CHP'li Onur, Eş Durumundan Atamalar İçin Tarih Değişikliği İstedi - Son Dakika
Politika

CHP'li Onur, Eş Durumundan Atamalar İçin Tarih Değişikliği İstedi

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, binlerce öğretmenin eşlerinden uzak kaldığını belirterek, 31 Ağustos olan eş durumundan atamaların 30 Eylül'e alınmasıyla bu mağduriyetin sona ereceğini söyledi.

04.05.2012 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, binlerce öğretmenin eşlerinden uzak kaldığını belirterek, 31 Ağustos olan eş durumundan atamaların 30 Eylül'e alınmasıyla bu mağduriyetin sona ereceğini söyledi.

Onur, görevleri nedeniyle eşlerinden uzak yaşamak zorunda kalan üç öğretmenin eşleriyle Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Başbakan Erdoğan'ın memleketi olan Güneysu'daki hamile bir öğretmeni görerek, il emrini gündeme getirdiğini ancak mevcut Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in il emrini kaldırdığını söyledi.

Onur, il emri kaldırıldığı andan itibaren büyük bölümü evli olan 37 bin öğretmenin, eşlerinden ayrı çalışmak zorunda kaldıklarını belirtti. Yılda iki kez yapılan eş durumundan atamaların, 31 Ağustos'ta olmak üzere yılda bir kez yapılmaya başlandığını belirten Onur, ancak öğretmenlerin bir bölümü 5 Eylül'de göre başladığı için bundan yararlanamadıklarını söyledi. Onur, "31 Ağustos yerine 30 Eylül derse, yani Sayın Bakanın ağzından 31 Ağustos değil 30 Eylül derse evli arkadaşlarımızın sorunu çözülecek"

dedi.

Eşleri çeşitli illerde öğretmenlik yapan Erdoğan Subaşı, Neşet Karatepe ve Burak Özdemir de basit bir düzenlemeyle tarihin 30 Eylül'e alınmasıyla mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.

"NE AYRILIKLAR VAR"

Onur, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in istifasıyla ilgili soru üzerine yanındaki öğretmen eşlerini gösterip, "Ne ayrılıklar var, o ayrılık sayılmaz" diyerek güldü. Tekin ile fotoğraflarının bulunduğu ve istifadan önceden haberi olup olmadığının sorulması üzerine Onur, "Gürsel Başkan benim çok eski arkadaşım. Politika biter ama dostluklar her zaman kalır. Özel bir toplantı değildi, oturduk çay içtik, yemek yedik. Önceden bilmiyordum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Onur, Eş Durumundan Atamalar İçin Tarih Değişikliği İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement