CHP'li Özkes'ten, 'Yol İçin Gerekirse Cami Yıkarız' Eleştirisi - Son Dakika
Yerel

CHP'li Özkes'ten, 'Yol İçin Gerekirse Cami Yıkarız' Eleştirisi

CHP\'li Özkes\'ten, \'Yol İçin Gerekirse Cami Yıkarız\' Eleştirisi

CHP İstanbul Milletvekili Özkes: "Başbakan yol için gerekirse camiyi yıkarım diyor. Bu sözü bir CHP’li söylese yer yerinden oynardı. Bunu Başbakan söylüyorı"

26.10.2013 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Başbakan, yol için gerekirse camiyi yıkarım diyor. Bu sözü bir CHP'li söylese yer yerinden oynardı. Bunu Başbakan söylüyorı" dedi.

Parti çalışmaları kapsamında Nevşehir'e gelen Özkes, İl başkanlığında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Parti olarak milletvekili çıkartamadıkları 33 ilden birinin Nevşehir olduğunu hatırlatan Özkes, hükümetin çalışmalarını eleştirdi.

Hükümetin 11 yıldır iktidarda olduğunu ve ülkenin zor durumda bulunduğunu öne süren Özkes, "Bu sürede AK Parti ülkeyi kaosa sürükledi. Çözüm süreci nasıl şekillenecek belli değil. Adeta her gün hükümet tehdit altında, dayatmalarla demokratikleşme paketleriyle günü kurtarma çabasında. İşsizlik hat safhada, ülkede her gün ortalama 10 kişi intihar etmektedir" diye konuştu.

Özkes, hükümetin ülkeyi yönetilemez hale getirdiğini, dış politikanın da iflas ettiğini savundu. Başbakan Erdoğan'ın, "Yol için gerekirse cami yıkarız" sözünü de eleştiren Özkes, şöyle devam etti:

"Başbakan yol için gerekirse camiyi yıkarım' diyor. Bu sözü bir CHP'li söylese yer yerinden oynardı. Bunu Başbakan söylüyor. Zaten Başbakan çok cami yıktı. Malatya'da AVM için yıktı, Erzurum'da yıktı. Pursaklar'da onlarca cami yıktı. Aynı Başbakan, Allah'tan korkmadan 'CHP camileri ahır yaptı' diyor. Ben bunu yazılı soru önergesiyle sordum ancak bir cevap alamadım. Başbakana soruyorum 'yol için cami yıkarım' diyorsun, vatanı kurtarmak için camilere erzak koyanlara dil uzatıyorsun. Dün atıp tuttukları Maliki'yi Türkiye'ye getirme çabasına girdiler. Maliki'nin, camileri bombalattığı iddiasıyla yargılanan Tarık Haşimi'yi burada krallar gibi ağırlamaktalar. Camiler üzerinden siyaset yapan Başbakan Haşimi'yi burada krallar gibi ağırlamaktadır."

Ziyarette CHP Nevşehir İl Başkanı Ahmet Göktaş ile partililer hazır bulundu. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'li Özkes'ten, 'Yol İçin Gerekirse Cami Yıkarız' Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement