CHP Milletvekili Bayır: "Chp'den Hdp'ye Yüzde 3-4'lük Bir Oy Gitti" - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Bayır: "Chp'den Hdp'ye Yüzde 3-4'lük Bir Oy Gitti"

CHP Milletvekili Bayır: "Chp\'den Hdp\'ye Yüzde 3-4\'lük Bir Oy Gitti"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Cumhuriyet Halk Partisi’nden HDP’ye yüzde 3 veya 4 oranında bir oyun gittiğini söyledi.

25.08.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Cumhuriyet Halk Partisi'nden HDP'ye yüzde 3 veya 4 oranında bir oyun gittiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP Kastamonu İl Başkanlığı'nın davetlisi olarak Kastamonu'ya geldiler. Kastamonu'da sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden vekiller, son olarak Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde partililerle bir araya geldi. Burada 7 Haziran Genel Seçimlerini değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kastamonu'nun bundan sonra 3 CHP'li milletvekilinin olduğunu belirterek, İzmir ve Antalya milletvekilleri olmalarına rağmen Kastamonu'nun sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini söyledi.

Aynı zamanda İzmir'den Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun da selamlarını getirdiklerini ifade eden Bayır, "Kastamonu'nun CHP'li milletvekili olmadığı için bizi görevlendirdiler. Bundan sonra 3 milletvekiliniz daha oldu. Bizim, bu ülkeye borcumuz var ve ülkemize vermem gereken şeylerin olduğunu düşünüyorum. Biz bu borçlarımızı ödemek adına milletvekili aday adayı olduk. Halkımızın teveccühü ile de bizi parlamentoya taşıdılar" dedi.

"CHP'DEN HDP'YE YÜZDE 3-4'LÜK BİR OY GİTTİ"

Kasım ayında yapılması planlanan erken seçimlerle ilgili olarak da konuşan Bayır, bu seçimlerde CHP'nin büyük bir başarı elde edeceğini inandıklarını belirterek, "Geçtiğimiz 7 Haziran Genel Seçimlerinde çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadık ve dersimizi çok iyi çalıştık. CHP, seçime girmeden oyu yüzde 25'ti fakat sandıklar açıldı yine yüzde 25'te kaldı. Bu tam olarak bu şekilde değildir. Biz, mevcut yüzde 25 oyumuzu koruyamadık. Bu oran bize ekstra yüzde 3-4 oy getirdi. CHP'nin oyunun olması gereken seviye yüzde 29'dur. Bazı CHP'li arkadaşlar, bu uzun adam tek başına iktidar olmasın diye ve eğer HDP doğuda barajı aşamazsa bu adam diktatör olacak anlayışı ile kendi partimizde yüzde 3 veya 4'lük kısım el altından HDP'ye oy kaçırdı. Bir ailede 5 kişi varsa 2 oyu HDP'ye kaçırdı. Bu bana göre doğru değildir. Sonuç açısından doğru gibi görünebilir ama CHP, Kızılay değildir. CHP çıkar kendi oyunu aslanlar gibi alır. Partili olmanın gereği de mensubu olduğu ve altına imza attığı üyelik formuna sahip olmaktan geçer. Eğer CHP'li isen oyunu CHP'den başkasına gerekçen ne olursa olsun vermemelisin" diye konuştu.

Kastamonu'da CHP'nin oyununun HDP'ye gitmediğini hatırlatan Bayır, "Bizde İzmir gibi sahil şeridindeki illerimizde maalesef bu durum yaşandı. Bu fazlasıyla abartıldı. HDP yüzde 13 ile barajı aştı. En az bizden 3 puan gitti diye düşünüyorum. Bu 3 puan önümüzdeki dönemlerde geri dönecek diye hesap ediyoruz. Bu arada uzun adam da boş durmuyor. Koalisyonun önünü tıkadığı gibi CHP'yi nasıl köşeye sıkıştırırız, bunun hesabını yapıyor. Seçim 60 gün içerisinde olacaksa biz kendi içerimizde delege seçimlerimizle mi uğraşacağız. Ön seçimde kendi partililerimizden oy istemek için mi zaman kaybedeceğiz. Yoksa sahaya çıkıp daha önce CHP'ye oy vermemiş insanlardan oy mu isteyeceğiz. Bu ciddi problem olarak önümüzde duruyor. Eğer ön seçim yapılmaz ve mevcut listelerle devam edilecekse ben seçim çalışmalarında en az 3 defa Kastamonu'ya gelme sözü veriyorum. İzmir'i bırakır buraya gelirim. İnşallah gerekli çalışmaları yaptıktan sonra 1 Kastamonulu arkadaşımızı milletvekili yaparız" şeklinde konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Bayır: 'Chp'den Hdp'ye Yüzde 3-4'lük Bir Oy Gitti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement