CHP'li Loğoğlu: Cumhuriyet Tarihinde İlk Defa, Suriye, Mısır ve İsrail'de Büyükelçi Bulunmamaktadır - Son Dakika
Güncel

CHP'li Loğoğlu: Cumhuriyet Tarihinde İlk Defa, Suriye, Mısır ve İsrail'de Büyükelçi Bulunmamaktadır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde uygulanan politikalar nedeniyle bölgede yalnızlaştığını ifade ederek, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriye, Mısır ve İsrail'de büyükelçisi bulunmamaktadır" dedi.

01.09.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde uygulanan politikalar nedeniyle bölgede yalnızlaştığını ifade ederek, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriye, Mısır ve İsrail'de büyükelçisi bulunmamaktadır" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Loğoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Dışişleri Bakanlığı döneminde uyguladığı dış politikayı eleştirdi. Türkiye'nin, bölgesinde yalnızlaştırıldığını ifade eden Loğoğlu, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa Suriye, Mısır ve İsrail'de büyükelçi bulunmamaktadır" dedi. Türkiye'nin uyguladığı yanlış dış politika nedeniyle Suriye'deki iç savaşın da derinleştiğini anlatan Loğoğlu, muhalif gruplara ve bazı terör örgütlerine kucak açıldığını ifade etti. Terörle mücadele konusunda Türkiye'nin inandırıcılığını kaybettiğini savunan Loğoğlu, ülkenin, radikal terör örgütleriyle içli dışlı hale geldiğini iddia etti. Loğoğlu, Ahmet Davutoğlu'nun hayalperest bir politika izlediğini, hakkında en çok gensoru önergesi verilen Bakan olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

Tüm bu başarısız politikalara rağmen Davutoğlu'nun Başbakan yapılmasının bazı nedenleri olduğunu iddia eden Loğoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu'nu sadık dostu olarak görüyor ve her dediğini yapmasını bekliyor. Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlık koltuğundaki sesidir. Davutoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gulyabanisi olan paralel yapının üstüne gideceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taahhüt etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapıyla mücadelede en sadık ortağı olarak Davutoğlu'nu gördüğü için onu Başbakan yapmıştır. Davutoğlu, yolsuzluklarla mücadele eden değil, bu konuda işlenen ve işlenecek suçlara göz yumması beklenen bir Başbakan olacaktır. İnşallah Sayın Davutoğlu hepimizi şaşırtır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Loğoğlu: Cumhuriyet Tarihinde İlk Defa, Suriye, Mısır ve İsrail'de Büyükelçi Bulunmamaktadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış'ta incelemelerde bulundu
    13:56 Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış'ta incelemelerde bulundu

    Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış İlçe Müdürlüğü personeli ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca, yeni atanan Sarıkamış İlçe Tarım Müdürü Musa Bastem'e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

  • ING Türkiye'de Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    13:54 ING Türkiye'de Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye'de Operasyon Genel Müdür Yardımcısı (COO) olarak görev yapan Tuğçe Bora Kılıç, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Kılıç, ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma hedefine liderlik edecek.

  • Tekirdağ Kapaklı'da Bayram Tatili Boyunca 525 Bin Lira Cezai İşlem Uygulandı
    13:52 Tekirdağ Kapaklı'da Bayram Tatili Boyunca 525 Bin Lira Cezai İşlem Uygulandı

    Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Ramazan Bayramı tatili boyunca 471 araç ve sürücü kontrol edildi. İncelemeler sonucunda trafik kurallarını ihlal eden 138 araç ve sürücüye toplamda 525 bin 357 lira trafik idari para cezası uygulandı. Ayrıca, denetimler sırasında vatandaşlara trafik kurallarına uymaları için bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.

  • Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler DEM Parti İl Başkanlığı önünde eylemlerine devam ediyor
    13:52 Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler DEM Parti İl Başkanlığı önünde eylemlerine devam ediyor

    Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığı önündeki eylemlerine bu hafta da devam etti. Menekşe Sokak'ta bir araya gelen aileler, terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak DEM Parti İl Başkanlığı binasının önüne kadar yürüdü. Anne Nazlı Sancar, 13 yıldır evlat hasreti çektiğini belirterek mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi.

  • Ordu Perşembe ilçesinde sıcak asfalt çalışması tamamlandı
    13:52 Ordu Perşembe ilçesinde sıcak asfalt çalışması tamamlandı

    Ordu'nun 'Sakin Şehir' unvanına sahip Perşembe ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 mahalleyi sahil kesimine bağlayan yolun sıcak asfalt çalışması tamamlandı.

  • Çaykur Rizespor, Başakşehir maçına odaklandı
    13:50 Çaykur Rizespor, Başakşehir maçına odaklandı

    Çaykur Rizespor'un futbolcusu Dal Varesanovic, deplasmanda oynayacakları RAMS Başakşehir maçının zorluğuna dikkat çekerek, takımın Avrupa hedefi için mücadele ettiklerini belirtti. Varesanovic, deplasman maçlarında taraftar desteğinin önemine vurgu yaparak, İstanbulspor deplasmanındaki gibi taraftarın gelmesini istediklerini söyledi. Bireysel başarı yerine takımın başarısına odaklandıklarını ifade eden Varesanovic, kulübün hedefinin Avrupa kupalarına gitmek olduğunu ve bu doğrultuda çalıştıklarını dile getirdi.

  • Adıyaman'da Kültürel Faaliyetler Projesi Kapanış Programı Gerçekleştirildi
    13:50 Adıyaman'da Kültürel Faaliyetler Projesi Kapanış Programı Gerçekleştirildi

    Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kültürel faaliyetlerde göçmenler, mirasın korunması ve turizmin teşvik edilmesi' adlı proje kapanış programı düzenlendi. Programda konuşmalar, konser ve proje sonuç sunumu gerçekleştirildi.

  • Necib Mahfuz'un 'Mumyanın Uyanışı: Antik Mısır Hikayeleri' Türkçeye çevrildi
    13:49 Necib Mahfuz'un 'Mumyanın Uyanışı: Antik Mısır Hikayeleri' Türkçeye çevrildi

    1988 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi ilk Arap yazar Necib Mahfuz'un 'Mumyanın Uyanışı: Antik Mısır Hikayeleri' kitabı Türkçeye çevrildi. Can Yayınları tarafından yayımlanan kitap, Antik Mısır'ı tarihi şahsiyetler, kadim metinler ve şiirlerle günümüz yaşantısıyla birleştiren beş öyküden oluşuyor. Mehmet Hakkı Suçin'in çevirisiyle okurla buluşan eser, mezarında rahatsız edilen bir mumyanın 20. yüzyılda öfke içinde uyanışını anlatıyor.


Advertisement