Chp'li Özkes, Din Kitabındaki "Kelime-İ Tevhid"İ Sordu - Son Dakika
Güncel

Chp'li Özkes, Din Kitabındaki "Kelime-İ Tevhid"İ Sordu

Chp\'li Özkes, Din Kitabındaki "Kelime-İ Tevhid"İ Sordu

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 5CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 5.sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında Kelime-i Tevhid'in yarısının olmadığını söyledi.

05.01.2012 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 5CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 5. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında Kelime-i Tevhid'in yarısının olmadığını söyledi.

Özkes, 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Komisyonu tarafından çıkarılan 5. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında Kelime-i Tevhid'in yarısının olmadığını söyleyerek, "Şöyle ki: Kelime-i Tevhid'in La ilahe illallah (Allah'tan başka ilah yoktur) bölümü vardır, Muhammedün Resulullah (Muhammed, Allah'ın resulü elçisidir) bölümü ise yoktur" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din işleri Yüksek Kurulu Eski Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bayraktar'ın bildirdiğine göre komisyona bazı ayetlerin "Dinlerarası Diyalog" projesine aykırı olduğuna dair teklif verdiğini ve bu teklifin kabul edildiğini ifade eden Özkes, "Bu çerçevede aynı kitapta Bakara Suresinin, 286. Ayetinde "Ya Rabbi, kafirlere karşı bize yardım et" kısmı da çıkartılıyor" dedi.

Özkes, sözlerine şöyle devam etti:

"Yine, Talim Terbiye Kurulu'nun 10.12.2009 tarihli kararıyla 2010-2011 öğretim yılından başlanarak beş yıl süreyle ders kitabı olarak kabul edilen 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabının 20. sayfasında (Kelime-i Tevhid ve Kelime-i Şehadeti öğreniyoruz) başlığında; (Tevhid kelime anlamı olarak birlik veya birleme sözü anlamına gelir. Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak demektir. Kelime-i Tevhid La ilahe illallah Muhammedün Resulullah cümlesine denir. Anlamı da Allah'tan başka ilah yoktur demektir) denilmektedir.

Ancak kitapta, Kelime-i Tevhid La ilahe illallah, Muhammedün Resulullah olarak verilmesine rağmen La ilahe illallah'ın anlamı olan Allah'tan başka ilah yoktur verilirken Muhammedün Resulullah bölümünün anlamı olan Muhammed, Allah'ın resulü elçisidir bölümü verilmiyor."

Aynı uygulamanın bir başka iktidar zamanında yapılması halinde "yer yerinden oynardı" diyen konuşan Özkes, "Cuma günü Beyazıt Camisinden çıkanların bir kısmı Kur'an'ı zincire sarar, (Kur'an'a uzanan eller kırılsın) derlerdi." şeklinde konuştu. AKP'nin, dinin genleri ile oynadığını söyleyen Özkes, "Bu uygulamalar, iktidarın, AB'ye girme sevdasında olduğu geçmişteki süreçte, dini esasların da AB'ye uyumuna teşebbüs edildiğinin belgesidir" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Özkes, Din Kitabındaki 'Kelime-İ Tevhid'İ Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement