CHP'liler Dünya Barış Gününde Taksim'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

CHP'liler Dünya Barış Gününde Taksim'de Buluştu

CHP\'liler Dünya Barış Gününde Taksim\'de Buluştu

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan CHP İstanbul İl teşkilatına üye yaklaşık 200 kişilik grup, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğine katıldı.

01.09.2012 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan CHP İstanbul İl teşkilatına üye yaklaşık 200 kişilik grup, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğine katıldı. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Melda Onur ile teşkilatlara üye çok sayıda CHP'li katıldı.

'Savaşa hayır' yazılı pankart ve dövizler taşıyan CHP'liler adına bir açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 1 Eylül Dünya Barış Günü tarihi hakkında bilgiler verdi. İleri demokrasi vaadiyle iktidara geldiğini belirttiği AK Parti hükümetinin içerde iç barışı ve toplumsal huzuru bozacak her türlü icraatı pervasızca sergilediğini öne süren Salıcı, dışarıda da ülkenin sonu belli olmayan bir bataklığa hızla sürüklendiğini savundu. 'Komşularımızla sıfır sorun' vaadiyle iktidara gelen AKP'nin 10 yıllık iktidarında etrafımızda bir tek dost ülke ve komşu kalmadığını ileri süren Salıcı, "AKP iktidarında ülkemiz bugün onurlu bir dış politikadan uzak, Türkiye'nin çıkarlarını savunmak yerine üçüncü tarafların çıkarlarını savunucusu olmuştur" dedi.

Başbakan Erdoğan'a seslenen Salıcı, "Buradan bir kez daha hatırlatmak istiyoruz: Dünya tarihi göstermiştir ki sınırlar değişse de rejimler savaşla çökse de, iktidarlar gelip gitse de halklar daima yerinde durur ve kendilerine gösterilen dostluğu unutmadıkları gibi düşmanlığı da asla unutmazlar. AKP iktidarına tavsiyemiz ülkemizin komşuları ile ilişkilerini gelecekte ipotek altına alacak bu politikalardan ve emperyalist heveslerin taşeronluğundan biran önce vazgeçmesidir. AKP iktidarına sesleniyoruz, senin iktidarın bittikten sonra da halklar yerinde duracak ve biz komşularımızla barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edeceğiz. Gün savaş çığırtkanlığı yapan AKP'ye karşı insanlığın ve barışın ortak sesini yükseltme günüdür. Gün ölümü değil hayatı savunma günüdür. Gün ölülerimizi nasıl gömeceğimizi değil, dirilerimizi barış içinde bir arada nasıl yaşatabileceğimizi düşünme günüdür" diye konuştu.

'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' şeklinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından gökyüzüne beyaz güvercinler ve balonlar bıraktı. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

ZG - İstanbul/ Beyoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'liler Dünya Barış Gününde Taksim'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement