CHP'li Vekillerden Tepecik Çıkartması - Son Dakika
Politika

CHP'li Vekillerden Tepecik Çıkartması

CHP\'li Vekillerden Tepecik Çıkartması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, CHP Konak İlçe Örgütü Hukuk Komisyonu'nun Tepecik'te düzenlediği toplantıda yurttaşlarla buluştu.

28.06.2013 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, CHP Konak İlçe Örgütü Hukuk Komisyonu'nun Tepecik'te düzenlediği toplantıda yurttaşlarla buluştu. Güven, sağlık sistemindeki piyasalaşmayı, Yüksel de "İzmir'de kentsel dönüşüm mantığını", Moroğlu ise "Gezi" olayları ile başlayan süreci anlattı.

İzmir milletvekilleri Güven, Yüksel ve Moroğlu, Roman yurttaşlarla hukuk başlıklı bir toplantıda bir araya geldi. CHP Konak İlçe örgütü üyesi avukatlar, yurttaşları yasal hakları konusunda bilgilendirirken, milletvekilleri güncel konulara değindi.

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, özellikle dar gelirli vatandaşların sürekli değişen sağlık sistemi nedeniyle mağdur olduğunu savundu. Roman kadınlara evde sağlık hizmeti, bebeği olanlar için bir kolaylık, yaşlıları için hizmet alıp almadıklarını soran ve hepsine 'hayır' cevabı alan Güven, şunları söyledi: "Yurttaşlarımız, aile hekimine bile para ödemeye başladı. Aile Sağlık Merkezleri'nde tek eksik yazar kasaydı, o eksik de bu hükümet tarafından yakında tamamlanacak. Devlet, sağlık hizmeti vermek istemiyor. Herkesin bir işinin olmasını sağlayamıyor, sağlıklı çevre, konut ve okul vermiyor. Ama sağlık, kamu hastanelerinde bile paralı hale getiriliyor. Sağlıkta yeni diye sunulan her proje, vatandaşın cebine el uzatma aracına dönüşüyor"

ROMAN AÇILIMI SONUÇSUZ KALDI

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise, Roman yurttaşların temel sorunlarından barınma ve kentsel dönüşüm üzerine konuştu. İzmir'in onaylanmayan kentsel dönüşüm projeleri için gün saydıklarını belirten Yüksel, bu durumun hükümetin İzmir'i dışlayan uygulamalarının önemli örneklerinden biri olduğuna dikkat çekti. Hükümetin, Roman açılımının her açılım gibi sonuçsuz kaldığını anlatan Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: " İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 adet kentsel dönüşüm projesi yaptı. Bunlardan üçü hükümetin Roman açılımı çercevesinde Ege Mahallesi, Menemen, Bayındır Çırpı ve Örnekköy. Projeler hazırdı ve tam hız alacakken Büyükşehir Meclisi'nden geçtikten sonra Bakanlar Kurulu onayından geçecek şartı konuldu. Çünkü ipin ucunu eline alacaklar. Kadifekale daha önce geçmişti. CHP'nin anlayışı yerinde dönüşüm, ama heyelan bölgesi olduğu için orada yaşayanları Uzundere'ye taşıdık. Bayraklı da önemli bir proje ile yerinde dönüştürülecek. İzmir birinci derece, Ankara dördüncü derece deprem bölgesi olmasına rağmen Ankara'nın 7 projesi bir günde onaylandı. Ege Mahallesi 486 günde onaylandı. Kalan projelerin onay sürecini gün gün takip ediyorum, sayıyorum. İzmir'e bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok."

BARDAK TAŞTI

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da, Gezi Parkı olaylarındaki tutumu eleştirdi. Moroğlu, Yunus Emre'nin (herkese yeter ekmek, herkese yeter dünya) dediğini belirterek şunları söyledi: "Bizde ise bütün yetkileri elinde bulunduran siyasetçiler var. Halk sorunlarına sahip çıktığı, çözümünü aradığı zaman çözüm bulur. Bazı şeyleri göze alalım ki gelecek kuşaklarımız kurtulsun. Gençler dayak yiyor, tutuklanıyor. Onlar geleceklerine sahip çıkıyor. Bu olay iki ağaç meselesi değildir, toplumun dola dola bardağı taşmıştır. Biz demokratik hakkımızı ararken polisi ve başka partili yurttaşları insan olarak görürüz, saldırganlık göstermeyiz. Yapana da engel oluruz. İnsanlar niye isyanda diye durup bir dinleriz, yanlarına gidip (nedir derdiniz) deriz. Başbakan bunları yapmadı, polemiğe girdi. Gezi'den herkes ders çıkarmalı." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Vekillerden Tepecik Çıkartması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement