CHP'li Kart Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Kart Açıklaması

CHP\'li Kart Açıklaması

"Anayasa, Siyasi Partiler Yasası ve AK Parti tüzüğüne göre Erdoğan'ın Davutoğlu'nu aday göstermesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur"

22.08.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildiği için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu AK Parti Genel Başkanlığı'na aday göstermesinin kıymeti harbiyesi olmadığını ileri sürdü.

Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürü Mustafa Özyar'ın Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim sonuçlarının yayınlanmamasına ilişkin kanunsuz emirlerini uygulamaya devam ettiğini öne sürdü.

TÜBİTAK'tan Erdoğan'ın 17 Aralık operasyonundaki ses kayıtlarının montaj olduğuna dair raporu, bilgi edinme hakkı çerçevesinde istediklerini anlatan Kart, taleplerinin reddedildiğini söyledi. Bunun üzerine Başbakanlık bünyesindeki Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'na itiraz ettiklerini anlatan Kart, Özyar'ın başında bulunduğu kurulun da itirazlarını reddettiğini söyledi.

Kart, "Özyar öylesine yetenekli, öylesine özel himayeye mazhar ki bir taraftan Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'nun, bir taraftan Mevzuatı Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün başına getiriyorsunuz" diye konuştu.

Resmi Gazete'nin adeta tatile girdiğini savunan Kart, kurumda muhatap bulamadıklarını, ancak Başbakan Erdoğan imzasıyla kararnameler yayınlanmaya devam edildiğini belirtti.

Kart, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'na göre, kesin sonuçlar açıklandıktan sonra Cumhurbaşkanı seçilen kişinin mal varlığının da Resmi Gazete'de yayınlanması gerektiğini dile getirerek, "Erdoğan şaibeli, ciddi kuşkular bulunan mal varlığının Resmi Gazete'de yayımını da engelliyor" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kart, Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun parti genel başkan adaylığını açıklamasının yasalara aykırı olduğunu öne sürdü.

Kart, Davutoğlu ile siyasi mücadele içinde olduklarını, ancak Konya milletvekili olarak bu sabah telefonla aradığını ve tebrik ettiğini söyledi.

Anayasa, Siyasi Partiler Yasası ve AK Parti tüzüğüne göre Erdoğan'ın Davutoğlu'nu aday göstermesinin hiçbir kıymeti harbiyesi olmadığını savunan Kart, "Sayın Davutoğlu'na, doğması kaçınılmaz kaosa yol açmamak adına kendi tüzüklerinden ve yasadan kaynaklanan bu gerekliliklerin yerine getirilmesini müteakip bu göreve talip olmasını tavsiye ederim" diye konuştu.

Kart, başka bir soru üzerine, Davutoğlu'nun dünkü konuşmasında Erdoğan'a "Cumhurbaşkanım" diye hitapta bulunmasıyla ilgili, "Devlet yönetimi, devlet yönetimi ciddiyeti adına ne kadar ibret verici. Göz göre göre, bilerek, organize bir şekilde, keyfi bir şekilde anayasal düzeni ihlaller, AKP tüzel kimliği tarafından gerçekleştiriliyor" ifadesini kullandı. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement