CHP'li RTÜK Üyelerine Kötü Haber - Son Dakika
Güncel

CHP'li RTÜK Üyelerine Kötü Haber

Kanal A'nın, CHP kontenjanından seçilen RTÜK üyeleri Öztunç ve Demirkan'ın üyeliklerinin düşürülmesi için yaptığı başvuru sonucunda üyeler hakkında komisyon kurulacak.

09.12.2014 20:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanal A'nın, CHP kontenjanından seçilen RTÜK üyeleri Ali Öztunç ve Süleyman Demirkan'ın üyeliklerinin düşürülmesi için yaptığı başvuru RTÜK'te ele alındı. Kanalın "üyelerin gizliliği ihlal ettikleri" gerekçesiyle yaptığı başvuru sonucunda bu iddianın doğruluğunun araştırmak için komisyon kurulması kararı çıktı.

KOMİSYON KURULACAK

Komisyonda yer alacak isimler AK Parti kontenjanından seçilen Nurullah Öztürk, Hasan Tahsin Fendoğlu ve Hamit Ersoy olarak belirlendi. Ancak MHP'li üye Esat Çıplak ve BDP'li üye Ahmet Yıldırım'ın kurulun böyle bir yetkisi bulunmadığını belirterek karara karşı çıktıkları öğrenildi. CHP'li üyelerin katılamadığı oylamada 5'e 2 oyla iki üyenin gerçekten gizliliği ihlal edip etmediği konusunun araştırılması için komisyon kurma kararı çıktı. Öztunç konuyla ilgili Twitter'dan şunları yazdı:

KUZUYU KURDA EMANET ETTİLER

"3 AKP kontenjanından seçilen üyeden oluşan komisyon kendileriyle eşit mevki ve sorumlulukta bulunan biz 2 üye hakkında soruşturma yapacak. Aynı kurulun üyeleri bizi soruşturacak. Muhalefet üyeleri komisyona katılmayıp karara ret oyu verdi. Psikolojik baskıya devam kararı aldılar. Bunun anadoludaki karşılığı kuzuyu kurta emanet etmektir. Tam anlamıyla komedi."

HAFTAYA GÖRÜŞÜLECEK

Komisyon üyelerinin araştırma sonucu haftaya gerçekleştirilecek üst kurul toplantısında görüşülecek.

CHP\'li RTÜK Üyelerine Kötü Haber
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP'li RTÜK Üyelerine Kötü Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement