CHP'li Tanal'dan RTÜK eleştirisi - Son Dakika
Politika

CHP'li Tanal'dan RTÜK eleştirisi

CHP\'li Tanal\'dan RTÜK eleştirisi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliğinin düşürülmesine ilişkin, "Alınan karar yok hükmündedir.

04.11.2019 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliğinin düşürülmesine ilişkin, "Alınan karar yok hükmündedir. Çünkü Faruk Bildirici'yi TBMM seçmiştir. TBMM, RTÜK'e bağlı değildir. RTÜK üyelerinin, kendisini parlamentonun yerine koyarak yaptığı iş anayasal bir suçtur." dedi.

Tanal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, RTÜK üyelerinin Anayasa'nın ilgili maddesi uyarınca TBMM tarafından seçildiğini, siyasi partilerin oy oranlarına göre de üye sayısının belirlendiğini anımsattı.

Kanunda RTÜK üyelerinin özel ya da resmi başka hiçbir kurumda görev alamayacağı hususunun da açıkça belirtildiğini vurgulayan Tanal, buna karşılık RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in halen TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu'nun yönetim kurulunda üye olarak yer aldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"RTÜK üyesi olan Ebubekir Şahin, ilgili kanun gereği görevinden çekilmiş sayılır. Çünkü, Şahin'in yönetim kurulunda yer aldığı kurumlar görev yaptığı kurum ile doğrudan ilişkilidir. Bu durumun tespiti için TBMM Başkanlığı'na bir dilekçe sundum. Aynı şekilde RTÜK'e de bir dilekçe verdik. Netice itibarıyla RTÜK Başkanı Şahin'in üst kurul toplantılarına katılmaması lazım. Aksi halde biz buna 'topal işlem' deriz. Şahin'in, Basın İlan Kurumu ile TÜRKSAT'ın yönetim kuruluna seçildiği tarihten itibaren imzasının bulunduğu tüm kararlar, karar yeter sayısına ulaşmıyorsa geçersizdir."

Tanal, RTÜK'ün, Üst Kurul Üyesi Faruk Bildirici hakkında aldığı kararın hukuka aykırı olduğunu savundu.

Bildirici'nin, bugün kendisinin söylediklerinin aynısını dile getirdiğini anımsatan Tanal, şu değerlendirmede bulundu:

"Faruk Bildirici ile ilgili alınan karar ise yok hükmündedir. Çünkü Faruk Bildirici'yi TBMM seçmiştir. TBMM, RTÜK'e bağlı değildir. RTÜK üyelerinin, kendisini parlamentonun yerine koyarak yaptığı iş anayasal bir suçtur. Yetki makamı TBMM'dir ve aldıkları karar ile TBMM'nin hakkını gasp etmişlerdir. Ayrıca Bildirici doğruları söylemiştir. Kamuoyunun zararına sebebiyet vermemiştir. TBMM ve RTÜK'e verdiğimiz dilekçelerin gereği, kanunda da belirtildiği gibi RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in istifa etmiş sayılmasının tespitinin yapılması gerekiyor."

Mahmut Tanal, bir gazetecinin eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın FETÖ ile ilgili söylemlerine ilişkin, suçun işlenme tarihini siyasetçilerin değil, Cumhuriyet savcılıklarının belirlediğini söyledi.

FETÖ ile ilgili kamuoyunun karşısına çıkan ilk belgenin 2004 yılındaki MGK Kararı olduğunu öne süren Tanal, şöyle konuştu:

"Kararda 'nurculuk faaliyeti ve Fetullah Gülen, tüm kamu kurumlarına sızmaktadır. Bu ilerisi için bir tehlike oluşturmaktadır, önlem alınması gerekiyor' diyor. 2004 tarihinden buyana önlem almayan ve suçun işlenmesini kolaylaştıran bugünkü AK Parti'dir. Bu işten Sayın Arınç da Sayın Erdoğan da yetki makamlarında oturan herkes de sorumludur. Niye biz bunu halının altına süpürüyoruz. Kim suçluysa, kime kadar gidecekse araştırılsın, aksi halde tüm şüpheler AK Parti'nin üzerindedir. Tedbirler 2004 yılında alınmış olsaydı 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini yaşamamış olacaktık."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Tanal'dan RTÜK eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement