CHP'li Yardakaş, Doktor Önlüğüyle Meclis'e Geldi - Son Dakika
Politika

CHP'li Yardakaş, Doktor Önlüğüyle Meclis'e Geldi

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, doktorların gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla Meclis'e doktor önlüğüyle geldi.

31.01.2018 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, doktorların gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla Meclis'e doktor önlüğüyle geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına, Türk Tabipler Birliği'nin yayınladığı bildiri sonrası doktorların gözaltına alınmasını protesto amaçlı beyaz doktor önlüğüyle geldi. Barış Yarkadaş kürsüden, 2018 yılının ilk ayında tutuklanan, gözaltına alınan, hapis cezası verilen gazetecilerin çizelgesini ve Barış Atay'ın yasaklanan 'Sadece Diktatör' adlı oyununun afişini gösterdi. Barış Yarkadaş daha sonra, yasaklanan oyundan bir bölüm okudu.

Düşüncelerini ifade eden doktorların apar topar gözaltına alındığını söyleyen Barış Yarkadaş, "Doktorlara savaşlarda bile dokunulmaz. Ben 11 doktorun gözaltına alınmasını protesto etmek ve onlarla dayanışlığımızı göstermek için bugün bu önlükle karşınıza çıktım. Buradan bir kez daha bu tabloyla şunu ifade edebilirim. İşte AKP Türkiye'sinin özeti budur. Oyunlar  yasaklanmış, gazeteciler tutuklanmış, doktorlar gözaltına alınmıştır. Doktorların serbest bırakılmasını istiyorum. Tek suçu düşüncelerini ifade etmektir. Her zaman yaşamdan yanadır. Sadece o bildiriden dolayı gözaltına alınmadığını biliyoruz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Yardakaş, Doktor Önlüğüyle Meclis'e Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement