CHP'li Kart'tan Ak Parti'ye "Yok Hükmünde" Uyarısı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kart'tan Ak Parti'ye "Yok Hükmünde" Uyarısı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart,15 Ağustos'tan sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ak Parti'de iştirak ettiği ve yönettiği tüm işlemlerin yok hükmünde olacağını söyledi.

13.08.2014 16:13  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tüzel kimliğine yazı yazarak Erdoğan'ın 15 Ağustos tarihi itibarıyla genel başkanlık makamını boşaltması konusunda uyarmasını istedi.

Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, " Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimi süreciyle beraber rejim krizinin başladığı ve odağında da Erdoğan'ın olduğu bir dönemle karşı karşıyayız" dedi.

Seçim sonuçlarının ve mazbatanın TBMM Başkanlığına gönderilmesiyle birlikte Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı sıfatının anayasal olarak resmiyet kazanacağını belirten Kart, "Bu sebeple, siyasi parti üyeliği ve TBMM üyeliği sona ermiştir. Bunun sonucu olarak da TBMM Başkanlığı, kendi kayıtları üzerinde Erdoğan'ın milletvekilliği sıfatını sona erdirecektir. Doğal olarak Başbakanlık sıfatı da sona ermiş olacaktır. Ayrıca hiç kimsenin beyanda bulunması ya da hiç kimseye bu yönde tebligat yapılması gibi bir zorunluluk söz konusu değildir" dedi.

-"YOK HÜKMÜNDE OLUR" UYARISINDA BULUNDU-

15 Ağustos'tan sonra Erdoğan'ın hem Başbakanlık ve hem de AKP Genel Başkanlığı görevini sürdürdüğü ve AKP-MKYK organı Genel Başkan Vekilini seçmediği takdirde kaos yaşanacağını iddia eden Kart, şöyle devam etti:

"Erdoğan'ın, iştirak ettiği ve yönettiği AKP yetkili organlarının tesis ettiği tüm işlemler yok hükmünde olacaktır. 27 Ağustos tarihinde yapılacak kongrenin tüm sonuçlarıyla yok hükmünde olması sonucu doğacaktır. 15-27 Ağustos tarihleri arasında Başbakan olarak tesis edeceği tüm işlemler yine "yok hükmünde' olacaktır. AKP-MKYK organı ivedi olarak, AKP Tüzüğünün 78. Maddesi uyarınca , AKP Genel Başkan Vekilini seçmelidir. Genel Başkan Vekili seçildikten sonra , 15 günlük ilan süresi gözönüne alınarak, 1. Olağanüstü Kongre süreci ve takvimi başlatılmalıdır."

Başta Cumhurbaşkanlığı makamı, TBMM Başkanlığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve YSK'ya konuya ilişkin bir yazı gönderdiğini ifade eden Kart, "Bir rejim krizini ve anayasal darbeyi önlemek amacıyla bu makamları da bu anlamda uyarmak ihtiyacını duyduğumuzu göreve davet etme gereğini duyduğumuzu ifade ediyorum" dedi.

-"YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI AKP VE ERDOĞAN'I UYARMALIDIR"-

Kart şöyle devam etti:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı uyarmalıdır. En başta Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tüzel kimliğine yazı yazarak demelidir ki "15 Ağustos tarihi itibarıyla genel başkanlık makamı boşalmıştır. AKP Tüzüğünün 78, Siyasi Partiler Yasasının 15. Maddesinin gereği olarak neden genel başkan vekilini seçmiyorsunuz' demelidir.

Recep Tayyip Erdoğan'a, cumhurbaşkanına da bu uyarıyı yapmak durumundadır."

Özal ve Demirel örneğini veren Kart, " Turgut Özal'ın başbakanken cumhurbaşkanı olması meselesinde ne yapıyor, başbakanlığı bırakıyor Turgut Özal, kim görevlendiriliyor Ali Bozer görevlendiriliyor. Sayın Demirel'in cumhurbaşkanı olması döneminde de benzeri süreci biliyoruz. Sayın Demirel göreve başlamadan sözgelişi 20 gün önce başbakanlık görevini bırakıyor, Erdal İnönü vekalet ediyor" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Kart'tan Ak Parti'ye 'Yok Hükmünde' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement