CHP'li Tanrıkulu Yüksekova'da - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu Yüksekova'da

CHP\'li Tanrıkulu Yüksekova\'da

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Hakkari’nin Yüksekova ilçesine geldi.

07.06.2016 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldi.

Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Yüksekova'ya gelen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Yüksekova'ya dönüş yolunda Diyarbakır'da trafik kazası geçiren ve 7 kişinin hayatını kaybettiği Salar ailesine Aşağı Güveç köyünde taziye ziyaretinde bulunduktan sonra ilçe merkezine geçti. İlk olarak Yüksekova Belediyesini ziyaret eden Tanrıkulu, ardından Hakkari Barosunda avukatlarla görüştü. Ardından çatışmaların yaşandığı mahallelerden Cumhuriyet Mahallesi'ne geçen Tanrıkulu, hasar gören evleri inceledi. Evlerinin enkazı başında bekleyen vatandaşları dinleyen Tanrıkulu, girdiği bir yıkık binada yaptığı açıklamada, "Benim açımdan şok edici bir tablo. Niye şok edici bir tablo, sonuçta sizlerin kamerasından birçok fotoğraf gördük ama en iyi kamera insanın gözü ve hafızasıdır. Benim gözümden kendi hafızama aktardığım bu kareler hiçbir zaman silinmeyecek" dedi.

Mahallelerdeki incelemelerinin ardından çarşı merkezine geçen Tanrıkulu, burada Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı ile beraber hasar gören iş yerlerini ziyaret etti. Esnaflarla bir süre sohbet eden Tanrıkulu, esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulundu. CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı ve CHP Yüksekova İlçe Başkanı Ali Baygüneş'in de eşlik ettiği Tanrıkulu, Hakkari Eski Milletvekili Esat Canan ile de bir görüşme gerçekleştirdikten sonra Van'a geçmek üzere ilçeden ayrıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu Yüksekova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement