CHP Mersin Milletvekili Atıcı Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Mersin Milletvekili Atıcı Açıklaması

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Biz, partiler arasında ittifak seçimlere gitme taraftarı değiliz. İlkelerle yola çıkılır, bu ilkeleri destekleyen vatandaşlar, memleketine sahip çıkar." dedi.

15.02.2018 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Biz, partiler arasında ittifak seçimlere gitme taraftarı değiliz. İlkelerle yola çıkılır, bu ilkeleri destekleyen vatandaşlar, memleketine sahip çıkar." dedi.

Atıcı, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 3,5-4 milyon Suriyeli sığınmacının evine gönderileceği açıklamalarının ne kadar gerçekçi olduğunun tartışmalı olduğunu savundu.

Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplarda ciddi sağlık sorunlarının yaşandığını dile getiren Atıcı, aşı ile mücadele edilebilen, kızamık, verem, hepatit gibi hastalıkların baş gösterdiğini söyledi.

Cinsel yolla bulaşan bulaşan AIDS'in, fiziksel şiddet yaralanmaları ve cinsel istismarın, depresyon, kaygı ve stres bozukluklarının çoğaldığını; ishal, sıtma, menenjit gibi bulaşıcı hastalıklarda ciddi artışlar olduğunu belirten Atıcı, "Bu hastalıkların tamamı Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplardan Türkiye içine ihraç edilmektedir. Sıfırladığımız bazı hastalıklarla yeniden mücadele etmeye başlıyoruz." diye konuştu.

Atıcı, bebek, çocuk ve anne ölüm hızının da istenilen seviyeye indirilemediğini ifade etti.

Suriyeli sığınmacıların gerekli sağlık hizmetleri, barınma, beslenme, eğitim, ibadet ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini anlatan Atıcı, ancak yapılan en büyük hatanın, sığınmacıların kamplarda değil Türkiye'nin her yerine yayılmasına izin verilmesi olduğunun altını çizdi.

Suriye'deki iç savaşın bitirilmesi için Türkiye'nin çok önemli rolü olduğunu belirten Atıcı, "Yapılması gereken, Suriye resmi hükümetiyle bir an önce masaya oturup sorunları çözmektir." dedi.

"Siyasete iki artı iki dört etmeyebilir"

Aytuğ Atıcı, ittifak tartışmalarıyla ilgili bir soru üzerine, partilerin üst düzeyde yaptıkları ittifakın hiçbirisinin tutmadığının görüleceğini vurguladı.

Milletin her zaman "egemenlik kayıtsız şartsız bendedir" dediğini, tabana rağmen partilerin üst yöneticilerinin ittifak kurmalarının millet tarafından cezalandırılacağına dikkati çeken Atıcı, "İnşallah AK Parti ve MHP bu ittifakı kurarlar, çünkü bu bize ve Türkiye'ye yarar." ifadesini kullandı.

İttifakın sadece halkın kendi rızasıyla tabanda kurulabileceğini söyleyen Atıcı, "İki parti arasında ittifak kurup daha yüksek oy alma hesapları bugüne kadar tutmadı. Siyasete iki artı iki dört etmeyebilir." değerlendirmesini yaptı.

"Türkiye'de antidemokratik uygulamalara karşı blok oluşturma kabiliyet gelişmiştir." diyen Atıcı, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde parlamenter sistem mi yoksa tek adam rejiminden yana mı olunacak, bunun kararı verilecek. Biz olarak partiler arasında ittifakla seçimlere gitme taraftarı değiliz. Partiler arası ittifak şeklinde değil, ilkelerle yola çıkılır, bu ilkeleri destekleyen vatandaşlar, memleketine sahip çıkar."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Mersin Milletvekili Atıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement