CHP'li Salıcı, Sinop'ta: "Başka Bir Siyasi Partiyi Bizim Gibi Olmaya Zorlamayacağız. Kendimizi de Başka Bir Yere Benzetmeyeceğiz" - Son Dakika
Güncel

CHP'li Salıcı, Sinop'ta: "Başka Bir Siyasi Partiyi Bizim Gibi Olmaya Zorlamayacağız. Kendimizi de Başka Bir Yere Benzetmeyeceğiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Sinop’ta; “Başka bir siyasi partiyi bizim gibi olmaya zorlamayacağız. Kendimizi de başka bir yere benzetmeyeceğiz. Biz yürüdüğümüz yolda yürüyeceğiz. Diğer partiler de yürüdüğü yolda yürüyecek. Ama beraber yürüyeceğiz. O beraberlik güçlendirilmiş parlamenter sistemle sonuçlanana kadar bu yürüyüşü devam ettireceğiz. Sonuçlandıktan sonra zaten Türkiye parlamenter sisteme geçtiğinde oyunun kuralları değişmiş olacak. Türkiye, söylemiş olduğumuz niteliklerde bir demokrasiye kavuşmuş olacak. Ondan sonra kendi siyasi mücadelemizi yine sürdüreceğiz. Biz kendi siyasi mücadelemizden vazgeçecek değiliz” açıklamasını yaptı.

26.06.2022 00:13  Güncelleme: 00:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA USTA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Sinop'ta; "Başka bir siyasi partiyi bizim gibi olmaya zorlamayacağız. Kendimizi de başka bir yere benzetmeyeceğiz. Biz yürüdüğümüz yolda yürüyeceğiz. Diğer partiler de yürüdüğü yolda yürüyecek. Ama beraber yürüyeceğiz. O beraberlik güçlendirilmiş parlamenter sistemle sonuçlanana kadar bu yürüyüşü devam ettireceğiz. Sonuçlandıktan sonra zaten Türkiye parlamenter sisteme geçtiğinde oyunun kuralları değişmiş olacak. Türkiye, söylemiş olduğumuz niteliklerde bir demokrasiye kavuşmuş olacak. Ondan sonra kendi siyasi mücadelemizi yine sürdüreceğiz. Biz kendi siyasi mücadelemizden vazgeçecek değiliz" açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer ve Prof. Dr. Aziz Konukman, Sinop'ta; "İstediğimiz Demokrasi, Hayalimizdeki Türkiye nedir? Bunun için asıl yapmamız gerekenler nelerdir?" başlıklı söyleşiye katıldı.

Salıcı, burada şunları söyledi:

"Biz bedel ödeyerek yürüyoruz. Bu söylemiş olduğumuz süreçler arka arkaya tarihlendirerek belki dile kolay gibi geliyor ama demokrasi dediğimiz şey öyle kolay kolay gelmiyor. İktidar değişikliği dediğimiz şey kendiliğinden olmuyor. Bir siyasi iradeyle beraber oluyor. O siyasi iradeyi güçlü bir şekilde sahiplenerek oluyor. Ama ortada bir kadından, bir kadın siyasetçiden, yiğit bir kadından korkan bir iktidar var. Koskoca Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı Canan Kaftancıoğlu'ndan korktuğu için ona seçim yasağı getiriyor. Ekrem İmamoğlu'ndan korktuğu için uygun davalar üzerinden giden bir süreci örmeye çalışıyor."

"KİMSEDEN KORKUMUZ YOK. BİZ ZATEN BEDEL ÖDÜYORUZ"

SADAT'ın önüne, 'Türkiye'de insanlar sandığa giderken herhangi bir şekilde çekinmesin, korkmasın. Biz bunların farkındayız ve ifşa etmeye devam edeceğiz' demek için gittik. Ama şunu bilsinler ki bu tür yollara tevessül edeceklerse, karşılarında örgütlü ve güçlü bir halk görecekler. Kimseden korkumuz yok. Biz zaten bedel ödüyoruz. Hakkımızda davalar açılıyor. Arkadaşlarımız hapislere atılıyor. Tazminat davaları ödeniyor. Onlar sanıyor ki paramız bitince mücadelemiz bitecek. İstediğin kadar tazminat davası aç. Biz o tazminat davalarını ödesek de ödemesek de bu mücadele devam edecek bizim için."

"BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ. ONDAN YANA ŞÜPHEMİZ YOK"

"Mesela parti meselesi olmaktan uzun süre önce çıktı. Mesele bir memleket meselesine dönüştü. Türkiye'nin geleceğini beraber kuracak mıyız, yoksa diktatörlüğe teslim mi olacağız; meselesine dönüştü. Burada bizim safımız belli. Biz demokrasiden yana olan bütün herkesle bir araya gelmeye açık bir siyaset hazırlıyoruz.

Kendimizi güçlendireceğiz. Partimizi güçlendireceğiz. Parti içi ilişkilerimizi güçlendireceğiz. Partimizin dışında olup demokrasi mücadelesi veren diğer siyasi partilerle bir araya geleceğiz. Sandığa beraber sahip çıkacağız. Sandığa giren oy neyse aynen çıkması için bu mücadeleyi beraber vereceğiz.

Başka bir arkadaşımızı da başka bir siyasi partiyi de kendimize benzetmeye çalışmayacağız. Duruşumuza saygı göstereceğiz. Farklılığımıza saygı göstereceğiz. Biz çoğulcu bir Türkiye kuracağız ya o yüzden şu anda birbirimizin arasındaki farklılıklara saygı göstereceğiz. Başka bir siyasi partiyi bizim gibi olmaya zorlamayacağız. Kendimizi de başka bir yere benzetmeyeceğiz. Biz yürüdüğümüz yolda yürüyeceğiz. Diğer partiler de yürüdüğü yolda yürüyecek. Ama beraber yürüyeceğiz. O beraberlik güçlendirilmiş parlamenter sistemle sonuçlanana kadar bu yürüyüşü devam ettireceğiz. Sonuçlandıktan sonra zaten Türkiye parlamenter sisteme geçtiğinde oyunun kuralları değişmiş olacak. Türkiye, söylemiş olduğumuz niteliklerde bir demokrasiye kavuşmuş olacak. Ondan sonra kendi siyasi mücadelemizi yine sürdüreceğiz. Biz kendi siyasi mücadelemizden vazgeçecek değiliz.

Hani, derler ya 'Türkiye'de her seçim kritiktir', 'Her seçim önemlidir', 'Ama bu seçim çok önemli' diye başlayan cümleler kurulur. Ama bu seçim öyle bir seçim ki ya çocuklarımız bundan sonra Türkiye'de güzel bir gelecek hayali kurup bizimle beraber yaşayacak. ya ülkenin dışına çıkmak için konsoloslukların, büyükelçiliklerin önünde kuyruklarda bekleyecekler.

Şu anda biliyorsunuz birçok insan yurt dışına çıkmak için özel bir çaba içinde. Pandemi sürecinde ağır bir süreç yaşayan doktorlarımızı ülkeden gitmeye teşvik eden bir dil var. Biz bu dili bir şefkat diline, bir ortaklaşmaya, bir kucaklaşmaya dönüştürene kadar bu siyasi mücadeleyi devam ettireceğiz. Biz bu seçimi kazanacağız. Ondan yana şüphemiz yok. Rehavete kapılmaya hiç gerek yok. Bu süreci sonuna kadar örgütleyeceğiz."

"10 TANE ŞEKER FABRİKASI 2018 YILINDA SATILMAMIŞ OLSAYDI BUGÜN ŞEKER FİYATLARI YARI YARIYA OLURDU"

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer ise şöyle konuştu:

"Bugün laikliğin adı sadece sözlüklerde kaldı. Dünkü töreni izlediniz. Bir cemaat liderinin cenaze törenini izlediniz. Bu ülkede tarikatlar, cemaatler devletin tüm kurumlarını sarmış. Toplumsal yaşam artık tarikatlar, cemaatler kurallarına göre dizayn edilirken bugün laikliği kazanma mücadelesini yürütmek, laikliği kazanmak hem emekçiler için hem kadınlar için hem de çocuklar için yaşamsal bir önem arz etmekte. Eğer biz bugün gıda krizi yaşıyorsak bu ülkede gıda fiyatları pahalanıyorsa tarımın bitirilmesindendir. SOL Parti şeker raporu yayınladı. Eğer 10 tane şeker fabrikası 2018 yılında satılmamış olsaydı bugün şeker fiyatları yarı yarıya alınırdı ve düşecekti. Çünkü şu an da şeker üretiminin yüzde 65'ini şirketler gerçekleştiriyor."

CHP\'li Salıcı, Sinop\'ta: "Başka Bir Siyasi Partiyi Bizim Gibi Olmaya Zorlamayacağız. Kendimizi de Başka Bir Yere Benzetmeyeceğiz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Salıcı, Sinop'ta: 'Başka Bir Siyasi Partiyi Bizim Gibi Olmaya Zorlamayacağız. Kendimizi de Başka Bir Yere Benzetmeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini söyledi
    14:35 Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini söyledi

    Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, hafta sonu oynayacakları Adana Demirspor maçını kazanmak istediklerini belirtti. Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu ve zorlu bir karşılaşma beklediklerini ifade etti. Ayrıca, takımın ligde kalma mücadelesine devam edeceklerini ve sözleşme konusunun şu anda odaklarında olmadığını söyledi.

  • Çorum'un Boğazkale ilçesinde madımak otu toplama mevsimi başladı
    14:34 Çorum'un Boğazkale ilçesinde madımak otu toplama mevsimi başladı

    Doğada yetişen madımak otu, ilkbaharın gelmesiyle Çorum'un Boğazkale ilçesinde toplanmaya başlandı. Yöresel lezzetler arasında yer alan madımak, kadınlar tarafından toplanarak hem aileler için yemek yapılıyor hem de pazarlarda satılarak ek gelir elde ediliyor. Madımak otu, Puduhepa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinde işlenerek konserve haline getiriliyor ve sarımsaklı yoğurt ile servis ediliyor.

  • Niğde'de Jandarma Ekipleri, 160 Olayı Vücut İziyle Çözdü
    14:34 Niğde'de Jandarma Ekipleri, 160 Olayı Vücut İziyle Çözdü

    Niğde'de İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekipleri, yılın ilk üç ayında meydana gelen 160 olayı, suçluların vücut izinden yola çıkarak çözdü. Ekipler, parmak izi, biyoloji, kimya, iz inceleme ve balistik konularında teknik incelemeler sonucunda hırsızlık, mala zarar verme, öldürme, uyuşturucu madde ve trafik kazaları gibi olayları aydınlattı. Ayrıca, ekipler yılın ilk 3 ayında 288 aranan kişiyi yakalayarak, 41 hükümlüyü cezaevine teslim etti.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu
    14:33 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde yaşanan kuyumcu soygunu güvenlik kameralarına yansırken, soygun anlarını yaşayan kuyumcu dükkanı çalışanı Abdullah Bay olayı anlattı. İki maskeli soyguncu, pompalı tüfekle dükkana girerek altınları çantaya doldurduktan sonra havaya ateş ederek kaçtılar. Çalınan altınların değeri yaklaşık 10-12 milyon lira olarak belirlendi. Polis, soyguncuların yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

  • Halk Otobüsü Şoförü Unutulan Parayı Teslim Etti
    14:31 Halk Otobüsü Şoförü Unutulan Parayı Teslim Etti

    Antalya'da tır şoförünün bindiği halk otobüsünün koltuğunda unuttuğu ve içinde 100 bin TL bulunan poşeti muhafaza altına alıp meslektaşına teslim eden halk otobüsü şoförü, 'Helal paraymış, yoksa giderdi' dedi.

  • Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı
    14:30 Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı

    Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel, Ramazan Bayramı'nda yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesiyle pastırma ve sucuk satışlarının arttığını belirtti. Güzel, bayram sonrasında ise işlerin durduğunu ancak gurbetçilerin gelmesiyle tekrar yoğunlaşmayı beklediklerini söyledi. Ayrıca, et fiyatlarında bir artış olmaması nedeniyle pastırma ve sucuk fiyatlarında da değişiklik olmadığını ifade etti.

  • Edirne'de FETÖ, PKK ve DHKP-C üyesi 7 zanlı yakalandı
    14:29 Edirne'de FETÖ, PKK ve DHKP-C üyesi 7 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, son bir haftada yurt dışına kaçmaya çalışan 4 FETÖ, 2 PKK ve 1 DHKP-C üyesi olmak üzere toplam 7 terör örgütü mensubu sınırda yakalandı.

  • İzmit'te market yangını: İtfaiye ekipleri müdahale ediyor
    14:29 İzmit'te market yangını: İtfaiye ekipleri müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir markette büyük yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

  • Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu ziyaret etti
    14:29 Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu ziyaret etti

    Denizli Gazeteciler Cemiyeti, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu ziyaret etti. Çavuşoğlu, basının özgürleştiği ve kendi işlerini görebildiği bir sistem kurma hayalini paylaştı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye ilişkin açıklama yaptı
    14:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye ilişkin açıklama yaptı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşmenin nezaket ziyareti olmadığını belirtti. Özel, önemli gündemlerinin olduğunu ve bu konuda parti içi kurullarla görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi. Görüşmenin uzun ve yapıcı olmasını umduklarını ifade eden Özel, Türkiye açısından anlamlı sonuçlar alacakları bir sürece gireceklerini belirtti.


Advertisement