CHP'lilerden İlk Diyanet İşleri Başkanı Börekçi'nin Mezarına Ziyaret - Son Dakika
Güncel

CHP'lilerden İlk Diyanet İşleri Başkanı Börekçi'nin Mezarına Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve beraberindeki heyet, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Rifat Börekçi'nin mezarını ziyaret etti.

15.11.2018 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve beraberindeki heyet, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Rifat Börekçi'nin mezarını ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyaretini eleştiren Kaya, "Bir hasta ziyaretini resmi, makam kıyafetiyle yapan gördünüz mü? Bu sehven yapılmış bir davranış değil, kasıtlı yapılmış bir davranıştır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, beraberindeki Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ve partisinin il örgütü üyeleriyle Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Rifat Börekçi'nin Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti. Anma töreninde ilk olarak Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, Mehmet Rifat Börekçi ve cumhuriyetin kurulmasında emeği geçenler için dua edildi. Ardından partililer tarafından mezara çelenk ve çiçek bırakıldı.

'ATATÜRK GİBİ KURTULUŞ SAVAŞI KAHRAMANLARININ YOL ARKADAŞI'

Anma programında konuşan CHP'li Kaya, Mehmet Rifat Börekçi'nin işgale karşı 29 Ekim 1919'da Ankara Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'ni kurduğunu, Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanında duran din adamı olduğunu söyledi. Börekçi'nin sadece din adamı olmadığını kaydeden Kaya, şöyle konuştu:

"Aynı zamanda emperyalizme karşı mücadele eden Mustafa Kemal gibi Kurtuluş Savaşı'nın yol arkadaşıdır. Rıfat Börekçi, sadece bir din alimi değil; emperyalizme karşı mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk gibi Kurtuluş Savaşı kahramanlarının yol arkadaşıdır. Eğer bugün Ankara başkentse bugün ezanlar susmuyorsa biz bunu Börekçi'ye borçluyuz. Bir Diyanet İşleri Başkanı'nın yapması gereken, önce kendi oturduğu makama ve kendisinden önce oturanlara saygı göstermektir. Ama bunu yapmayıp, Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadelesine çamur atanların eteğini öpenlerden ne dinimize ne de inancımıza katkı olmayacağı açıktır. Biz bu toplumu kutuplaştırmak için mücadele edenlere asla izin vermeyeceğiz."

CHP'li Kaya, Börekçi'nin, cumhuriyetin kurulması için canını hiçe saydığını, Atatürk ve arkadaşlarına yönelik çıkarılan idam fetvasına rağmen mücadeleye destek olunması için karşı fetva çıkardığını söyledi.

Mezarlıktan ayrılırken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyareti ile ilgili dünkü açıklamaları sorulan Kaya, şunları söyledi:

"'Hasta' deyimini kullandığı için ona katılıyorum. Ruh hastası bir kişiyi ziyaret etmeyi aslında Diyanet İşleri Başkanı'nın ziyareti olarak algılamıyoruz artık. Nedeni ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklaması, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ziyaretten haberinin olduğunu belirten bir açıklama. Çünkü AK Parti Genel Başkanı'nın tırnak içerisinde söylüyorum bu 'din adamı'na değer verdiğini belirtiyor."

'KASITLI YAPILMIŞ DAVRANIŞ'

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın, FETÖ'nün sözde 'hava kuvvetleri imamı' firari Adil Öksüz'ün doktora tezini onaylayan akademisyenler arasında imzasının olduğunu kaydeden CHP'li Kaya, "Eğer Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele etmek istiyorsanız bürokrasideki, siyasi kanattaki Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarını derhal görevden alın. Belli ki bu ülkeyi birbirine kırdırmak istiyorlar. Ama unutmasınlar nasıl ki Kurtuluş Savaşı'nda birbirimize kenetlenmiş ve bu vatan için can vermişsek bugün de bu halk birbirine kenetlenecek. Buradan bir kez daha seslenmek istiyorum; ya çıkın bu meczuba açıkça sahip çıkın ya da şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı'nı işgal eden zat, işgalden vazgeçsin. Bir hasta ziyaretini resmi, makam kıyafetiyle yapan gördünüz mü? Bu sehven yapılmış bir davranış değil, kasıtlı yapılmış bir davranıştır" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'lilerden İlk Diyanet İşleri Başkanı Börekçi'nin Mezarına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement