Chp'li Türeli, Bakan Babacan'a Kredileri Sordu - Son Dakika
Güncel

Chp'li Türeli, Bakan Babacan'a Kredileri Sordu

Chp\'li Türeli, Bakan Babacan\'a Kredileri Sordu

CHP İzmir Milletvekili Türeli, "Bankaların iş kollarına ve sektörlere kullandırdığı kredi oranlarında çok büyük azalışlar baş gösterdiğini" dikkat çekti.

08.10.2012 15:25  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, "Bankaların iş kollarına ve sektörlere kullandırdığı kredi oranlarında çok büyük azalışlar baş gösterdiğini" dikkat çekerek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a "Üretici ve sanayiciye verilen kredilerin toplam krediler içindeki payı nedir?" diye sorduCHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, "Bankaların iş kollarına ve sektörlere kullandırdığı kredi oranlarında çok büyük azalışlar baş gösterdiğini" dikkat çekerek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a "Üretici ve sanayiciye verilen kredilerin toplam krediler içindeki payı nedir?" diye sordu.

TBMM Başkanlığı'na Bakan Babacan'ın yazılı cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Türeli, "Bankaların bireysel ihtiyaçlara yönelik kredilerindeki büyük artışlar vatandaşlarımızın borç batağında olduğunu gösterirken, bankaların iş kollarına ve sektörlere kullandırdığı kredi oranlarında çok büyük azalışlar baş göstermiştir. Bankalar kredilerini kısarken, yüksek teminatlar ve bireysel krediye oranla daha yüksek faiz oranları isteyerek üreticinin ve sanayicinin kredi imkanlarına ulaşmasını güçleştirmektedir" diyerek şu konularda bilgi istedi:

"2010 yılının başından bugüne kadar bankalardan alınan kredilerin miktarı ne kadardır? Bu kredilerin ne kadarı kamu bankaları tarafından verilmiştir? Bu kredilerinden ne kadarı bireysel kredi olarak verilmiştir? Üretici ve sanayiciye verilen kredilerin toplam krediler içindeki payı nedir? Üreticilerimize ve sanayicilerimize faaliyetlerini sürdürmeleri ve birikmiş borçlarını ödemeleri için düşük faizli üretim kredisi verilmesiyle ilgili, Bakanlığınızca başlatılan herhangi bir çalışma var mıdır?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Türeli, Bakan Babacan'a Kredileri Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement