Chp'li Özkes: "Gerçekten Bu İşin Lamı Cimi Yoktur" - Son Dakika
Güncel

Chp'li Özkes: "Gerçekten Bu İşin Lamı Cimi Yoktur"

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, tutuklu milletvekilleri ile ilgili sözlerini olumlu bularak, "Gerçekten bu işin lamı cimi yoktur CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, tutuklu milletvekilleri ile ilgili sözlerini olumlu bularak, "Gerçekten bu işin lamı cimi yoktur.

12.01.2012 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, tutuklu milletvekilleri ile ilgili sözlerini olumlu bularak, "Gerçekten bu işin lamı cimi yoktur CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, tutuklu milletvekilleri ile ilgili sözlerini olumlu bularak, "Gerçekten bu işin lamı cimi yoktur. Milletvekilleri Meclis'te olmalıdır. İslam'da "dokunulmazlık yoktur' diyoruz, ama yargılanma devam edebilir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Diyanet İşleri Başkanının, seyahat acentelerinin hac ve umre organizasyonunun tamamını yapıp, Diyanet'in de bu organizasyonlara din görevlisi vererek dini yönden denetleme yapması gerektiği yönündeki önerilerinden rahatsız olduğunu savunarak şunları söyledi:

"Para bu kadar mı tatlı Sayın Başkan? Seyahat işlerini seyahat acenteleri, din işlerini din görevlileri yapsın demek dini yönden suç mu? Sayın Başkan'a göre seyahat acenteleri ile hac ve umre yapanların ibadetleri geçerli değil mi? İnsanlar kundaktaki çocuğunu da umreye götürebilir. Kimse bir şey diyemez. Ancak diyanetin ömrü boyunca o mübarek yerleri görmek için yanıp tutuşan ve gitme imkanı olmayan nice yaşlıları götürmesi daha uygun olmaz mı demenin neresi yanlıştır? Doğruları eğri gibi gösterme gayreti kimseye yakışmaz ama Sayın Başkan'a hiç yakışmaz."

Rekabet Kurumu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ticari etiğe uymadığı, haksız rekabet yaptığı, kar amacı güden bir teşebbüs olduğu yönünde açıklaması olduğunu anlatan Özkes, Başkana bu konuda neden sessiz olduğunu sordu. Özkes, "Diyanet, din hizmeti vermelidir, dini ticarete dönüştürmemelidir. Hacıları ve umrecileri kazanç kapısı görmemelidir, demek Sayın Başkan'ın zoruna mı gidiyor? Diyanet İşleri Başkanı'nın Vatikanı örnek alması talihsizliktir. Dinlerarası diyalog çerçevesinde Vatikan'la Sayın Başkan zaten sarmaş dolaş, Sayın Başkan Vatikan'a çok iyi baksın ama Vatikanlaşmasın" dedi.

-İSLAM'DA DOKUNULMAZLIK YOKTUR-

Milletvekili dokunulmazlığı konusuna da değinen Özkes, İslam'da dokunulmazlık olmadığını belirterek şunları söyledi:

"İslam'da dokunulmaz olan sadece Allah'tır. Çünkü Allah yaptığından sorumlu değildir. İstisnasız her insan yaptığından sorumludur. "Başbakana dokunmak bana göre ibadettir" diyen AKP'liler gerçekten sevap işlemek istiyorlarsa "Sayın Başbakan'ın ve tüm milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırsınlar."

Dokunulmazlığın yolsuzluk ve haksızlıkları üreten bir bataklık haline dönüştüğünü savunan Özkes, bunun eşitlik ilkesine aykırı, çağdaş uygarlığın önünde büyük bir engel olduğunu savunarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

-LAMI CİMİ YOK-

Özkes'e Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, tutuklu milletvekilleri ile ilgili açıklaması soruldu. Arınç'ın sözlerinin CHP'nin savunduğu davanın doğruluğunu ortaya koyduğunu belirten Özkes, "Arınç'ın bu açıklaması umarım iyi polis-kötü polis oyunu değildir. Arınç bu açıklaması ile bir adım atmıştır. Gerçekten bu işin lamı cimi yoktur. Milletvekilleri Meclis'te olmalıdır. İslam'da dokunulmazlık yoktur diyoruz, ama yargılanmaları devam eder. Biz dokunulmazlıkların kalkması için dilekçeleri verdik. Kim hakkında ne iddia varsa alnımızın akıyla yargılanalım. Ama milletvekilinin tutuklanması olmaz. Meclis'te milletin seçtiği bu insanların görüşleri eksiktir. Bu milletin iradesinin eksikliğidir" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Özkes: 'Gerçekten Bu İşin Lamı Cimi Yoktur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.


Advertisement