Chp, Mersin Akdeniz'de Israrlı - Son Dakika
Politika

Chp, Mersin Akdeniz'de Israrlı

Chp, Mersin Akdeniz\'de Israrlı

CHP, Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’ndeki ısrarını sürdürüyor.

04.04.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'ndeki ısrarını sürdürüyor. CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, BDP'li Fazıl Türk'ün 313 oy farkla kazandığı merkez ilçe Akdeniz Belediyesi seçimine yaptıkları itirazın İlçe Seçim Kurullarınca reddedilmesi üzerine dün İl Seçim Kurulu'na başvurduklarını açıkladı.

Akdeniz Belediye seçimine ilişkin bilmece devam ediyor. CHP İl Başkanı Akar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz'deki mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. 30 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin Akdeniz Belediye Başkanlığını 313 oyla kaybettiği yönündeki gelişme üzerine seçim evrakında inceleme yaptıklarını ve CHP'nin seçimi kaybetmediği yönünde algılarının oluştuğunu belirtti. Akdeniz'de sadece kendilerinin değil, BDP, MHP ve AK Parti'nin de seçime itiraz ettiğini kaydeden Akar, "171 sandıkla ilgili itirazımız var. Hemen hemen sandıkların üçte ikisinde hatalı işlemler tespit ettik. Birçok maddi hata var. Biz bununla ilgili İlçe Seçim Kurulu'na müracaat ettik fakat 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulları itirazımı önce görüşmek için kabul etti, daha sonra itirazımızı reddetti. Biz de bunun üzerine dün saat 16.30'da İl Seçim Kurulu'na müracaat ettik. İl Seçim Kurulu şu anda görüşüyor, 7 Nisan Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar süreleri var. İl Seçim Kurulu 48 saat içinde görüşünü belirtmek zorunda. Eğer netice aleyhimize olursa Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağız. Sonuna kadar gideceğiz çünkü biz haklıyız, çok ciddi oy farkıyla kazandığımızı düşünüyoruz" dedi.

"HALKIN ÖZGÜR İRADESİNİN TECELLİSİNİ İSTİYORUZ"

"Burada bir hak arama mücadelesi var, birilerinin hakkını yeme mücadelesi yok" diyen Akar, Mersin'in barışın ve kardeşliğin şehri olduğunun altını çizdi. İtirazlar üzerine iki gün boyunca yaşanan gerginliğe de değinen ve bu gerginlikten BDP'yi sorumlu tutan Akar, "Halkın özgür iradesinin tecellisini istiyoruz. Burada halkın özgür iradesinin tecellisini baskılamak, gösterilerle onu kendi lehine çevirmek gibi bir amacımız hiçbir zaman olmadı. İki gündür Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) kitleleri manipüle eden, sürekli olarak gösteri yapan, insanları seçim kurulunun yanında, belediye binasının içerisine toplayan davranışlarını da hoş karşılamıyoruz. Biz de aynı şekilde oraya gidebilirdik, çıkacak olan gerginlikten yazıktır, Mersin'e yazıktır. Burada bir hak arama mücadelesinin Barış ve Demokrasi Partisi de Cumhuriyet Halk Partisi'nin hakkı olduğunu düşünmelidir. Biz nasıl ki, onların itirazlarını haklı görüyorsak bizim itirazımız da o arkadaşlarımız tarafından haklı görülmeli" diye konuştu.

AKAR'DAN İTİDAL ÇAĞRISI

BDP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Türk'ün, "İtiraz etmek CHP'nin en doğal hakkıdır" sözünün hatırlatılması üzerine Akar, şunları söyledi:

"Ama o gösteriler neyin nesidir? Taşlama yapıldı. Bunların olmaması lazım, insanların toplanmaması lazım. Yani bir taraftan biz toplayacağız, bir taraftan onlar, her kesim kendi içerisindeki fanatiklere, insanları sıkıntıya sokacak davranışları göstermesi konusunda fırsat tanımamalıdır. Onun için ben hem Barış ve Demokrasi Partisi'nin taraftarlarına hem Cumhuriyet Halk Partisi'nin taraftarlarına itidal tavsiye ediyorum. Ayrıca bu hak arama mücadelesinde doğru olan neyse, hak kimden yanaysa o ortaya çıksın, isteğimiz bu." - MERSİN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • behlül ozan: 16 oldu!! 'Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır.' Einstein 1 0 Yanıtla

Advertisement