CHP'li Loğoğlu, Davutoğlu'na 'Sarin Gazı' İddialarını Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Loğoğlu, Davutoğlu'na 'Sarin Gazı' İddialarını Sordu

CHP\'li Loğoğlu, Davutoğlu\'na \'Sarin Gazı\' İddialarını Sordu

Chp Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'n, "Suriye'de yüzlerce kişinin ölümüne neden olan sarin gazı saldırısına ilişkin kimyasal silahların kimin tarafından kullanıldığına dair elinizdeki delil ve veriler nelerdir?

11.04.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'n, " Suriye'de yüzlerce kişinin ölümüne neden olan sarin gazı saldırısına ilişkin kimyasal silahların kimin tarafından kullanıldığına dair elinizdeki delil ve veriler nelerdir?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun cevaplaması istemi ile TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi şöyle:

"Pulitzer dahil bir çok ödülün sahibi, saygın gazeteci Seymour Hersh, dünyaca ünlü London Review of Books dergisinde Nisan 2014'te yayınlanan 'The Red Line and the Rat Line' başlıklı makalesinde, Suriye'de 21 Ağustos 2013'te düzenlenen ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan sarin gazı saldırısının Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde, AKP Hükümeti'nin desteklediği Suriye muhalefetinin radikal unsurlarına yaptırıldığını öne sürmüştür. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Hersh'in iddialarını yalanlamıştır. Kamuoyumuzda, söz konusu iddiaların ağırlığı ve ciddiyeti endişe; Dışişleri Bakanlığı'nın Hersh'in iddialarını yalanlama gerekçesi de merak uyandırmıştır. Bu kapsamda, Seymour Hersh'in iddiaları doğru değil ise, kimyasal silahların kimin tarafından kullanıldığına dair elinizdeki delil ve veriler nelerdir?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Loğoğlu, Davutoğlu'na 'Sarin Gazı' İddialarını Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement