CHP'li Yalçınkaya'dan Eylemdeki Maden İşçilerine Destek - Son Dakika
Güncel

CHP'li Yalçınkaya'dan Eylemdeki Maden İşçilerine Destek

CHP\'li Yalçınkaya\'dan Eylemdeki Maden İşçilerine Destek

Bartın’ın Amasra ilçesinde özel bir şirkete ait ocakta 306 madenci iş bırakma eylemi başlattı.

06.07.2015 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'ın Amasra ilçesinde özel bir şirkete ait ocakta 306 madenci iş bırakma eylemi başlattı. Eyleme destek veren CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, "Bir ay işçilerle yatıp kalkacağım. Çadır kuracağım" dedi.

Amasra'da özel bir şirkete ait maden ocağının Tarlaağzı, Kazpınarı ve Amasra'daki ocaklarında sabah saat 07.30 vardiyasında çalışan 306 işçi iş bırakma eylemi başlatmıştı. Akşam saat 17.30 sıralarında işçilerin eylemlerini sürdürdükleri Tarlaağzı'na gelen CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya işçilere destek verdi. Davullarla karşılanan Yalçınkaya, "İşçi kardeşlerimin hak arama mücadelesine destek olmak amacı ile geldim. İş kanununun kendilerine tanıdığı bir hakkı kullanıyor işçi arkadaşlarım. İşçi arkadaşlarımız gerçekten çok mağdur. Yaklaşık on aydır hak ettikleri ücretleri alamıyorlar. Alın terlerinin karşılığı olan bu ücretler işçi kardeşimin cebinde olması gerekirken maalesef patronun cebinde duruyor. Bu haksızlık yaklaşık on aydır sürdüğü için işçilerin sabrı buraya kadarmış. İşveren ve sendika ile işçiler görüşerek bu sorunu çözebilirlerdi ama nedense Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarına riayet etmeyen bir işveren var. Ben çıkan kanunu tanımıyorum diyor. Beni ilgilendirmez diyor. İşçiler kanundan doğan haklarını almak için mücadele ediyorlar. Artık bundan sonra işverene iş düşüyor. İlk defa işverenden rica ediyorum ne olur mübarek Ramazan gününde bu işçi arkadaşların hak ettikleri ücretleri verin. Hak arama mücadelesine katılan arkadaşlarımızın birçoğu oruçlu, evde çocukları, eşleri onları bekliyor. Mübarek bayram öncesi işveren işçilerin haklarını versin, bu işi burada bitirelim. Hatta size söylüyorum, lütfen kabul edin" dedi.

Yalçınkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şayet biz bu hakları vermiyoruz, kanun tanımıyoruz, biz devlet tanımıyoruz diyorlarsa ben işçilerle birlikte gerekirse bir ay yatıp kalkacağım."

Milletvekili Yalçınkaya, daha sonra şirket yetkilileri ile görüşmek üzere idari binaya girdi. Görüşmelerden netice alınamaması üzerine Tarlaağzı'ndaki işçilerin yanına gelen sendika yetkilileri ve Milletvekili Rıza Yalçınkaya, işçilerle birlikte beklemeye başladı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Yalçınkaya'dan Eylemdeki Maden İşçilerine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • bartin li: ya bu zihniyet baska ne ise yarar. yahu adam birak turkiyeyi birak bartini mahallesi icin birsey yapmadi be, gitmis isci hakkindan bahsediyor belediye baskani iken temizlik iscilerini magdur etti bundan ne beklenir. ................................................................................| 0 0 Yanıtla

Advertisement