CHP'li Toprak: Orta Doğu'da AKP'nin Karizma Balonu Patlamıştır - Son Dakika
Güncel

CHP'li Toprak: Orta Doğu'da AKP'nin Karizma Balonu Patlamıştır

CHP\'li Toprak: Orta Doğu\'da AKP\'nin Karizma Balonu Patlamıştır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AK Parti'nin bütün dünyada itibarını kaybettiğini ifade ederek, "Bilimle, akılla, müzakereyle yapılmayan siyaset çökmeye mahkumdur CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AK Parti'nin bütün dünyada"...

29.07.2013 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AK Parti'nin bütün dünyada itibarını kaybettiğini ifade ederek, "Bilimle, akılla, müzakereyle yapılmayan siyaset çökmeye mahkumdur CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AK Parti'nin bütün dünyada itibarını kaybettiğini ifade ederek, "Bilimle, akılla, müzakereyle yapılmayan siyaset çökmeye mahkumdur. Orta Doğu'da AKP'nin karizma balonu patlamıştır" dedi.

Toprak yazılı açıklamasında, Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği'nin ek binasına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polise Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. "AKP sayesinde tek müttefikimiz Elkaide kalmıştı o da Somali'de elçiliğimize saldırdı" değerlendirmesinde bulunan Toprak, "AKP döneminde Türkiye Cumhuriyeti artık devletlerle değil terör örgütleriyle görüşüyor, terör örgütleriyle müzakere ediyor ve onlarla müttefiklik ilişkisi kuruyor. AKP bu vahim saldırıdan ders çıkarıp, El Kaide'den hesap soracağına onları Suriye'de desteklemeye devam ediyor" dedi.

CHP'nin hem Suriye'de hem Mısır'da yaşanan saldırıları, darbe ve insan hakları ihlallerini kınadığını ve bu ülke halklarının barış ve demokrasi içinde yaşamasını savunduğunu belirten Toprak şöyle devam etti:

"Ama CHP bunu Irak için de istemektedir. İşin enteresan yanı AKP Irak konusundaki ikircikli tavrıdır. Oysa Irak'ta her gün Suriye ve Mısır'ın toplamından daha fazla insan öldürülmektedir. Acaba AKP ABD'den korktuğu için mi Irak'ta sessiz kalmaktadır? AKP lideri Irak'da ABD askerlerine başarı dilemişti. Bugün Irak'ta milyonlarca insan hayatını kaybetmiş ama AKP'den ses seda yok. Dış politika takiye kaldırmaz. AKP bu yüzden bütün dünyada itibarını kaybetmiştir. AKP'nin bütün iç ve dış politikaları iflas etmiştir. Bilimle, akılla, müzakereyle yapılmayan siyaset çökmeye mahkumdur. Orta Doğu'da AKP'nin karizma balonu patlamıştır. Türkiye bu itibarsızlığı hak etmemektedir. CHP bütün dünyada örnek bir dış politika siyasetini bu ülkeye kazandıracaktır. Türkiye'yi terör liginden saygın ülkeler ligine taşıyacağız." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Toprak: Orta Doğu'da AKP'nin Karizma Balonu Patlamıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement