CHP'li Vekillerden "Gizlilik" Kararına Tepki - Son Dakika
Politika

CHP'li Vekillerden "Gizlilik" Kararına Tepki

CHP\'li Vekillerden "Gizlilik" Kararına Tepki

Hatay'da 13 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın meydana geldiği Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelerek güvenlik kamerası görüntülerini izlemek isteyen CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ve CHP Hatay Milletvekili Hasan Akyol'a gizlilik kararı...

12.02.2013 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da 13 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın meydana geldiği Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelerek güvenlik kamerası görüntülerini izlemek isteyen CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ve CHP Hatay Milletvekili Hasan Akyol'a gizlilik kararı gerekçesiyle izin verilmedi. Bunun üzerine CHP'li milletvekilleri, duruma tepki gösterdi.

CHP'li milletvekilleri Güneş ve Akyol, Cilvegözü sınır kapısına gelerek incelemelerde bulundu. Sınır kapısının güvenlik kamerası görüntülerini izlemek isteyen Güneş ve Akyol'a savcılık 'gizlilik kararı' olduğu gerekçesiyle izin vermedi. Sınır kapısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güneş, hükümete sorular yönelterek, "Yabancı bir gazeteci Hatay'da bir bomba imalathanesinde bir mülakat yaptı. Yine aynı biçimde Belen ilçesinde 300 kilo patlayıcı yakalandı. Bu bölgede bomba imalatı olduğu ortada. Bu bomba nereden geliyor? Sınırın ötesi kimlerin kontrolü altında? Bu sınır kapısı açık mı? Kapalı mı? Temmuz ayında hükümet bir karar alıp, Cilvegözü kapısını resmen kapattığını söylemişti. Resmen kapattığını söylediği bir yerden nasıl oluyor da bu araç giriyor? Hükümet resmen burayı kapattım demedi mi? Dedi. Bu araç nasıl geliyor o zaman Suriye'den? Almıyor geri çeviriyoruz dediler mi? Hayır. Bizim topraklarımıza girdi, hem bizim yurttaşlarımızı hem Suriyeli bazı insanları öldürdü. Şimdi olayın aydınlığa çıkartılması gerekiyor. Kapatılması değil. 3 bakan gelecek, gördük, tamamdır, sorun yok diyecek gidecekler, bu doğru değil" dedi.

Patlama ile ilgili bazı iddiaların olduğunu aktaran Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birde şu söyleniyor; 'Suriyeli ulusal devrimci ve muhalif güçler koalisyonu Türkiye'de toplantı yapacak, tam o sırada geldi bu bomba patlatıldı.' Şimdi eğer öyleyse bu muhalif güçlerin başındaki kişinin bu hafta yurt dışında yaptığı açıklamayı unutmayacağız. 'Biz müzakereye hazırız, fakat Türkiye engel oluyor' dedi. Muhalif liderinin bu açıklaması var. Uzlaşma olmasın diye bir provokasyonu bu kanattan olduğunu değil, başka menşeilerden olduğunu düşünmeliyiz. Bu bomba, daha terörist, başka ülkelerde bu tip çatışmaların içine girmiş unsurların kaygısını uyandırıyor. Türkiye bunu kapatmamalı. Türkiye'de ne yazık ki birçok olay son yıllarda faili meçhul olarak kapatılıyor. Bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz."

Gizlilik kararları ile dosyanın kapatılmasını istemediklerini söyleyen Güneş, "Böyle gizlilik kararıyla, dosyaların kapatılmasıyla, kamera görüntülerinin kapatılmasıyla bir soruşturmanın gitmesini istemiyoruz. Nedir saklanan, gizlenen olay, bunu görmek istiyoruz. O nedenle bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Kamuoyunun Türk halkının aydınlatılması gerekiyor. Yani demokratik bir ülkede bilgi sahibi olmazsak ne olacak? Yaz aylarında buraya kampa geldim, içeri almadılar. Sonra o kampın içinden neler çıktı sonra anladık. Şimdi bu görüntüleri görmek istiyorum onu da göstermiyorlar. Nedir bu sınırlarımızda olay şeyler?" şeklinde konuştu.

Akyol ise, gizlilik kararının güvenlik kameralarını izlemek istemelerinin hemen ardından alındığını iddia ederek, "Ben gizlilik kararının şuanda alındığına inanıyorum. Baş savcıyla bir ön görüşme yaptık. Ben tekrar size döneceğim dedi. Aradan 15-20 dakika geçti, sonra gizlilik kararı çıktı ortaya. Bu demektir ki bizim talebimizden sonra bu gizlilik kararı alındı. Yani dün akşamdan beri alınmış bir karar değil" diye konuştu.

Güneş ve Akyol daha sonra sınırdan ayrıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Vekillerden 'Gizlilik' Kararına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz
    20:45 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmek için kültür, tarih, sağlık, doğa, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla çalıştıklarını belirtti. Ersoy, ayrıca yerel yönetimlerin Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için daha başarılı çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement