CHP'li Toptaş, Emirdağlı Çiftçilerin Durumunu Bakan Eker'e Sordu - Son Dakika
Politika

CHP'li Toptaş, Emirdağlı Çiftçilerin Durumunu Bakan Eker'e Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TBMM’ye verdiği soru önergesinde Emirdağ ilçesinde yaşanan kuraklık sonucu hububatını kaldıramayan çiftçilerin sorununu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e sordu.

02.10.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TBMM'ye verdiği soru önergesinde Emirdağ ilçesinde yaşanan kuraklık sonucu hububatını kaldıramayan çiftçilerin sorununu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e sordu.

CHP'li Toptaş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Bakanlık olarak Emirdağ ve çevresi ilçelerde hububat üreten çiftçilerimizin zararları ile ilgili herhangi bir zarar tespit çalışması yapılmış mıdır? 2090 sayılı kanun kapsamında bazı illerde çiftçilerin mağduriyetinin giderildiği gibi Emirdağ ilçemizde ve çevresinde kuraklık nedeniyle mağdur olan çiftçimize her hangi bir yardım yapılmış mıdır? Emirdağ ilçemizde Bitkisel Ürün Tarım Sigortası bulunan kaç çiftçimize ne kadar ödeme yapılmıştır? Emirdağ ilçemizde Bitkisel Ürün Tarım Sigortası bulunmayan ama kuraklık nedeniyle hububat hasatını dahi yapmamış çiftçimize yardım yapılmış mıdır? Yapılmamış ise herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Bakanlığınız kuraklık nedeniyle mağdur olan çiftçilerimizin Tarım ve Kredi Kooperatiflerine, Ziraat Bankası'na olan borçlarının yapılandırılması, mevcut kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi yönünde bir çalışma yürütecek midir? 2014 yılında Afyonkarahisar'da çiftçimize kuraklık nedeniyle ne kadar ödeme yapılmıştır?" - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Toptaş, Emirdağlı Çiftçilerin Durumunu Bakan Eker'e Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement