CHP'li İnce: Burası Bir Mahkeme Değil, Çadır Tiyatrosu - Son Dakika
Güncel

CHP'li İnce: Burası Bir Mahkeme Değil, Çadır Tiyatrosu

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce partisinin ikinci Ergenekon Davası'nda tutuklu Mehmet Haberal ile cezaevinde görüştü.

08.08.2011 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce partisinin ikinci Ergenekon Davası'nda tutuklu Mehmet Haberal ile cezaevinde görüştü. İnce görüşmenin ardından cezaevi önünde basın mensuplarının sorularını yantladı. İnce, 45 milletvekili ile birlikte cezaevine geldiklerini belirterek, "Burası bir mahkeme değil, çadır tiyatrosu. Bu çadır tiyatrosunda sabahtan beri benim dinlediğim tek şey 'Şu telefon konuşmasında ne dedin?', 'Niye biraz sonra dedin', komedi resmen komedi. Susma hakkını niye kullandın gibi sorular. Sokaktaki insanın bile kullanmayacağı şeyler. Böyle bir yargıç böyle bir mahkeme inanın ömrümde ilk kez görüyorum. Şaşkınım, cuma günü tekrar buradayız. Yarın öbür gün milletvekili arkadaşlarımız sırayla burada duracaklar. Cuma günü kalabalık milletvekili arkadaşımızla buradayız" dedi.

İNCE, HABERAL'IN MESAJINI OKUDU

Muharrem İnce, Mehmet Haberal'ın yazılı mesajını da okudu. İnce'nin okuduğu mesajda Haberal kısaca şunları söyledi:

"Bütün avukatlara mesajımdır. 12 Haziran'da yapılan genel seçimlerde CHP'den Zonguldak milletvekili seçilmiş bulunmaktayım. Zonguldaklılara bana milli iradeyi temsil etme yetkisi verdikleri için içtenlikle teşekkür ediyorum. Zonguldak milletvekili olarak Anayasa'nın bana sadece Zonguldak halkını değil, bütün milletimizi temsil etme yetkisi vermiş olması sebebiyle bugüne kadar siz avukatlarım vasıtasıyla tüm kamu kuruluş ve kamu personeline karşı, onlara karşı adıma açılmış bütün davalardan 13 Haziran 2011 tarihi itibariyle feragat ediyorum. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum. "

İnce açıklama yaptıktan sonra duruşma bitmeden diğer CHP'li milletvekilleriyle cezaevinden ayrıldı.

DAVA YARINA ERTELENDİ

13. Ağır Ceza Mahkeme'si sanık Mehmet Koral'ın sorgu ve beyanın alınmasına ara vererek duruşmayı yarın saat 09. 00'a erteledi. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li İnce: Burası Bir Mahkeme Değil, Çadır Tiyatrosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement