CHP'li Işık, TRT'deki "Reis-İ Cumhur" Adlı Programı Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Işık, TRT'deki "Reis-İ Cumhur" Adlı Programı Sordu

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, TRT 1'de yayınlanan Reis-i Cumhur isimli programı Meclis gündemine taşıyarak, "Önceki cumhurbaşkanlarını eleştirmek kimin fikridir?

08.08.2014 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, TRT 1'de yayınlanan Reis-i Cumhur isimli programı Meclis gündemine taşıyarak, "Önceki cumhurbaşkanlarını eleştirmek kimin fikridir?" diye sordu.

Işık, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Reis-i Cumhur isimli programda 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer anlatılırken; "Sezer'in halkçı olmadığı, halktan uzak olduğu, muhalefet partisi gibi çalıştığı, siyaseti tıkadığı, demokrat ve tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı yapmadığı yönünde" yanlı değerlendirmeler yapıldığını belirterek şöyle dedi:

"Bu program kime yaptırılmıştır? Ve bu program için TRT yapımcı firmaya ne kadar ödeme yapmıştır? Bu programın içeriği önceden denetimden geçirilmemiş midir? Önceki Cumhurbaşkanlarını eleştirmek kimin fikridir? Devletin televizyonunda böyle değerlendirmelerin yapılmasını doğru buluyor musunuz? Bu programda görüşü alınan gazeteciler hangi özelliklerine göre seçilmiştir? Bu gazetecilerin yandaş olması tercih sebebi midir? Görüşü alınan yandaş gazetecilere herhangi bir ödemede bulunulmuş mudur? Bulunulmuş ise her birine ne kadar ücret ödenmiştir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Işık, TRT'deki 'Reis-İ Cumhur' Adlı Programı Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement