CHP'li Özkes Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Özkes Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefet liderlerinin Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesine katılmamasını eleştirmesiyle ilgili, "Davutoğlu'nun stratejik derinliğini gördük, insani ve İslami derinliğini görmekten pek mutlu değiliz" dedi.

02.04.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefet liderlerinin Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesine katılmamasını eleştirmesiyle ilgili, "Davutoğlu'nun stratejik derinliğini gördük, insani ve İslami derinliğini görmekten pek mutlu değiliz" dedi.

Özkes, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Hac ücretlerinin bu yıl dolar olarak belirlenmesi nedeniyle 5-6 yıl öncesine göre iki kat arttığını söyledi. Bu yıl Hacca 9 bin 360 liraya gidilebileceğini belirten Özkes, "Dünyanın en pahalı Haccını Türk vatandaşları yapıyor. Bu nedenle en büyük hacı bizim hacı denilebilir. 'Zengin değilse gitmesin' denilemez. Onların da o mübarek yeri görmeye, ibadet etmeye hakları var" diye konuştu.

Hacı adaylarından Hac ücretinin dışında dövizde yaşanabilecek artışa karşı yüzde 5 ihtiyaç akçesi alındığını da anlatan Özkes, döviz artmasa da bu paranın iade edilmediğini ifade etti. Özkes, CHP'nin iktidara gelmesi halinde her Hacı adayı için en az 500 dolar indirim yapacaklarını iddia etti.

"Peygamber evlatlarından bile bugünün tabiriyle terörist çıktı"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özkes, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki terörist eylemde şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın dünkü cenaze töreninde bazı basın kuruluşlarına akreditasyon uygulanmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Şehit cenazesinde ayrışma, kutuplaştırma ve ötekileştirme olmaması gerektiğini dile getiren Özkes, "Siyaseten yapıyorsunuz ama an azından cenazede olmamalı" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun muhalefet liderlerinin cenazeye katılmamasını eleştirmesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Özkes, "Genel Başkanımız adına konuşacak değilim. Durumu nedir bilemiyorum. Adliyeye gitti başsağlığı diledi, şehit ailesine bizzat taziyelerini sundu" diye konuştu.

Davutoğlu'nun bunu dillendirmesinin çok yanlış olduğunu savunan Özkes, "Davutoğlu'nun stratejik derinliğini gördük, insani ve İslami derinliğini görmekten pek mutlu değiliz. Örf adet ve geleneklerimizle bağdaşmayacak açıklamadır. Hiç yakışmamıştır" ifadesini kullandı.

Terörist cenazelerinin bazı ülkelerde ailelerine verilmemesi ile Türkiye'de ailelerine teslim edilmesiyle ilgili görüşü sorulan Özkes, "Dünyada hiçbir baba evladının terörist olmasını istemez. Hz. Adem'in oğlu Kabil, kardeşi Habil'i öldürmüştür. Hz. Nuh'un oğlu gemisine binmemiştir. Peygamberlerin bile evlatlarından bugünün tabiriyle terörist çıkmıştır. Babaların içleri kanasa da yürekleri dağlansa da evlatlarını istedikleri yere gömmeleri bence daha uygun düşer" diye konuştu.

Özkes, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatların adliyeye girişte aranması gerektiğine ilişkin açıklamalarıyla ilgili de sorunun cübbeden kaynaklanmadığını belirtti. İhsan Özkes, "Sorun AKP'nin kafasında. AKP hep kişilerin itibarlarını düşürerek işin daha güzel götürüleceğini sanıyor" dedi.

İktidarın ülke genelindeki elektrik kesintisinin nedenini açıklayamadığını ifade eden Özkes, "Ülkeyi yönetemiyorsunuz, suçu cübbede arıyorsunuz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Özkes Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement