CHP'liler ve Çevrecilerden Res İçin Ağaç Kesimine Müdahale - Son Dakika
Güncel

CHP'liler ve Çevrecilerden Res İçin Ağaç Kesimine Müdahale

CHP\'liler ve Çevrecilerden Res İçin Ağaç Kesimine Müdahale

İzmir'in Urla İlçesi Ovacık Köyü'nde ormanlık alana yapılması planlanan RES için, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bin 800 ağacın kesilmesine izin vermesi ve 250'sinin kesilmesi, protesto edildi.

20.01.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Urla İlçesi Ovacık Köyü'nde ormanlık alana yapılması planlanan RES için, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bin 800 ağacın kesilmesine izin vermesi ve 250'sinin kesilmesi, protesto edildi. CHP il yöneticileri ve çevreciler, iş makinelerinin önüne geçerek kesimi durdurdu.

Urla'nın Ovacık Köyü'nde ormanlık alana Haydar Sancak'ın başkanı olduğu Hassas Teknik Elektrik Şirketi'nin yapacağı RES'ler (Rüzgar Enerjisi Santrali) için açılması planlanan yoldaki bin 800 ağacın kesilmesine izin verildiği 250 ağacın kesildiği öğrenildi. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Parti Meclisi üyeleri Mustafa Moroğlu, Emre Çam, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Şehrazat Mercan'ın aralarında bulunduğu partililer ile Urla çevre gönüllüleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, Kent Konseyi ve Ege Çevre ve Kültür Platformu üyeleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan kesimi eylem yaparak durdurdu.

Yüksel, "O ağaçları görünce gözlerim yaşardı. Genç, nefis bir çam ormanı her yerinden talan ediliyor. Her yerinden girmişler, yok ediyorlar. Biz RES'lere karşı değiliz. Doğru yerde olduğu zaman destekliyoruz. Nasıl olur da güzelim ormanı katledersiniz. Biz oraya gittik kesimi durdurduk. Fakat Urlalılar, orada yaşayan köylüler sahip çıkmazsa bu bizim tek başımıza yapabileceğimiz bir şey değil. Güzelim ormanı yok ediyorlar, bunu kamuoyuna duyurmak gerekiyor. Çevrecilere, 'Urla çölleşmesin' diyenlere sesleniyorum. Burada daha önce mahkeme yürütmeyi durdurdu. Fakat Orman ve su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu iki satır yazı yazarak 'kesime devam edin' demiş. Mahkemenin kararı her şeyin üzerindedir. Bakanın iki satır yazısıyla önünün açılması mümkün değildir. Bakan kanunsuz iş yapıyor. Kaymakam bakanlığın emriyle diye uymak zorunda kalmış olabilir ama en yukarıdan en aşağıya kadar kanunsuz iş yapılıyor" dedi.

Yüksel, ormanlık alanın 1'inci derece doğal SİT olduğu için kesim yapılamayacağını vurgulayarak, "ÇED raporunun süresi dolmuşken yapılan kesimlere izin verenler, açıkça suç işlemektedir. Bu kesimleri durdurmak, Türkiye'nin gündemine taşımak için bugün buradayız. Bizim gelmemizle birlikte kesimi yapanlar buradan ayrıldı, kesimi durdurduk, ama yarın ne olacağı belli değil" dedi.

CHP'nin Urla gençlik kolları üyelerinin ağaç kesimi yapılan yerde nöbet tutacağı öğrenildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'liler ve Çevrecilerden Res İçin Ağaç Kesimine Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement