CHP'li Salıcı: Trump'ın Tweet'lerinden En Çok Türkiye Etkilendi - Son Dakika
Politika

CHP'li Salıcı: Trump'ın Tweet'lerinden En Çok Türkiye Etkilendi

CHP\'li Salıcı: Trump\'ın Tweet\'lerinden En Çok Türkiye Etkilendi

CHP'nin Türkiye genelinde bölgesel düzenlediği toplantıların ilki, İzmir'de Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın katılımıyla yapıldı.

18.09.2018 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin Türkiye genelinde bölgesel düzenlediği toplantıların ilki, İzmir'de Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın katılımıyla yapıldı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Salıcı, ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweet'lerle dünyayı taciz ettiğini ancak en çok Türkiye'nin ekonomisinin bu durumdan etkilendiğini söyledi. Salıcı, yerel seçimlerde İzmir'de kaybettikleri ilçeleri geri alacaklarını da kaydetti.

CHP'nin Türkiye genelinde bölgesel düzenleyeceği toplantılar kapsamında, ilk toplantı, Ege Bölgesi'nde İzmir'de gerçekleşti. Kültürpark'ta bulunan İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya, CHP'nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın yanı sıra belediye başkanları, milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile randevusu nedeniyle toplantıya katılmadı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, sözlerine, "Benim en etkilendiğim cümlelerden birisidir; Biz bu partiyi İçişleri Bakanlığı'na verilen dilekçeyle kurmadık" diye başladı. CHP'nin Kuvayı Milliye'den süzülerek savaş meydanlarında Türkiye Cumhuriyeti'nden önce kurulduğunu kaydeden Salıcı, "Sonra döndük Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduk. Yetti mi? Hayır yetmedi. Atatürk önderliğinde bir mücadele yürütüldü, çok partili hayata geçildi. CHP kendi iktidarından hızlı bir şekilde feragat etti" dedi. Türkiye'deki ekonomik gidişatın iyi olmadığını belirten Oğuz Kaan Salıcı, "Türkiye dış politikada şimdiye kadar görülmediği kadar sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Eğitimde geriye doğru gidiliyor. Türkiye ekonomik krizde. Hazine ve Maliye Bakanlığı damada teslim edilmiş durumda. Dolar kuru 6.34'tü kısa bir süre içinde 6 seviyesine geldi. Şimdi 6.35'e geldi. Bir tek adam rejimi Türkiye'yi teslim almış durumda. Bizim bunun karşısında yapacağımız birçok şey var. CHP Türkiye'nin tek örgütlü gücü olarak hükümetin karşısında duruyor" diye konuştu.

'BİZİM OLANI GERİ ALACAĞIZ'

İzmir'in Türkiye'nin ve CHP'nin göz bebeği olduğunu söyleyen Salıcı, açıklamasının devamında yerel seçimlere değindi ve İzmir'de Ak Parti ile MHP'li başkanların kazandığı belediyeleri geri alacaklarını kaydederek şunları söyledi:

"Türkiye'nin sadece hukuk devleti olarak demokrasisi yok edilmiyor. Koskoca birikimleri ekonomik krizle yok ediliyor. Türkiye şu an dünyanın kredi verilmesi en riskli ülkelerindendir. 13 maddelik bir krizden çıkış önerisi sunduk. Geçen hafta 81 ilde ekonomi heyetleri esnaf, ekonomi odalarına, sendikalara giderek bu önerileri paylaştı. Medya yer vermedi. Bugün işsizlik varsa, pazarda domates 5 TL ise bizim milletvekilimiz, PM üyemiz hapisteyse, ekonomik şatafatın getirdiği kriz varsa bunların sorumlusu AKP'dir. Bu durumdan daha kıymetli bir parti içi mesele yoktur. Solun, Atatürkçülerin, sosyal demokratların bu rejime karşı verdikleri mücadele çok önemlidir. Bütün yoldaşlarımızı hep birlikte kucaklamamız gerekiyor. İzmir'de bizim olmayan belediyeleri de kazanarak başarımızı taçlandırmamız gerekiyor. İzmir için kolay. Zor olan yerler var mı? Var. Ama zaten bizim olanları AKP'den geri alacağız. İzmir'in sosyal demokrat belediyecilik anlayışla nasıl yönetildiğini tüm Türkiye'ye beraber göstereceğiz. Fazla vaktimiz yok. 6 ay süremiz var. Bu mücadeleyi nasıl başarıya taşırız, bunları konuşacağız. İlk bölge toplantımız İzmir'den başladı. 10 bölge toplantısı yapacağız."

'TWITTER ÜZERİNDEN DÜNYAYI YÖNETİYOR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, iktidarın 'dış mihraklar' söylemini şu sözlerle eleştirdi:

"Sürekli 'Yabancılar Türkiye'ye karşı bir oyun içerisindeler' deniyor. 'Biz aslında ekonomik olarak mükemmeliz, dış mihraklar bizi kötü bir yöne doğru ilerletiyor.' Hamamda ayakları kaysa, düşüp kafalarını çarpsalar suçlu dış mihraklar. Bu ülkenin başına ne geldiyse dış mihraklardan geldi, iyi olan ne varsa Ak Parti iktidarının sonucudur. Onların yerleştirmeye çalıştığı anlayış bu. Trump, Twitter üzerinden dünyayı yöneten bir siyaset izliyor. Arızalı bir anlayış mı, evet arızalı bir anlayış. Ama aynı şeyi İran, Fransa, Meksika, Almanya'ya ve Türkiye'ye yapıyor. Yapmadığı bir ülke yok. Tüm dünyayı Twitter üzerinden ABD'nin gücünü kullanarak taciz ediyor. Peki bu tacizin sonucunda 'Eğer ben seçimleri kazanırsam aramıza duvar öreceğim' dediği Meksika'nın para birimi ne kadar değer kaybetti? Yüzde 5. Ağır yaptırımlar altında olmayan, sadece sözlü sataşma ile geçirilen Türkiye Cumhuriyeti'nin kredi risk birimi 500'lerde."

'SAMANI BİLE İTHAL EDİYORUZ'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de İş Bankası tartışmalarına değindi. Yücel, yaptıkları toplantıda partililerin birbirine kulak vereceklerini aktardı. CHP'yi iktidara taşımak için çareleri konuşacaklarını belirten Deniz Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni eğitim-öğretim yılı açıldı. Üreten gençler istiyoruz. Gençlerimizi cemaatlere teslim etmeyeceğiz. Kindar değil fikri hür nesiller yetiştireceğiz. Geçtiğimiz hafta İzmir'in kurtuluş yıl dönümüydü. Bugün burada konuşuyorsak, fikirlerimizi açıkça söylüyorsak Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları sayesindedir. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu duruma baktığımızda Cumhuriyet kazanımlarının 16 yıllık AKP iktidarında bir bir yok edildiğini, satıldığını görüyoruz. Yakın zamanda 13 tane şeker fabrikamız satıldı."

Türkiye'nin kendi imkanlarıyla ayakta duran, kendi kaynakları kendine yeten ender ülkeler arasındayken samanı bile ithal eder noktaya geldiğini anlatan Yücel, "Bu zihniyet şimdi de İş Bankası hisselerine göz dikti. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifade ettiği gibi, şayet Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hisseler üstünde birtakım gayeleri varsa buna asla izin vermeyeceğimizi bilmelerini istiyoruz. İş Bankası bugün Türkiye'nin değil dünyanın en güçlü bankaları arasında. Bunu da Atatürk'ün ilkelerinden, şeffaf anlayışından taviz vermemesine borçlu. CHP'nin genel merkez yöneticileri İş Bankası'nı partinin ve kendinin çıkarları için kullanmadı" dedi.

'30 İLÇEDE SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK'

2019'da yapılması planlanan yerel seçimlere dair konuşan Başkan Yücel, "Önümüzde bir yerel seçim var. CHP iktidarı halkın iktidarı olacaktır. CHP'nin yereldeki iktidarı halkın başarısı olacaktır. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ve ilçelerde 22 belediye başkanımızla birlikte Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacak bir belediyecilik sergiliyoruz. İzmir'de 30 ilçede seçimi kazanma üzerine yola çıktık. Bundan sonraki seçimler hayati öneme haiz seçimlerdir. İzmir'de partimizin başarısını artırarak genelde de iktidara yürüyeceğiz" diye konuştu. Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Salıcı: Trump'ın Tweet'lerinden En Çok Türkiye Etkilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü: Sandığa Giderken Düşünmemiz Lazım
    00:09 Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü: Sandığa Giderken Düşünmemiz Lazım

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in halk buluşmasında konuşan Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü, “Sandığa giderken bazı şeyleri düşünmemiz lazım. Mesela yanan ormanlarımız sırasında buraya zamanında uçak getiremeyenleri, Söğüt halkının elinden arazileri alınıp Okluk Koyunda saray yapanları düşünmemiz lazım" dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı
    00:03 KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı

    Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeselinin gösterimi KKTC'de gerçekleştirildi. Gösterime KKTC Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi de katıldı. Belgesel, Kıbrıs Türklerinin tarih, kültür, yaşam ve sosyolojilerini anlatmayı amaçlıyor.

  • Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu Açıklaması
    00:02 Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu Açıklaması

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, 4 yıl 10 ay istirahat edip, seçime 5 kala çalışmaya başlayanların proje anlatmak yerine hakaret ettiklerini belirterek, "Neresinden tutsanız dökülen, hiçbir projesi olmayan bir yönetim var. Artık bunların gitmesi gerekiyor.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.


Advertisement