CHP'li Levent Gök'ten 'Khk' Tepkisi - Son Dakika
Politika

CHP'li Levent Gök'ten 'Khk' Tepkisi

CHP'li Levent Gök'ten 'KHK' tepkisi CHP Ankara milletvekili Levent Gök: "(696 sayılı KHK) Anayasa Mahkemesi görevini kötüye kullanıyor, görevini yapmıyor.

27.12.2017 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Levent Gök'ten 'KHK' tepkisi

CHP Ankara milletvekili Levent Gök:

"(696 sayılı KHK) Anayasa Mahkemesi görevini kötüye kullanıyor, görevini yapmıyor. Anayasa Mahkemesini halkıma şikayet ediyorum. Anayasa Mahkemesi böyle konularda acilen karar veremeyecek de ne yapacak. Hükümet, Anayasa Mahkemesinin bu tutumundan cesaret almaktadır"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili olarak, "Anayasa Mahkemesi görevini kötüye kullanıyor, görevini yapmıyor. Anayasa Mahkemesini halkıma şikayet ediyorum. Anayasa Mahkemesi böyle konularda acilen karar veremeyecek de ne yapacak" dedi.

Gök, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Şırnak'ın Uludere ilçesinde 34 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Gök, "Hayatını kaybedenler koruculuk yapan, devlete bağlı aileler. 6. yılında Uludere olayıyla ilgili İçişleri Bakanlığı, devlet, adli makamlar veya Meclis tarafından yürütülen bir soruşturma yoktur. Olay sırasında yetkililerin bir terör örgütü mensubunun sınır ticaretinden dönen grubun içine karıştığı farz edilerek, onu yakalamak amacıyla risk aldığını ve kritik bir karar verilerek bombalama gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

Gök, 696 sayılı KHK ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerine yönelik olarak, "Başbakan ve AKP sözcüleri doğru bilgi vermiyorlar. Anayasa Mahkemesi görevini kötüye kullanıyor, görevini yapmıyor. Anayasa Mahkemesini halkıma şikayet ediyorum. Anayasa Mahkemesi böyle konularda acilen karar veremeyecek de ne yapacak. Hükümet, Anayasa Mahkemesinin bu tutumundan cesaret almaktadır. Ayrıca bu KHK derhal Meclise gelmelidir" dedi.

CHP\'li Levent Gök\'ten \'Khk\' Tepkisi
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Levent Gök'ten 'Khk' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement