CHP'lilerden İkinci Kez Mazbata Talebi - Son Dakika
Güncel

CHP'lilerden İkinci Kez Mazbata Talebi

Haber-Kamera: Özden ATİK - İdris TİFTİKCİ / İstanbul, DHACHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesi talebiyle ikinci kez İstanbul İl Seçim Kurulu'na dilekçe verdi.

10.04.2019 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Özden ATİK - İdris TİFTİKCİ/ İstanbul, DHA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesi talebiyle ikinci kez İstanbul İl Seçim Kurulu'na dilekçe verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile aralarında Sezgin Tanrıkulu, Abdüllatif Şener, Sera Kadıgil'in bulunduğu milletvekilleri ve parti meclis üyeleriyle Çağlayan'daki İl Seçim Kurulu'na geldi. Beraberindeki partili hukukçularla birlikte önce il seçim kurulu bürosuna giden Kaftancıoğlu, İl Seçim Müdürü Fidan Şener'e, Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmesi talebini içeren dilekçe iletti. Kaftancıoğlu daha sonra adliye önünde basın açıklaması yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, iki gün önce 8 Nisan'da ittifak partileri olarak mazbata dilekçesi verdiklerini hatırlatarak bugün de Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm yöneticileri ve milletvekilleriyle bir kez daha mazbata dilekçesi verdiklerini belirtti. Kaftancıoğlu, "Bugün saat 14.00 itibariyle, İstanbul'da sandıkların yüzde 97.2'si sayılmış durumdadır. Sadece Avcılar'da 3, ki bitmiş olabilir, Esenyurt'ta 10 ve Maltepe'de 827 tane sayılmamış sandık kalmıştır. ve bugün itibariyle YSK tarafından 22 ilçede sayılması kararı alınan 57 sandığın tamamı sayılmıştır ve bu 57 sandığın toplamında partimiz lehine yani Ekrem İmamoğlu lehine 13 oy fazladan çıkmıştır. ve biz bir an önce Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesini ve İstanbul halkının artık Ekrem İmamoğlu başkanlığında hizmet alınmaya başlanmasını bir kez ve umuyorum son kez hatırlatıyoruz" dedi.

Kaftancıoğlu, seçimlere asla şaibe karıştırılamayacağını da ifade ederek Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının bugün verilmesini belirtti.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Canan Kaftancıoğlu adliye önünde açıklaması

-Genel ve detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'lilerden İkinci Kez Mazbata Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi
    15:58 Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görevlerine seçilerek işbaşı yapan mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise muhtarların önemine vurgu yaparak, hizmetlerin daha nitelikli olması için muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kayseri'de Fırtına Uyarısı
    15:55 Kayseri'de Fırtına Uyarısı

    Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kayseri'de bu gece ve yarın fırtınanın etkili olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden fırtına şeklinde esmesi ve yer yer kuvvetli fırtına oluşması bekleniyor. Halkın olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

  • Bahar ayında Ağrı Dağı'na çıkan dağcıların yüzü buz tuttu
    15:54 Bahar ayında Ağrı Dağı'na çıkan dağcıların yüzü buz tuttu

    Birçok farklı ülkeden gelen yabancı turistler, bahar ayında kar, sis ve fırtınaya rağmen Ağrı Dağı'na tırmandı. Zirvede etkili olan dondurucu soğukta dağcılar zor anlar yaşadı, kaş ve kirpikleri tamamen buz tuttu.

  • Afyonkarahisar'da Kişisel Verileri Ele Geçirmek Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
    15:54 Afyonkarahisar'da Kişisel Verileri Ele Geçirmek Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

    Afyonkarahisar'da kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçundan 4 yıl 9 ay hapis cezası bulunan bir şahıs jandarma tarafından yakalandı. Aranan şahıs, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonla yakalanarak tutuklandı ve ceza infaz kurumuna teslim edildi.

  • Kastamonu'da ahşap ev yangını
    15:54 Kastamonu'da ahşap ev yangını

    Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesine bağlı Denizgörülen köyünde Hikmet Yılmaz'a ait ahşap evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü. Ancak yangın sonucunda Yılmaz'a ait ev kullanılamaz hale geldi.

  • İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    15:53 İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Manisa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı geçiş düzenledikleri belirlenen M.O. ve H.O'yu takibe aldı. Şüphelilerin, düzensiz göçmenleri deniz yoluyla yurt dışına geçirecekleri bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, bir aracı İzmir'in Urla ilçesine bağlı Balıklıova Mahallesi yakınlarında durdurdu. Araçtaki 27 düzensiz göçmen yakalandı, 2 şüpheli gözaltına alındı. Düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından sınır dışı edilirken, şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

  • İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı
    15:50 İnebolu'da çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında çiftçilere 100 bin fide dağıtıldı. İlçede rekor sayıda fide dağıtımı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, dağıtım programında yaptığı konuşmada, geçen seneye göre 2,5 kat daha fazla fide dağıtıldığını belirtti. İnebolu'nun en fazla seraya sahip ilçe olduğunu vurgulayan Baycar, seracılığın yoğun olduğu köylerde göç olmadığını ve bu sayede köy nüfuslarının azalmadığını ifade etti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan ise TAKE Projesi kapsamında üçüncü kez fide dağıtımı yapıldığını ve 100 bin fidyenin yetersiz olduğunu söyledi.

  • Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar
    15:49 Manisalılara kartlı sayaçtan mekanik sayaca geçiş için adımlar

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması kararının ardından mekanik sayaca geçmek isteyen Manisalıların uygulaması gereken adımları açıkladı.


Advertisement