CHP'li Milletvekillerinden Açlık Grevindeki Eğitimcilere Destek - Son Dakika
Politika

CHP'li Milletvekillerinden Açlık Grevindeki Eğitimcilere Destek

CHP\'li Milletvekillerinden Açlık Grevindeki Eğitimcilere Destek

CHP'li dört milletvekilinin, KHK ile işlerine son verilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek amacıyla dün başlattıkları 24 saatlik açlık grevi eylemi devam ediyor.

11.05.2017 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li dört milletvekilinin, KHK ile işlerine son verilen araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek amacıyla dün başlattıkları 24 saatlik açlık grevi eylemi devam ediyor.

Açlık grevine destek olan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, beraberinde CHP milletvekilleriyle TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

CHP'li Tüm, Gülmen ve Özakça'nın, 64 gündür Ankara'nın göbeğinde, TBMM'ye sadece 500 metre uzaklıkta açlık grevi yaptığını ifade etti. Tüm, iktidarın bu dramı görmediğini, duymadığını savunarak, Gülmen ve Özakça'nın haksız yere atıldıkları için işlerine geri dönmek istediğini söyledi.

Mağdur olanların bazılarının intihar ettiğini, bazılarının da Ankara'nın ortasında bedenlerini ölüme yatırdığını belirten Tüm, hiçbir mahkeme kararı olmadan, OHAL gerekçe gösterilerek, KHK'lar ile kişilerin sorgusuz sualsiz işlerinden atıldığını savundu.

Tüm, "İktidara çağrıda bulunuyoruz; haksız yere mağdur ettiğiniz, açlığa mahkum ettiğiniz insanların sorunlarını bir an önce çözünüz. Hükümet, açlık grevi yapan bu insanların derdini dinlesin, yaşamlarını yitirmeden acilen çözüm üretsin. Ölümün pardonu, insanı yaşama geri döndürmüyor. Gülmen ve Özakça'ya da yaşamlarını daha fazla riske sokmamalarını, en azından tedaviyi kabul etmelerini öneriyoruz. Açlık grevini bir an önce bırakmalarını talep ediyoruz. Aksi halde geri dönülmez yola girecektir." diye konuştu.

CHP'li Şeker, Gülmen ve Özakça'nın, 184 gündür seslerini duyuramadığını, onaylamadıkları açlık grevleriyle ölüm sınırına geldiklerini söyledi.

Şeker, Gülmen ve Özakça'ya katkı vermek ve seslerini duyurmak için dün saat 15.00'ten itibaren, 24 saat yemeyip, içmediklerini ifade etti.

Açlık grevlerinde 40. günden sonra kritik sürecin başladığını belirten Şeker, ölümlerin olmaması için herkesi görevini yapmaya çağırdı. Şeker, 64 gündür, yavaş yavaş ölüme giden insanı görmemek için hiçbir neden olmadığını ileri sürerek, konunun, diyalogla çözülmesini, iki genç insanın hayatlarının son bulmamasını istediklerini kaydetti.

Şeker, "24 saatlik ses duyurmaya katkı verme adına açlık grevi yaptık. Tüm Türkiye'deki mağdur ve haksız yere işten atılan diğer kamu görevlileri, görevlerine iade edilsin diye ses duyurma işlevini sürdüreceğiz. Konuyla ilgili soru önergesi verdik. Meclisteki görevlerimizi sürdüreceğiz ancak yetmediği durumda sesimizi duyurmak için açlık grevi de dahil her türlü tepkiyi ortaya koyacağız." dedi.

CHP'li 4 milletvekili, dün saat 15.00'te başlattıkları eylemlerini bugün saat 15.00'te bitirecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Milletvekillerinden Açlık Grevindeki Eğitimcilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement