Toptaş: Türk Bayrağını Süleyman Şah Türbesi'ne Yeniden Dikeceğiz - Son Dakika
Güncel

Toptaş: Türk Bayrağını Süleyman Şah Türbesi'ne Yeniden Dikeceğiz

Toptaş: Türk Bayrağını Süleyman Şah Türbesi\'ne Yeniden Dikeceğiz

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, "Biz bir gün mutlaka Süleyman Şah'ın türbesini, Süleyman Şah'ın şehitliğine yeniden taşıyacağız" dedi.

23.02.2015 18:31  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, "Biz bir gün mutlaka Süleyman Şah'ın türbesini, Süleyman Şah'ın şehitliğine yeniden taşıyacağız. Türk bayrağını orada bir daha hiçkimsenin kaçıramayacağı ya da hiçkimsenin etrafını kuşatamayacağı şekilde koruma altında oraya dikeceğiz" dedi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Nevzat Ercan ve Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan'ın da katıldığı toplantıda Toptaş, Süleyman Şah Türbesi operasyonunu değerlendirdi.

Türkiye'nin dışarıdaki tek toprağı, ata yadigarı Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltıldığını söyleyen Toptaş, "Sapkın bir eşkıya grubunun işgal ettiği Süleyman Şah Türbesi'ni, o işgalden kurtarmak yerine PKK'nın Suriye'deki uzantısıyla ortak operasyon yapıyoruz, Türk bayrağını yerinden söküp kaçırıyoruz, getiriyoruz, Kobani'de bir yere dikiyoruz. PKK'nın Kobani'deki kolunun işgali altında ya da kontrolü altındaki toprakta Abdullah Öcalan'ın posterinin asılı olduğu bayrak bir tarafta PYD'nin bayrağı bir tarafta orta yerinde Türk bayrağı, onun altına da Süleyman Şah'a türbe yapacağız. Bu utancı, onur diye Türk halkına takdim edenler, bu utancın altında ezileceklerdir" dedi.

'BAŞKANLIK SİSTEMİNE FİİLEN GEÇİLDİ'

Türk halkının böyle bir kaçışı içselleştiremeyip, kabul edemeyeceğini kaydeden Toptaş, şöyle dedi:

"Biz bir gün mutlaka Süleyman Şah'ın türbesini, Süleyman Şah'ın şehitliğine yeniden taşıyacağız. Türk bayrağını orada bir daha hiç kimsenin kaçıramayacağı ya da hiç kimsenin etrafını kuşatamayacağı şekilde koruma altında oraya dikeceğiz. Tayyip Erdoğan, Suriye'de IŞİD ile El Kaide ya da onun türevleriyle ortak bir politika oluşturmuştur. Bu oluşturulan ortak politikalar Türk bayrağının oradan kaçırılması noktasına kadar gelmiştir. Türkiye'de artık hukuk devleti falan diye bir kavram kalmamıştır. Başkanlık sistemine fiilen geçilmiş durumdadır. Yargıyı, yasamayı, kuvvet ayrılığını tanımayan, hukuksuz diktatör bir yönetim söz konusudur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Toptaş: Türk Bayrağını Süleyman Şah Türbesi'ne Yeniden Dikeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement