CHP'li Yılmaz: Brunson Çift Kullanımlı Bir Alet Gibi İşlev Gördü - Son Dakika
Politika

CHP'li Yılmaz: Brunson Çift Kullanımlı Bir Alet Gibi İşlev Gördü

CHP\'li Yılmaz: Brunson Çift Kullanımlı Bir Alet Gibi İşlev Gördü

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Rahip Brunson'ın serbest bırakılmasına ilişkin, "Rahip Brunson çift kullanımlı bir alet gibi işlev gördü.

15.10.2018 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Rahip Brunson'ın serbest bırakılmasına ilişkin, "Rahip Brunson çift kullanımlı bir alet gibi işlev gördü. 24 Haziran'dan önce milliyetçi tabanı oyup oy devşirmek isteyen Sayın Erdoğan'ın işine yaradı. Şimdi ise ABD'deki 6 Kasım seçimlerinden önce Trump'ın eline verilmiş seçim hediyesine dönüşmüş oldu. Dolayısıyla hem Erdoğan hem de Trupm'a pek ala yaramış oldu" dedi.

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztürk Yılmaz, Rahip Brunson'ın serbest bırakılmasına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

"Rahip Brunson çift kullanımlı bir alet gibi işlev gördü. 24 Haziran'dan önce milliyetçi tabanı oyup oy devşirmek isteyen Sayın Erdoğan'ın işine yaradı. Şimdi ise ABD'deki 6 Kasım seçimlerinden önce Trump'ın eline verilmiş seçim hediyesine dönüşmüş oldu. Dolayısıyla hem Erdoğan hem de Trump'a pek ala yaramış oldu. Olan bize oldu. Brunson  konusu Türk halkına bir maliyet olarak yansıdı. Brunson suçsuz ise niye tutuldu, suçlu ise niye gönderildi. Brunson'un beyaz saraydaki karşılanmasına baktığınız zaman sanki otokratik bir ülkeden kaçırılmış bir rehineye uygulanan muamele gibi ortaya çıkıyor. Türkiye'nin adı Mısır ve Kuzey Kore ile birlikte anılıyor. Fidye ödenmediği söyleniyor ve rehine olarak tahmin ediliyor. Bu kriz Brunson ile başladı veya o tetikledi. Brunson  gitti ama kriz bitmedi. Tüketici kredileri 430 milyar TL'yi geçmiş durumda. Bugün Türkiye ciddi olarak ekonomik krizin yaratmış olduğu sonuçlarla boğuşuyor. Brunson'ın  karşısında ne Halk Bankası ne Zarrab Ne Hakan Atilla, Ne PKK-PYD, Ne Menbiç, ne Gülen'in adesi ne de bir başka bir konuda herhangi bir ilerleme olmadığı açıkça ortada. Hükümetin baskıyı gördüğü anda adım atması bizleri çileden çıkarıyor. Türkiye'nin itibarını beş paralık ediyor. Bu Türkiye'nin itibarı açısından kınanması gereken bir uygulamadır."

'KAŞIKÇI OLAYI BAYMAYA BAŞLADI'

Öztürk Yılmaz, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına anımsatarak şunları söyledi:

"Kaşıkçı olayı baymaya başladı. Bazı iddialar görüyoruz. Kim servis ediyor bunları. Kanıt var mı konsoloslukta öldürüldüğüne dair ' Bu iddialar nereden alınıyor ' Bir kanıt varsa bunun kamuoyuyla paylaşılması ve gereğinin yapılması gerekir. Şunu bilelim. Küresel bir komplonun içine düşmüş olmaktan endişe ediyoruz. Kaşıkçı, Müslüman Kardeşler üyesi miydi? Acaba Müslüman Kardeşler örgütü Arabistan'la olan hesaplaşmasını Türkiye üzerinden mi yapmak istiyor? Olayın bu boyutunun dikkate alınması ve temkinli yaklaşılması önem arz ediyor. Şu ana kadar 13 gün geçti. Bazı ülkelerin istihbarat örgütleri araştırmada yer almak istiyor. Bu konunun bir şekilde irdelenmesi gerekli."

'MİLLETVEKİL OLDUM HADİ BAŞKAN OLAYIM ANLAYIŞINI DOĞRU BULMUYORUM'

Öztürk Yılmaz, CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul'da göstereceği adayın niteliklerine ilişkin şöyle konuştu:

"Kimin aday olacağı nasıl aday olacağı konusunda henüz mutabakat oluşmuş görülmüyor. Tabi bu konuda çeşitli spekülasyonların olması son derece normal. Bizim için önemli olan şudur; İstanbul Belediye Başkan adayımız cumhuriyetin ruhunu üzerinde taşır. Para ile ilişkisi olmaz. Hesap verebilir. ve kapsayıcı kucaklayıcı olur. Şehircilikten anlar. Dileriz bunlar olur. Bunlar olursa halk güvenir ve oy verir. Adamcılığa kalkışırsak kimse bize güvenmez. İlkesel olarak milletvekillerinin aday olmasını doğru bulmuyorum. Bir vekil düşmüş oluyor öyle olursa. Bu CHP'nin gruptaki sayısının azalmasına yol açacak. Belediyecilik bir şehircilik anlayışını gerektirir.  Makam olarak görülmemesi lazım. Hizmet noktası olarak görülmesi lazım. 'Milletvekili oldum hadi başkan olayım' anlayışını doğru bulmuyorum."

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Yılmaz: Brunson Çift Kullanımlı Bir Alet Gibi İşlev Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement