CHP'li vekilden olay olan iddia: Tarım Kredi Genel Müdürü 11, yardımcısı 5 maaş alıyor - Son Dakika
Ekonomi

CHP'li vekilden olay olan iddia: Tarım Kredi Genel Müdürü 11, yardımcısı 5 maaş alıyor

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın, Meclis gündemine taşıdığı iddia bomba etkisi yarattı. Arık'ın iddiasına göre, eski AK Parti Milletvekili olan ve şu an Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürlüğü görevini yürüten Fahrettin Poyraz 11 maaş alıyor. Önceden Poyraz'ın danışmanlığını yapan şimdi ise yardımcısı olan Davut Arpa ise 5 ayrı kamu kuruluşundan maaş alıyor.

21.06.2021 10:33  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve yardımcısının maaşlarını Meclis gündemine taşıdı.

Arık, "En ballı maaş alanlar AK Parti Bilecik eski Milletvekili ve halen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile onun danışmanlığını yaparken, Genel Müdür Yardımcılığı'na getirdiği AK Parti eski Gençlik Kolları Başkanı Davut Arpa'dır. 5-10 yerden maaş, huzur hakkı ödeneği alanlar çiftçinin halinden ne anlar" dedi.

11 MAAŞLI GENEL MÜDÜR

CHP milletvekili Arık, 5 maaşlı genel müdür yardımcısı, 11 maaşlı genel müdür iddiasını şöyle açıkladı: "AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, bozuk saat misali arada bir doğruları söyler ve sonra da çark eder. Metiner, AK Parti Bilecik eski Milletvekili olan ve halen Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Fahrettin Poyraz'ın nerelerden maaş aldığını açıkladı. Nasıl bir baskı altında kaldıysa sonra Twitter hesabını kapattı. İlgili genel müdür de bu twiti yalanlandı"

AK Parti eski milletvekili olarak da emekli maaşı da olan Poyraz'ın bir koltuğuna 10 karpuz sığdırdığını dile getiren CHP'li Arık, "Poyraz, genel müdürlük dahil 10 yerde de yönetim kurulu başkanlığı yapıyor. Bu 10 yerden de yönetim kurulu başkanlığı maaşı alıyor. Bu kadar yerden maaş alan kişi, Türkiye'de tarım ve hayvancılığın sorununu çözebilir mi? Çiftçi Tarım Kredi Kooperatifleri'ne gırtlağına kadar borçlanmışken, traktörünü satarken, bu sorunları çözmesi gereken kişinin 10 yerden maaş alması, yönetim kurulu başkanı olması vicdani midir, ahlaki midir" ifadelerini kullandı.

CHP'li vekilden bomba iddia: Tarım Kredi Genel Müdürü 11, yardımcısı 5 maaş alıyor
Çetin Arık

"MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUM"

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin nasıl bir arpalık olduğunu gösteren en güzel örneklerden birisinin de Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa'nın durumu olduğunu ifade eden Arkı, "Davut Arpa, Bilecik AK Parti Gençlik Kolları'nda görevliyken, o dönem Bilecik Milletvekili olan Fahrettin Poyraz'ın danışmanlığını yaptı. Poyraz, genel müdürlüğe getirilince, danışmanı Davut Arpa'nın da Tarım Kredi Kooperatifleri'ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasını sağladı. Genel müdür yardımcılığıyla da yetinilmemiş, toplam 4 yerde yönetim kurulunda da görevlendirilmiş. Çiftçimiz açken, esnafımız açken, evine ekmek götüremezken, bu kişilerin bir değil, iki değil, 3 değil 5-10 maaş almasının ne kadar vicdani, ne kadar ahlaki olduğunu milletimizin vicdanına soruyor ve onlara havale ediyorum." dedi.

CHP'li vekilden bomba iddia: Tarım Kredi Genel Müdürü 11, yardımcısı 5 maaş alıyor
Fahrettin Poyraz

FAHRETTİN POYRAZ'IN MAAŞ ALDIĞI YERLER

Dr. Fahrettin Poyraz,22, 23 ve 24'üncü dönem AK Parti Bilecik Milletvekili olarak görev yaptı. 24'üncü dönemde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüttü. Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Poyraz'ın maaş aldığı yerler şöyle:

1-Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü

2- GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı

3-Tarım Kredi Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (TAREKSAV) Yönetim Kurulu Başkanı

4- Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Başkanı

5- Bereket Tekaful Yönetim Kurulu Başkanı

6- Bereket Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı

7- Bereket Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı

8- GÜBRETAŞ Maden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

9-Tarım Kredi Sera A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

10- Tarım Kredi ve Kooperatifleri ve Birlikleri Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

11- AK Parti eski milletvekili olarak emeklilik maaşı alıyor.

CHP'li vekilden bomba iddia: Tarım Kredi Genel Müdürü 11, yardımcısı 5 maaş alıyor
Davut Arpa

DAVUT ARPA'NIN GÖREV ALDIĞI KURULUŞLAR

AK Parti Bilecik eski Gençlik Kolları Başkanı Davut Arpa, 2012-2017 yılları arasında TBMM'de 24, 25 ve 26. dönemlerde milletvekili danışmanı olarak görev yaptı. 2017 yılında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nde Genel Müdür Danışmanlığı görevini yürüttü. Arpa, bu kurumda 2018 yılında İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevine getirildi. 2018-2020 yılları arasında İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak görev yapan Arpa, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu'nun 23.02.2021 tarihli kararı ile Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

1- Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı

2- Tarım Kredi Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (TAREKSAV) Yönetim Kurulu Üyesi

3- Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Üyesi

4- Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi

5- Tarım Kredi Birlik Yönetim Kurulu Başkanı.

CHP\'li vekilden olay olan iddia: Tarım Kredi Genel Müdürü 11, yardımcısı 5 maaş alıyor

Son Dakika Ekonomi CHP'li vekilden olay olan iddia: Tarım Kredi Genel Müdürü 11, yardımcısı 5 maaş alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Aydın Gökmen: Allaha versinler hesabını tatlı yemenin elbet bir hesabı olur elbet benim bir tlm varsa zehir zıkkım olsun helal etmiyorum 65 2 Yanıtla
  • Kara Cahil: Maaşlarından önce bu adamların liyakatini bir araştırın. Büyük ihtimalle imam hatip mezunlaridir. Maaşallahla, inşallah la iş yürütür bunlar... 55 10 Yanıtla
  • Haydar Çakır: ülkeyi, kırım çekirgeleri istila etmiş, ne var ne yok süpürüp götürüyorlar, allahım, sen kurtar. 59 2 Yanıtla
  • Kara Cahil: Aç bunlar aç. 20 yıldır doymadilar. İnsanda biraz Allah korkusu olur, utanma arlanma olur. Allah kitap diye millete masal anlatıp, TV lerde dini filimler yayınlayıp yetim hakkı yiyorsunuz. Bunun izahı yoktur, olamaz. Kafasına göre rektör arayanların bundan haberi yok değil mi ???? 52 8 Yanıtla
  • alos : ŞU AN ÜLKEDEKİ DURUM BATAN GEMİNİN MALLARI GİBİ. MEMLEKETİ ÇARPAN ÇARPANA. MEVCUT İDARE DE UMURSAMAZ TAVIRDA. 56 4 Yanıtla
  • Ahmet TORUN: Umarım yalan haberdir. Bu kadar maaşı bana verseler hak etsem bile almaya utanırım, hemde vicdanım elvermez. 52 4 Yanıtla
  • ULUBATLI HASAN : Ülke bi talanın içinde savruluyor, ve herkes seyrediyor maalesef 35 5 Yanıtla
  • yorgun : Din iman diye geldiler maneviyat dediler gerçekler maddiyat,adaletsizlik kayırmacılık 30 4 Yanıtla
  • Obje Fokus: Bundan 10 sene sonra dindarlık oranı % 55 olur 27 5 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement