CHP'li Kayalıoğlu: Eşit Yurttaşlık Hakkında Sorunlar Yaşanıyor - Son Dakika
Politika

CHP'li Kayalıoğlu: Eşit Yurttaşlık Hakkında Sorunlar Yaşanıyor

CHP\'li Kayalıoğlu: Eşit Yurttaşlık Hakkında Sorunlar Yaşanıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu, Atatürk'ün Türk kadınına kazandırdığı eşit yurttaşlık hakkının kullanılmasında sorunlar yaşandığını ifade etti.

05.12.2011 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu, Atatürk'ün Türk kadınına kazandırdığı eşit yurttaşlık hakkının kullanılmasında sorunlar yaşandığını ifade etti.

Kayalıoğlu, 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin Atatürk devrimleri sayesinde kadın erkek eşitliğini ilk tanıyan ülkelerden biri olduğunu belirterek, bundan 77 yıl önce 5 Aralık 1934'de yapılan Anayasa değişikliği sonucu Türk kadınına milletvekili seçme ve seçilme hakkı verildiğini kaydetti. Bugün gelinen noktada ise, Atatürk'ün Türk kadınına kazandırdığı eşit yurttaşlık hakkının kullanılmasında sorunlar yaşandığını ifade eden Kayalıoğlu, "Kız çocukları eğitim olanaklarından tam yararlanamamakta, çalışma yaşamında kadına yönelik ayrımcılıkla mücadele edilememekte, kadını hedef alan şiddet ile töre ve namus cinayetleri önlenememekte, kadının, kocasının ve babasının değil sosyal devletin güvencesi altına alınması konularında gerekli adımlar atılamamaktadır" dedi.

Kayalıoğlu, CHP'nin kadın-erkek eşitliğinin sözde kalmaması için önemli projeleri olduğunu belirtirken, Aile sigortası uygulamasının toplumun temel direği olan kadınların en büyük desteği olacağını, yoksul ailelerde kadının banka hesabına her ay geçimlerini sağlayabileceği bir para yatırılacağını, kadınların şiddete uğramadan yaşayacağı bir düzen kurulacağını, kendi sigortası olmayan her kadına sağlık güvencesi sağlanacağını, eğitim sisteminin kız çocuklarının eğitim olanaklarından tam yararlanabileceği şekilde düzenleneceğini, çalışma yaşamında kadınlara yönelik ayrımcılığa izin verilmeyeceğini, seçim ve atamayla gelinen her görev için kadın- erkek eşit olacağını kaydetti. Kayalıoğlu, "Kadın Hakları Günü dolayısıyla, Türk kadınına eşit yurttaşlık hakkı kazandıran Büyük Önder Atatürk'ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor, tüm kadınlarımızı en içten duygularla selamlıyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika CHP'li Kayalıoğlu: Eşit Yurttaşlık Hakkında Sorunlar Yaşanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement