o zaman Oslo'daki görüşme yapılan kişiler, siyasi uzantılar mıdır, Sayın Başbakan? Başbakanın ele aldığı konulardan bir diğerinin ise tutuklu milletvekilleri konusu. Diyor ki 'Yargı sürecinin sonu beklenecek'. Soralım o zaman MİT Müsteşarı için neden yargı sürecini bekleme gereği duymadınız? Biz biliyoruz ki o insanlar yargı konusu olabilecek konulardan değil, senin kinin ve nefretinin esiridir. Türkiye Cumhuriyeti kin ve nefrete kendini teslim etmiş bir Başbakan ile yol alamaz, özgürleşemez, geleceğini güvenle inşa edemez."

-"BİLMEMENİN YALIN HALİ"-

Başbakan'ın öğretmenler ve toplu sözleşme süreciyle ilişkin de, sözlerinin "Gerçekten bilmemenin yalın halidir" diyen İnce, "Öğretmenler 15 saat çalışıyor, en düşük 1624 lira alıyor diyor. Bu doğru bilgi değil. Öğretmenler de diğer memurlar gibi 8 saat çalışır. Ancak bunun 3 saati ders, geri kalanı derse hazırlık, rehberlik ve yönetime yardımcı olmak biçiminde planlanmıştır. Ancak okullarımızdaki imkansızlıklar nedeniyle öğretmenler hazırlık kısmını evlerinde, rehberlik ve yönetimle ilgili işleri sınırlı biçimde okulda yapmaktadırlar. Buna rağmen örneğin ilköğretimde öğretmen 180 iş gününde günlük 6 saat derse girmektedir. Bu iki rakamı çarparsa öğretmenin ne kadar çalıştığını kendisi bulabilir" dedi.

OECD ülkelerinde ilköğretimde öğretmenlerin çalışma süresi ortalaması 779 saat olduğunu hatırlatan İnce, Başbakan'a bir teklifte bulundu. Her okulda öğretmenlere tam donanımlı kişisel çalışma odası verilmesini öneren İnce, "Öğretmenler bütün işlerini okulda yapabilsinler. İkincisi yeterli öğretmen istihdamı yapılsın, öğretmen günde 3 saatin dışında derse girmesin. Ek ders uygulaması tümüyle kaldırılsın" diyerek şöyle devam etti:

"Öğretmenlik mesleği memurluk değildir. Kanunda belirtildiği gibi özel uzmanlık gerektiren bir meslektir. Sayın Başbakan, OECD'nin 'Bir Bakışta Eğitim Raporu'nu iyi okumalıdır. Oradaki bilgilerin gökyüzünden derlenmediğini bilmesi gerekir. Görülüyor ki Başbakan ile Sevgili Bakan'ı 'tencere kapak' misali gibiler. Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmasalar da birbirlerine yakışıyorlar."

-ANAYASA MAHKEMESİ KARARI-

İnce, Anayasa Mahkemesi'nin eğitimde 4+4+4 düzenlemesiyle ilgili İçtüzük ihlali yönünden yaptıkları başvuruyu reddetmesini, "Beklediğimiz bir karardı" sözleriyle, değerlendirerek, "Mevcut Anayasa Mahkemesi'nden hak, hukuk beklemiyoruz. Onlar yargıç olma vasfını kuruluş kanunu ile zaten kaybettiler. Biz sistemin biçimsel görünümünü tamamlamak için bu başvuruları yapmak durumundayız. Yoksa oradan hukuki karar beklediğimizden değil. Artık Anayasa Mahkemesi'nin de güvence altına aldığı bu uygulamayla bundan sonra komisyonlarda çoğunluğu sağlayanlar, döverek tasarı ve teklifleri geçirebilirler" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsrail Chanel 10 Televizyonu'nun, geçen hafta Başbakan Erdoğan'ın, Netanyahu'ya özel temsilci gönderdiği haberi, bizim basınımızda da yer almıştır. Bu bilgi yalanlanmış da değildir. Türkiye, İsrail karşısında 'şu özürü dile, istediğinizi yapayım' noktasına gelmiş, getirilmiştir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li İnce: 'Beklediğimiz Bir Karardı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement