CHP'li Özkes Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Özkes Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Atatürk'ün kurduğu Diyanet, Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı hutbede Atatürk'ü anmıyor" dedi.

18.03.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Atatürk'ün kurduğu Diyanet, Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı hutbede Atatürk'ü anmıyor" dedi.

Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugünün, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü olduğunu anımsatarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Zaferi'nin şanlı komutanlarını ve askerlerini rahmet ve minnetle andı.

13 Mart cuma günü tüm camilerde okunan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan "Çanakkale Şehitlerine" başlıklı hutbede, Mustafa Kemal Atatürk'ün adının anılmadığını belirten Özkes, "(Neden Atatürk anılmıyor) diye sorduğumuzda, 'niçin anılmıyor diye sormak iyi niyetle bağdaşmıyor' cevabı verildi" dedi.

Özkes, 2012'den itibaren Atatürk'ün hutbelerde anılmasına sansür, yasak getirildiğini iddia ederek, "Atatürk'ün kurduğu Diyanetin Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı hutbede Atatürk'ü anmadığını" öne sürdü.

15 Mart pazar günü 08.30 uçağıyla Ankara'dan Çanakkale'ye gittiğini belirten Özkes, "Havaalanına vardık, uçak yolcu indireceği yerde durdu, pilot, 'Tayyip Erdoğan'ın uçağının havaalanında olduğunu, Cumhurbaşkanı'nın uçağı hareket etmeden yolcuların indirilmemesinin istendiğini, bu nedenle yolcuları 10-15 dakika kadar bekleteceğini' söyledi. Cumhurbaşkanı geldi, protokol ile vedalaştı, uğurladılar, fotoğraf çekildi, uçağa bindi, uçak hareket etti ve biz ondan sonra uçaktan indik. Tayyip Erdoğan'ın istediği başkanlık sistemi gelirse, sanırım bundan daha beter uygulamalarla karşılaşacağız" dedi.

CHP'li Özkes, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ABD ziyaretinde cuma namazını Paterson kentinde bulunan New Jersey Ulu Cami'de kıldığını, orada konuşma yaptığını ifade ederek, "Davutoğlu'nun camiye geç gelmesi nedeniyle, namazı 30 dakika geç kıldıran imam cemaatten özür diliyor. Davutoğlu ve Erdoğan cumaya ne kadar geç giderlerse, ezan ve namaz da o kadar gecikiyor. Dışişleri Bakanı iken Van Ulu Camisi'nde partisinin belediye başkan adayını tanıtan Davutoğlu, Başbakan olunca mihraba geçiyor, siyaset yapıyor. Bu görüntüler 7 Haziran seçimleri öncesinde camileri siyasi areneya dönüştüreceğinin sinyalleridir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement