CHP'li Özkoç: "Türk Tabipleri Birliği'nin Başındaki 'Türk'ten MHP Neden Rahatsız Olur? Rahatsız Olması Gereken Kim? Bölücü Terör Örgütleri" - Son Dakika
Güncel

CHP'li Özkoç: "Türk Tabipleri Birliği'nin Başındaki 'Türk'ten MHP Neden Rahatsız Olur? Rahatsız Olması Gereken Kim? Bölücü Terör Örgütleri"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) isminde yer alan ‘Türk’ ibaresinin kaldırılması için MHP'nin kanun teklifi vermesini eleştirdi. Özkoç, "Kesinlikle doğru değil. Asıl rahatsız olmaları gereken yerde milliyetçi tavır göstermeleri gerekir. Yurtdışından gelen askerlerin Türkiye Cumhuriyeti'nde istedikleri gibi serbest dolaşımına izin veren tezkerelere 'Evet' derken rahatsız olmayacaksın, o ortağı destekleyeceksin; geleceksin Türk Tabipleri Birliği'nin başındaki 'Türk' kelimesinden rahatsız olacaksın. Bu kesinlikle doğru değildir, biz de doğru bulmuyoruz" diye konuştu. Özkoç, "Türk Tabipleri Birliği'nin başındaki 'Türk'ten Milliyetçi Hareket Partisi neden rahatsız olur? Rahatsız olması gereken kim? Bölücü terör örgütleri. Eğer sen 'Türk' kelimesini kaldırırsan, üstelik de yasa ile bir kurumun başından kaldırırsan onların ekmeğine yağ sürmüş olursun" dedi.

18.11.2022 15:17  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: BERKAY VAROL - Kamera: KEMAL SEVİNDİRİCİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) isminde yer alan 'Türk' ibaresinin kaldırılması için MHP'nin kanun teklifi vermesini eleştirdi. Özkoç, "Kesinlikle doğru değil. Asıl rahatsız olmaları gereken yerde milliyetçi tavır göstermeleri gerekir. Yurtdışından gelen askerlerin Türkiye Cumhuriyeti'nde istedikleri gibi serbest dolaşımına izin veren tezkerelere 'Evet' derken rahatsız olmayacaksın, o ortağı destekleyeceksin; geleceksin Türk Tabipleri Birliği'nin başındaki 'Türk' kelimesinden rahatsız olacaksın. Bu kesinlikle doğru değildir, biz de doğru bulmuyoruz" diye konuştu. Özkoç, "Türk Tabipleri Birliği'nin başındaki 'Türk'ten Milliyetçi Hareket Partisi neden rahatsız olur? Rahatsız olması gereken kim? Bölücü terör örgütleri. Eğer sen 'Türk' kelimesini kaldırırsan, üstelik de yasa ile bir kurumun başından kaldırırsan onların ekmeğine yağ sürmüş olursun" dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, TTB'nin isminde yer alan 'Türk' sözcüğünün çıkarılarak "Tabipler Birliği" olarak değiştirilmesini içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, MHP'nin bu kanun teklifini ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi.

Geçmişte bazı kurumların tabelalarından "T.C." ibaresinin kaldırılmasını anımsatan Özkoç, "Şu anda iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi yani AKP bir zamanlar tabelalardan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ibaresini kaldırma yönünde kararlar almıştı. Hatta bazı tabelalardan T.C. yani Türkiye Cumhuriyeti ibaresi kaldırılıyordu. MHP o zamanlar çok tepki gösterdi. 'Bunu yapamazsınız, Türklüğün, Türkiye'nin neresinden rahatsız oluyorsunuz' dedi. Daha sonra o sözlerini unutan Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nden rahatsız olan AKP ile birlikte koalisyon ortağı oldu. Onlarla birlikte hareket etmeye başladı" diye konuştu.

"RAHATSIZ OLMASI GEREKEN BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTLERİ"

Türk Tabipleri Birliği'nin anayasal bir kuruluş olduğunu belirten Özkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buna benzer anayasal kuruluşlar var ve başlarında 'Türk' ibaresi de var. Türk Hava Kurumu da böyle bir kurumdur. Şimdi bu kurumsal yapıların kişiler üzerinden cezalandırılması doğru değil. Kişiler hata ederler, kurumlar düzeltirler. Bununla ilgili hukuki mücadele, hukuki yollar denenir. Ancak Türk Tabipleri Birliği'nin başındaki 'Türk'ten Milliyetçi Hareket Partisi neden rahatsız olur? Rahatsız olması gereken kim? Bölücü terör örgütleri. Bölücü terör örgütleri, eğer sen 'Türk' kelimesini kaldırırsan, üstelik de yasa ile bir kurumun başından kaldırırsan onların ekmeğine yağ sürmüş olursun."

"YURTDIŞINDAN GELEN ASKERLERİN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NDE SERBEST DOLAŞIMINA İZİN VEREN TEZKERELERE 'EVET' DERKEN RAHATSIZ OLMAYACAKSIN; 'TÜRK' İBARESİNDEN RAHATSIZ OLACAKSIN"

"Bununla ilgili bir teklif vermek kesinlikle doğru değil. Asıl rahatsız olmaları gereken yerde milliyetçi tavır göstermeleri gerekir. Yurtdışından gelen askerlerin Türkiye Cumhuriyeti'nde istedikleri gibi serbest dolaşımına izin veren tezkerelere 'Evet' derken rahatsız olmayacaksın, o ortağı destekleyeceksin; geleceksin Türk Tabipleri Birliği'nin başındaki 'Türk' kelimesinden rahatsız olacaksın. Bu kesinlikle doğru değildir, biz de doğru bulmuyoruz."

CHP\'li Özkoç: "Türk Tabipleri Birliği\'nin Başındaki \'Türk\'ten MHP Neden Rahatsız Olur? Rahatsız Olması Gereken Kim? Bölücü Terör Örgütleri"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Özkoç: 'Türk Tabipleri Birliği'nin Başındaki 'Türk'ten MHP Neden Rahatsız Olur? Rahatsız Olması Gereken Kim? Bölücü Terör Örgütleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement